Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do...
více o Bavorská svíčková
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou...
více o Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme do sklovita pórek pokrájený na slabé nudličky. Přidáme rýži a špenát orestujeme a odstavíme, ochutíme...
více o Špenátová příloha po italsku
Ryby zbavíme kostí (pokud je mají), rozetřeme do misky i s částí tomatového nálevu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme...
více o Pomazánka z ryb v tomatě
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a...
více o Vestfálský měšec
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl....
více o Polévka, která nikdy nezbyde
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
**Náplň:** zpěníme cibuli,...
více o Špenátová roláda II.
Uvaříme zeleninu - ne moc do měkka a rozmačkáme, přidáme balíček sojové drtě - připravíme dle návodu, rohlík rozmočený v mléce, vajíčko a okořeníme...
více o Zelenino-sojové karbanátky
V misce smícháme kuřecí prsa nakrájená na kostičky, cibuli nakrájenou na větší kousky, worchesterskou omáčku, pepř, kari a adamova žebra. Smažíme na...
více o Kuřecí kousky "mé oči"
Syrový ovar (podbradek), plecko nebo krkovice, játra, vnitřní sádlo. Ovar uvaříme v osolené vodě, plecko či krkovici osolíme, opepřime, přidáme kmín a...
více o Domácí vepřová paštika
6 kg libového vepřového masa a 4 kg prorostlého vepřového masa. Maso hrubě pomeleme nebo nakrákíme na malinké kostky. Promícháme s 0,2 l vody, 20 g...
více o Ostravské klobásy
Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou...
více o Lasagne po Česku
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule...
více o Řecké kuře v peřince
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, zaprášíme moukou a zprudka osmahneme na tuku. Zlehka posypeme oreganem. Přidáme na plátky nakrájené...
více o Vepřové nudličky na žampionech
Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
Uvařenou...
více o Kaldoun
Lučinu rozetřeme se lžičkou kysané smetany (podle konzistence lučiny můžeme přidat i víc), osolíme a opepříme podle chuti. Vmícháme najemno nakrájenou...
více o Pomazánka ze sýru Lučina
Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"...
více o Kozí brada - novoroční zelňačka
Kedlubnu(y) nakrájíme na malé kostky 1x1 cm a vložíme na pánev do 2 lžic másla na 5-8 minut, až trochu zhnědnou. Potom je zalijeme vývarem či vodou a...
více o Kedlubny podle babičky
Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v...
více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso a restujeme. Hotové maso...
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno...
více o Bramborové karbanátky se salámem
Uvařené brambory a fazole rozmixujeme nebo propasírujeme, osolíme, opepříme a spojíme vejcem v těsto. Vytvarujeme v ovály a obalujeme jako řízky -...
více o Falešná ryba
Na sádle osmažit cibuli, přidat maso osolené, pokmínované a obalené ve strouhance. Orestovat, podlít pivem a dusit. Pak přidat česnek a hořčici,...
více o Pivní guláš II.
Maso pomeleme nebo nakrájíme na malé kostičky a podusíme na oleji s cibulí do měkka. Ochutíme vegetou. Špenát podusíme, přidáme mléko nebo smetanu,...
více o Špenát trošku jinak
Filety z mořské ryby (bez kůže) pokapeme citronovou šťávou a popepříme. Na filety položíme plátek sýra a plátek šunky, přeložíme, uděláme kapsu,...
více o Cordon bleu z mořských ryb
Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi...
více o Zlínské kyselo
Kotlety zbavíme kostí a tuku a naklepeme. Osolíme, opepříme. Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, jednu lžíci syrové odložíme. Osmaženou...
více o Zaplátované kotlety
Zelí pokrájíme, ale nemusíme, pak zachováme i důvod názvu "couračka", je-li moc kyselé pak trochu propláchneme, ale ponechejme si láku na dochucení a...
více o Couračka z Luk
Řízky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, kysanou smetanou, položte slaninu a celé vejce. Zamotejte a připevněte párátky. Rozpalte olej a...
více o Famózní ale velmi rychlé závitky
Květák uvaříme (můžeme s jen trochou vody v mikrovlnce), scedíme.
Když je vychladlý, nasekáme nebo rozšťoucháme, přidáme sýr, vejce, koření a...
více o Květákové řezy II.
Oba pláty těsta rozřízneme na 4 díly. Pomažeme rajčatovou pastou tak, že necháme 1 cm okraj. Poklademe avokádovými plátky, pokapeme lime šťávou a...
více o Avokádový koláč
Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme pepř, notnou dávku kari a vše zahustíme moukou s...
více o Studentské kuře na kari
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale...
více o Baklažánová kaše
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát...
více o Černý kuba
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je...
více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Kapustu omyjeme ve studené vodě a odtrháme jednotlivé lístečky do hrnce a spaříme horkou vodou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
Pak umeleme na...
více o Kapustové karbanátky s uzeninou
Kuře vykostíme, rozložíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme a utřeným česnekem a hořčicí, poklademe plátky anglické slaniny.
Na oleji osmažíme...
více o Pikantní kuřecí roláda
Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme...
více o Zajíčkův plněný zelný list
Cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu rozkrájíme na malé kousky. Vydlabané cukety vaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat....
více o Cuketové loďky
Krabí tyčinky necháme v mírně osolené vodě přejít varem, necháme vychladit a se šunku a rajčaty nakrájíme na menší kostičky. Přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Krabí salát s kukuřicí
Ze sklenice zeleniny slijeme vodu (lák), vejce uvaříme natvrdo, brambory ve slupce (posléze vychladíme a oloupeme). Umeleme zeleninu, vejce, brambory ...
více o Excelentní pomazánka na chlebíčky
Uvaříme rýži a vejce. Rýži necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na drobno vejce a na kostičky sýr, okurky a cibuli. Vychladlou rýži smícháme se...
více o Rýžový salát II.
Kuře vykostíme a upravíme na plát (podrobnější popis viz. Kuřecí roláda s vepřovými jazyky) - ve speciálních prodejnách drůbeže to již udělají za Vás....
více o Vánoční kuřecí roláda s paštikovou náplní
Cukety oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Dužinu vydlabeme a vmícháme do ní mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, propláchnutou rýži, vejce,...
více o Podzimní pochoutka
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou šunku a chvíli opékáme. Poté přidáme rozčtvrcená rajčata a podusíme....
více o Rychlé dobré těstovinky
Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200 °C, až do měkkosti. (500 g se peče asi...
více o Klokaní kýta s višňovou omáčkou
Kečup smícháme s vodou a nalejeme do mikrovlnkového pekáčku. Maso a ostatní přísady, kromě mouky a sýru, dobře promícháme a utvoříme kuličky (asi 4 cm...
více o Klokaní masové kuličky v mikrovlnce
Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme. Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do...
více o Klokaní ragú
Nastrouháme nebo nasekáme zeleninu, promícháme s masem a ostatními přísadami. Na střed každého plátu těsta dáme masovou směs. Těsto stáhneme nad směs ...
více o Klokaní měšec zlata