Na oleji dozlatova opražíme cibulku, vypnem a posypeme troškou červené papriky. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a opečeme. Po...
více o Vepřové maso k těstovinám
Kuře naporcujeme, vložíme do vymaštěného pekáčku, osolit, opepřit, posypat tymiánem. Nalít všechny tekutiny a přidat česnek.
Dáme péct asi na hodinku....
více o Kuře po francouzsku
Brokolici uvaříme nepříliš doměkka (raději v páře). Rozmixujeme se zakysanou smetanou (nepříliš na jemno), přihřejeme, osolíme (solí nebo ochucovadly)...
více o Dášina brokolicová příloha
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme na kostky nakrájené knedlíky a opečeme. V misce rozkvedláme vejce se solí, pepřem a petrželkou a knedlíky zalejeme,...
více o Vaječná knedlíková placka
Cuketu očistíme (starší cuketu oškrábeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy rozkrojíme...
více o Cuketa po řecku
Omyjeme důkladně brambory i se slupkou a osušíme. Rozkrojíme je na půl a porovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Vložíme je do trouby asi na 15...
více o Pečené bylinkové brambory
Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka. Cibuli, papriku i brambory se slupkou nakrájíme na malé kostičky, asi 1/2-1 cm velké. Na teflonové pánvi...
více o Delmonico bramobory (příloha)
Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí...
více o Velikonoční nádivka s kváskem
Pohanku uvaříme podle návodu spolu se slepičím bujonem. Kostičky anglické slaniny opečeme, přidáme kostičky cibule, opečeme. Přidáme plátky česneku a...
více o Zapečená pohanka se žampiony
Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a...
více o Skoro bavorské zelí
Na másle nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát a necháme ho podusit. Pak ohřejeme mléko a v teplém necháme...
více o Těstoviny se špenátem a krabími tyčinkami
Flíčky uvařit.
Na oleji podusit žampiony, zalít vodou, přidat sojovou omáčku, podravku, vařit, pak přidat solamyl, smetanu a máslo.
Touto omáčkou...
více o Flíčky se žampiony
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme protlak a...
více o Kuře po myslivecku II.
Filety opepříme a dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou na špagety smíchanou s petrželkou a ostatním kořením. Posypeme sýrem a dáme zapéct na 160...
více o Italská ryba za pár minut
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme v rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a opečeme....
více o Kuře na kari dušené spolu s brambory
Brokolici naporcujeme na růčičky, uvaříme (krátce v osolené vodě jen do křupava), necháme ji vychladnout, nakrájíme všechny ostatní ingredience,...
více o Brokolicový salát se sýrem a jogurtem
Cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na kostky. Česnek a šalotku nadrobno nakrájíme. Kuře rozporcujeme a na oleji ze všech stran opečeme. Přidáme...
více o Kuře s cuketou
Sójové maso uvaříme dle návodu v masoxu. Pak scedíme a masox necháme na dušení zeleniny. Mezitím nakrájíme cibuli, opečeme na pánvi, pak přisypeme na...
více o Sójové maso v zelenině
Mísu vymažeme utřeným česnekem. Ledový salát, rajčata, vejce, cibule - vše nakrájíme a vložíme do mísy vymazané česnekem. Tuňáka scedíme a přidáme do...
více o Zeleninový salát s tuňákem II.
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme rajčatový protlak, nakrájenou čabajku, zalijeme vodou a vaříme.
Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky ...
více o Masové knedlíčky v kysaném zelí
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením (poměrně dost), usmažíme na oleji.
Prsíčka klademe jednotlivě na olejem vymazaný plech,...
více o Kuřecí dobrota na víkend
Kotlety naklepeme, osolíme, opepřime, okořeníme paprikou a kari. Položíme do prostřed pekáče. Brambory oškrabeme, nakrájíme na kostičky a poklademe na...
více o Hodina
Ze všech surovon vytvoříme marinádu, křidélka narovnáme do pekáčku, zalijeme marinádou a pečeme asi 45 minut.
Také můžeme nechat zalité marinádou do...
více o Neodolatelná křidélka
Nakrajíme na malé kousky čínské zelí a pórek, přidáme červenou řepu a dochutíme solí a pepřem.
