Do každého plátku uděláme kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme krabími tyčinkami. Okraje kapsy sklepeme k sobě. Strouhanku smícháme s mletými...
více o Kapsa s krabími tyčinkami
Neoloupaný lilek nakrájíme příčně na kolečka cca 1 cm silné, osolíme a necháme "vypotit" asi hodinu.
Mezitím si můžeme připravit přeliv - do bílého...
více o Letní lilek
Panenku jemně naklepeme, okořeníme a opečeme na oleji.
Opečenou panenku dáme do zapékací mísy, zasypeme nastrouhaným uzeným sýrem a zalijeme smetanou....
více o Masíčko a lá Vyžlovka
Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky....
více o Uzenofleky
Cibule nakrájíme na proužky, a dáme spolu s česnekem do silně rozehřátého oleje na 30 vteřin. Pak posypeme hnědým cukrem a hned zamícháme rajčata....
více o Pikantní játra tety Milice
Sojový granulát namočíme. Až se voda vsákne, přidáme ostatní přísady v poměru jak má každý rád - na jedno balení granulátu asi 150 g nivy a 1 vejce....
více o Plněné papriky trochu jinak
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájená rajčata a papriky, osolíme, opepříme, ochutíme Podravkou a dusíme doměka.
Pak přidáme pokrájené tvarůžky a...
více o Lečo s tvarůžky
Kotlety naklepeme, okořeníme steakovým kořením a zprudka opečeme a dáme stranou. Do pekáče dáme kolečka cibule, na to dáme opečené kotlety a zalijeme...
více o Labužnické kotlety s tvarůžky
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou 1/4 cibulky. Vedle v hrnci s vodou a lžičkou soli vaříme těstoviny. K cibulce nalejeme mléko a zamícháme. Mimo...
více o Zdravé těstoviny
Uvařené těstoviny promícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme tuňáka, pokrájené olivy a kapary, oloupaná a pokrájená rajčata ...
více o Těstovinový salát s tuňákem IV.
Špagety nalámeme asi na 4-5 cm kousky a dáme uvařit. Mezitím si pokrájíme zeleninu a salám, nastrouháme sýr, osolíme, opepříme, přidáme česnek a spolu...
více o Špagetový salát
Kuřecí stehýnka očistíme a osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou.
Vložíme na pekáček, pokapeme olejem, mírně podlijeme vodou a pečeme asi 20...
více o Pikantní kuřecí stehýnka
Brambory oloupeme, překrojíme v půli a nakrájíme podélně. Necháme rozpálit tuk (nejlépe sádlo i se škvarky), přidáme nakrájené brambory a promícháme....
více o Brambory na pepři
Makarony uvaříme dle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova....
více o Makarony po alpském způsobu
Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Žemle namočíme, vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejci strouhankou a cibulí. Vmícháme posekaný česnek....
více o Koláč z mletého masa s rajčaty
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨...
více o Výborné pečené plněné papriky
Ve velké míse smícháme nastrouhaný sýr, na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, uvařené těstoviny, vše osolíme, opepříme a zalijeme Italským dressingem....
více o Italský těstovinový salát
Z mouky, mléka, vajíček a špetky soli upečeme tenké palačinky, které odkládáme na vyhřátý talíř. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a hodíme na...
více o Palačinky plněné kuřecím masem
Všechny ingredience pokrájíme na kostičky, opatrně zamícháme, osolíme, opepříme a dáme kupku doprostřed listu zeleného salátu, povrch ozdobíme...
více o Salát od sousedky Rakušanky
Maso nakrájíme na drobné kostičky, do pánve si nasypeme drobně rozsekanou cibuli a zaprášíme paprikou, smažíme dozlatova (téměř připálit), přisypeme...
více o Chalupářský guláš
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme...
více o Smetanové fazole
Kuře potřeme máslem nebo olejem, posolíme, popepříme zevně i uvnitř, dutinu vyplníme neoloupaným česnekem. Zbylý česnek klademe na pekáč, na něj...
více o Kuře pečené se 40 stroužky česneku
Předem si mírně povaříme celé žampiony v mírně osolené vodě (max. 10 minut). Po schladnutí je zbavíme nožiček a klouboučky nakrájíme na čtvrtiny,...
více o Mleté vepřové s paprikou a žampiony
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme...
více o Drůbeží játra s bazalkou
Těstem vyložíme dno i boky dortové formy. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu na plátky, přidáme na kostičky nakrájený sýr a bylinky, lepší...
více o Zeleninový koláč
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Hermelíny rozkrojíme (používám ty předsmažené, je to rychlejší a nevyteče), jednu polovinu každé porce potřeme taveným sýrem smíchaným s utřeným...
více o Smažený hermelín trochu jinak
Kuře nakrájíme na menší kostky a naložíme do sojové omáčky, pepře, vegety a soli (nejméně na 2 hodiny). Žampiony rozčtvrtíme a na másle osmahneme....
více o Kuřecí rychlík
Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme,...
více o Zapékané hovězí maso
Králíka si naporcujeme, osolíme, opepříme a popaprikujeme.
Na pánvi si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Když je skoro hotová, přidáme ke...
více o Pikantní králík
Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme a vodu z vaření odložíme. Necháme je vychladnout. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Do mísy dáme mouku se solí,...
více o Slaninový koláč
Kuře bez kůže rozdělíme na malé kousky. Do varné misky nebo pekáčku dáme, šťávu z citrónu, nakrájené cibulky a žampiony, med, sojovou omáčku,...
více o Kuře v marinádě
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,...
více o Zapékané mexické plátky
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme...
více o Hildiny rakouské knedlíky
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do...
více o Americké okurky
Z mrkviček odložíme 4 pěkné, malé. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a přidáme mrkvičku, zakryjeme a na středním plameni...
více o Slavnostní mrkvičková polévka s medem
Vytlačíme klobásu a z klobásové směsi děláme knedlíčky (průměr asi 2,5 cm), které na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou...
více o Klobásové knedlíčky
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8...
více o Super karbanátky
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete...
více o Pohanková pomazánka
Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně...
více o Labužnický bramborák
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní...
více o Schované grilované klobásy
Do vařícího vývaru vložíme nastrouhané syrové brambory, chvilku povaříme. Pak zalijeme smetanou smíchanou se žloutky a ochutíme, přidáme bylinky....
více o Francouzská bramboračka
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky,...
více o Srbské "selské maso"
Krůtí prsa osolíme, naklepeme a opepříme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a 1 lžící oleje a za občasného přelévání pečeme v předem vyhřáté...
více o Krůtí prsa se smetanovými žampiony
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku,...
více o Cukety na grilu tety Milice
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a...
více o Boršč se sýrem
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme...
více o Houbový guláš na smetaně
Přísady na těsto vymícháme a těsto necháme 30 min. odpočívat v chladničce. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky....
více o Bramborový dort III.
Vejce uvaříme na tvrdo. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata i s nálevem (čerstvé oloupeme a v troše vody krátce...
více o Vejce v červené omáčce