Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, ochutíme a přidáme najemno umletou nebo nakrájemou brokolici. Osolené maso obalujeme v těstíčku a smažíme na oleji...
více o Kuřecí řízek v brokolicovém těstíčku
Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu...
více o Myslivecká roláda
Nejdříve si uděláme hustší těstíčko z mléka, vejce, hladké mouky, ochutíme grilovacím kořením, dle potřeby pepř a sůl a vmícháme jemně sekanou cibulku...
více o Špízy s růžičkovou kapustou
Na pánev nalijeme olej, nakrájenou cibuli zpěníme do růžova, nakrájené maso na drobné kostky orestujeme, podlijeme vodou. Přidáme papriku, sůl, špetku...
více o Vepřové maso s těstovinami
Mouku smícháme s kořením a můžeme přidat špetku pálivé mleté papriky. V této směsi obalíme kuřecí prsa - můžeme je rozkrojit na půl, pokud budou moc...
více o Sýrová prsíčka
Do uvařených a vychladlých těstovin přidáme na drobno nakrájený pórek, papriky a krabí tyčinky. Nakonec přidáme 3 lžíce majonezy a bílý jogurt....
více o Krabí těstovinový salát
Řízky naklepeme a okořeníme. Pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a necháme hodinku odležet. K přípravě můžeme použít i vepřové maso, ale pak...
více o Kuřecí řízky v listovém těstě
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, na woku nebo hluboké pánvi na sezamovém oleji za stálého míchání opečeme do zlata. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a...
více o Thajské kuře II.
Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, osmažit na sádle nebo oleji, přidat maso z uzeného kolene nakrájené na kostičky, a chvíli podusit.
Pak přidat...
více o Rumcajzův guláš
Na oleji osmažíme kuřecí kousky a ochutíme solí, vegetou, citronovým pepřem a kari (hodně). Do masa přidáme nakládané žampiony (bez nálevu), sladké...
více o Casimir (Kazimír)
Do mléka nastrouháme česnek, rozšleháme vejce a namočíme rohlíky. Houby nakrájíme nadrobno a osmažíme do poloměkka. Přidáme k rohlíkům. Pečeme na...
více o Houbová nádivka
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi...
více o Pečený bažant na mandarinkách
Kuřecí paličky nařízneme u kosti. Obalíme ve vajíčku, ochucené strouhance, znova ve vajíčku a strouhance. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme na...
více o KFC domácí kuřátko
Smícháme vodu a mléko v hrnci a necháme přejít varem. Přidáme koření a cukr. Trochu promícháme a odstavíme. Hrnec přikryjeme a necháme koření louhovat...
více o Jogi Masala (Dáta Masala, Yogi Tea...)
Uvařenou kapustu umeleme na masovém strojku spolu s uzeninou, cibulí, česnekem a vymačkanou housku namočenou mléce. Přidáme vejce, sůl, pepř, trochu...
více o Kapustový prejt
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme opepříme a potřeme dle chuti lutěnicí nebo ajvarem. Poklademe slabými plátky slaniny nebo uzeného boku, přidáme...
více o Lutěnický vřetánek
Na drobno nakrájíme čínské zelí, rajčata, okurek, papriky a jednu cibuli. Dáme do mísy a uložíme v chladu. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky...
více o Krabí salát Martin
Maso naklepeme, okořeníme a dáme uležet do lednice. Na kolečka nakrájíme cibuli a oloupané brambory. Připravíme si alobal, který řádně potřeme olejem....
více o Ztracené maso
Maso vcelku osolíme, opepříme a převážeme nití (aby mělo pěkný oblý tvar). Maso opečeme na oleji v pekáči, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na...
více o Vepřové pečené na mléce
Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby...
více o Praženka II.
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte vidličkou všechny ingredience ve vyšší misce. Pomažte bagetu nebo chléb silnější vrstvou směsi. Posypte sýrem....
více o Rychlý sendvič s tuňákem
Brambory se slupkou dobře omyjeme kartáčkem a narovnáme na plech, který vyložíme papírem na pečení. Můžeme je také zabalit jednolivě do alobalu....
více o Pečené brambory Vzpomínka na Berlín
Brambory uvaříme ve slupce, poté prolisujeme. Uděláme kvásek, necháme vykynout a přidáme do směsi výše uvedených surovin. Necháme chvíli oddychovat v...
více o Langoše od babičky
Umytého a očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovinou vína, přidáme...
více o Kapr na sardelkách se žampiony
Fazole scedíme a propláchneme studenou vodou. Okapané fazole smícháme s nakrájenými brambory, přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou papriku...
více o Bramborový salát s fazolemi
Nakrájené brambory smícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, natí a nakrájenými sardelkami. Hořčici, šťávu, olej, cukr, sůl, pepř vyšleháme dobře...
více o Bramborový salát se sardelkami
Našleháme vejce, přidáme vařenou, jemně nakrájenou kapustu a 4 lžíce uvařené rýže. Osolíme a opepříme. Pečeme na pánvičce, s trochou olivového oleje....
více o Omeletka Lerwicka
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso,...
více o Pečené vepřové plátky delikates
Tvaroh utřeme s majonézou, mrkev, brambory a vejce oloupeme a nastrouháme najemno, cibuli posekáme a vše přidáme k tvarohu, osolíme, okořeníme pepřem...
více o Pomazánka z tvarohu a mrkve
Krkovičku nakrajíme na plátky, důkladně z obou stran osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli nakrájíme na hrubo, jednu na kolečka. Vypékací misku...
více o Vepřové na cibulce
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Salám a slaninu nakrájíme na drobno (slaninu můžeme předem trochu osmažit na...
více o Květák zapečený s hermelínem
Konzervu fazolí slijeme přes sítko, dáme do misky. Zavináč stáhneme z kůže, pokrájíme na drobno i se zelím. Uvařené vajíčko pkrájíme na drobno a vše...
více o Fazolový salát se zavináčem
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se...
více o Jednoduché lasagne
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i...
více o Pstruh po Kanadsku
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla...
více o Svíčková Stroganov
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř hotové,...
více o Kuře na bramborách
Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, oreganem a česnekem Uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do zapékací mísy...
více o Brambory s kysanou smetanou
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, všechno koření a chvilku podusíme se 4 lžícemi čertovské omáčky( použila jsem tu, co jsem vyrobila podle...
více o Čertovské rizoto
Na trochu oleje dám rozdusit 3 opravdu veliké cibule, když zhnědne, tak přidám vše ostatní nechám to podusit. Trochu podliji vývarem z masoxu a vše...
více o Rychlé kuřecí ptáčky
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně...
více o Grandiózní
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina...
více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto....
více o Bramborové pirohy se zelím
Maso naklepeme, osolíme, kdo má rád, posype ostrým maďarským nebo jiným paprikovým kořením, obalíme v paprikové mouce a prudce opečeme na menším...
více o Harula
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájený bůček a necháme zezlátnout. Přidáme mletou papriku, osolíme a podlijeme 1 dcl vody, ...
více o Bůček po cikánsku
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme...
více o Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Řepu a mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme na másle, zalijeme vývarem, přidáme pokrouhané zelí, na kostičky nakrájenou klobásu, celou cibuli a...
více o Jednoduchý boršč
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky...
více o Ananasová čína
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Takto připravené řízky osmahneme na másle a posypeme kari kořením. Přilijeme celou plechovku kukuřice i se...
více o Kuře na kukuřici