Jednoduché, zdravé a nízkokalorické!...
více o Salát z čínského zelí a červené řepy
Těstoviny promícháme s nakrájenou zeleninou a zalijeme rozkvedlanou zálivkou. Promícháme a dáme vychladit. Je dobrý samotný nebo k pečenému kuřeti....
více o Vřeténkový salát
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,...
více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní
Osmažíme slaninu. Přidáme cibulku na kolečka, pórek na kolečka, rajčata na kostičky, okurku na kostičky, nadrobno žampiony, papriky na kostky, olivy...
více o Zeleninové nudle
Papriku očistíme a nakrájíme z ní 4 silnější kolečka. Plátky chleba namažeme máslem a rozložíme na plech. Každý obložíme plátkem šunky a sýru, přidáme...
více o Tousty pro dámy
Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti)....
více o Mleté, zelí, brambor
Mleté maso připravíme podle zvykostí s vejcem, strouhankou a kořením. Vytvářime kuličky, do jejichž středu dáváme kostičku nivy. Vyložíme do misky...
více o Masové kuličky plněné nivou
Prsíčka nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zvlášť umícháme vejce, chilli, šalvěj, oregano a jogurt a v tomto těstíčku necháme maso marinovat asi...
více o Pečená prsíčka v sýrovém těstíčku
Do mixéru dáme olej, bazalku, čtvrtinu sýra a umixujeme na hrubší směs. Tuto směs nalijeme na pánev, přidáme uvařené špagety, na poloviny pokrájená...
více o Těstovinky ala "jarní dietka"
Zbytky vepřové pečeně (bůček, plecko, játra...), nebo i králika, večtně výpeku pomeleme na masovém strojku společně s cibulí, vajíčky a okurkami.
Vše...
více o Vepřová pomazánka
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme a HODNĚ obalíme v mouce. Usmažíme na oleji cibuli do růžova, vložíme maso a po obou stranách opečeme.
Potom...
více o Vepřové plátky na leču
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu řízku dáme plátek slaniny, kopeček brynzy a znovu plátek slaniny. Přehneme na polovinu a sepneme po...
více o Brynzové řízky
Cibuli, zeleninu a sýr rozsekejte v mixéru. Přidejte vývar, mouku na zahuštění, pepř, dochucovací směs a sůl. Vařte zhruba 11 minut, přilejte mléko a...
více o Sýrová krémová polévka
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Krabí...
více o Krabí rizoto
Necháme mírně rozehřát pánev na lívance (s 4 důlky), do každého nalejeme trošku oleje a vsypeme rovnoměrně lžíci strouhanky. Do každého vklepneme...
více o Vaječné kulaté řízečky
Bůček nakrájíme na plátky a naklepeme. 4 vejce promícháme se solí, pepřem a jemně strouhaným česnekem. Každý plátek bůčku namočíme do vaječné směsy a...
více o Řízek z bůčku pro správné chlapy
Kapustu očistíme, omyjeme, košťál křížovitě nakrojíme a dusíme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme v...
více o Zapečené kapustičky s uzeným
Na ptáčky: maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme kousek párku nebo klobásky, kyselou okurku, vejce uvařené natvrdo, kousek...
více o Ptáčky nebo roládky z králíka
Ve velikém hrnci - případně cisterně, rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, (cibuli za občasného míchání skoro připálíme), jedině takto uděláme...
více o Staročeský guláš
Talířek, nejlépe nějaký malý, posypte strouhankou a na tu rozklepněte vajíčko, to osolte a opepřete a znovu celé posypte strouhankou. Poté nožem, nebo...
více o Vajíčko ve strouhance podle babičky
Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba,...
více o Losos s krustou
Dáme zesklovatět cibulku, potom přidáme naklepané, osolené a opepřené kotlety a nechám na každé straně cca 1 minutu opéct. Na kotlety nastrouháme na...
více o Kotlety na kedlubnách
Housku namočit do vody a vymačkat, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce,...
více o Křupavé kuličky z kuřecího masa
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme.
Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a...
více o Lovecké řízky
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím pokrájíme cibuli ne jemno a osmažíme dozlatova na oleji. Potom přidáme mleté maso, které zcela rozmělníme...
více o Auflauf