Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,...
více o Pikantní vepřové nudličky
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé...
více o Středomořský bažant
Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky...
více o Indické žampióny
Avokádo podélně rozřízneme, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme, přidáme rozetřený...
více o Avokádo zapečené se sýrem
Toustový chléb namažeme kečupem či rajčatovým protlakem. Šunku nakrájíme na malé kousky a pokládáme na namazaný chléb, přidáme nakrájené kousky rajčat...
více o Rychlá skoropizza
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za...
více o Kuřecí roláda IV.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak řízek dáme na alobal...
více o Řízky v alobalu
Do masa uděláme po vláknu otvory a prošpikujeme párky, osolíme, opepříme a na oleji zprudka zatáhneme.
Maso dáme i z výpekem do pekáče. Přidáme celé...
více o Hovězí špikované sýrovými párky
Brambory překrájíme na půlky a uvaříme do měkka, pak oloupeme. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená...
více o Brambory zapečené s lečem
Těsto vypracujeme, vyválíme 3 mm silné a vykrajujeme z něj kolečka s průměrem asi 6 cm. Na každé kolečko klademe náplň, přehneme a slepíme.
Pirožky...
více o Samsa II.
Těsto vypracujeme, rozdělíme na 5 dílů a všechny vytahujeme na stejně velké tenké obdélníky (jako na závin).
Necháme přikryté na teple 10 minut...
více o Plečinta
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky ...
více o Jupka
Vypracujeme těsto a vytahujeme ho na obdélník, pokapeme olejem, rozložíme náplň, pevně srolujeme a stočíme do spirály (jako když ždímáme prádlo)....
více o Vertuta
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo...
více o Kulebjaka - ruský piroh
Na dno římského hrnce dáme na plátky nakrájenou cibuli, posypeme vegetou a opepříme.
Na cibuli přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu....
více o Zapékané brambory s masem v římském hrnci
Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Vyjmeme, v oleji zpěníme...
více o Vepřové kotlety na hořčici
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady...
více o Nejjednoduší výborná marináda
Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, vejci a moukou a okořeníme. Tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. Poté kuličky pečeme v troubě...
více o Masové kuličky v sýrovém těstíčku
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme do měkka (můžeme zahustit jíškou). Slaninu a cibuli...
více o Kuřecí maso po horácku
Ugrilujeme nejlépe na domácím grilu naložené maso nakrájené na malé nudličky (olej, sójovka, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl) a necháme...
více o Alfresco salát s těstovinami
Brambory se nastrouhají najemno, pak se přidají vejce, sůl, pepř a majoránka, nastrouhaná cibule a rozetřený česnek. Přidá se mouka na zahuštění.
Na...
více o Plněný bramborák II.
Rajčata smícháme s cibulí, solí a pepřem.
V hrníčku rozmícháme hořčici s vaječnými žloutky, octem, olejem a česnekem. Směs přidáme k rajčatům a...
více o Rajčatový salát s hořčicí
Oloupanou a očistěnou cuketu nakrájíme na kostky, přidáme zeleninu (já používám mraženou směs na svíčkovou), máslo, osolíme, okořeníme a uvaříme. Pak...
více o Rychlá cuketová polévka
Čočku důkladně propláchneme, necháme 2 hodiny odležet ve vodě, poté vodu slijeme a začneme vařiit. Když čočka začíná měknout, osolíme a přidáme koření...
více o Čočkové kari
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Osolíme, okyselíme octem a zasypeme gyrosovým kořením. Promícháme. Rozpálíme pánev a...
více o Kuřecí salát Gyros
Kroupy vaříme, dokud nejsou měkké, brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme jako na bramborový salát. Smícháme s jemně nakrájenou a do růžova...
více o Kroupová či pohanková bašta
Vařené brambory oloupeme, protlačíme přes mřížkované síto, nebo nakrájíme na kolečka, vajíčka nakrájíme na drobno, ze zeleniny scedíme vodu, přidáme...
více o Francouzské brambory podle maminky
Očištěné a dobře proprané ledvinky vaříme ve vodě 30 minut, potom nakrájíme na nudličky. Kroupy propláchneme studenou vodou, potom přelejeme vroucí...
více o Rassolnik masový
Okurky oloupeme, slupky nakrájíme, zalejeme 150 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na mírném ohni. Vývar ze slupek přecedíme, přidáme nakrájené okurky a...
více o Rassolnik z kuřecích drůbků
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše...
více o Bramborová musaka
Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku, kysanou smetanu a hořčici....
více o Výborný letní bramborový salát
Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet. Už několik let jíme z masa...
více o Skvělé buřty s cibulí
Kuře rozdělíme na 8 dílů (stehna každé na půl), díly zprudka osmažíme po obou stranách do hněda, přidáme na proužky nakrájenou mrkev, chvilku spolu...
více o Citronové kuře
Na másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme. Zasypeme hladkou moukou a opět osmahneme. Zalijeme vodou,...
více o Drožďová polévka s krupicovými nočky
Celý květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, přidáme k němu 4 žloutky, 4 lžíce mouky a 4 lžíce strouhanky, trochu soli a pepře. Vznikne sypká...
více o Květákové placičky z nevařeného květáku
Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte,...
více o Islandská ryba
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a...
více o Treska paní Gunilly
Kuřecí prsíčka mírně osolíme (dle slanosti sójové omáčky), opepříme, potřeme olejem, a na zbytku oleje opečeme. Přidáme krájený ananas, chvíli dusíme,...
více o Kuře podle Judity
Hlávkové zelí nakrájíme na kostičky a 2 minuty povařime, scedíme a dáme stranou. Játra nakrájíme na nudličky. V míse smícháme játra, zázvor, pepř,...
více o Játra básníka Li-Po
Knedlík nakrájíme klasicky na plátky, v talíři rozmícháme vajíčka, přidáme sůl, pepř, papriku nebo chilli. Na pánvičce rozpálíme olej a pokládáme na...
více o Pikantní knedlíčky ve vajíčku se sýrem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití....
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Na pánvi osmahneme na drobné kostičky nakrájené papriky, cibulku a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené maso a lehce orestujeme. Poté (pro dvě osoby)...
více o Paella mixta
Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu...
více o Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce
Naklepané kuřecí řízky vložíme ráno do jogurtu s prolisovaným česnekem (250 ml). Večer dáme vařit brambory a chvilku předtím, než jsou hotové, vezmeme...
více o Dědkovo kuře od Kristi
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. Ve...
více o Schované masíčko
Nejprve uvaříme ve vodě paličky a mrkev. Ve vzniklém vývaru uvaříme nudle. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli pokrájenou na...
více o Thajské nudle
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá a okapaná játra a opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a kmín a dusíme. Pozor - solíme, až...
více o Drůbeží játra rychlá a dobrá
Nakrájíme lilek, posolíme, necháme vypotit, osušíme. Mezitím na olivovém oleji opečeme cibulku, pak přidáme česnek a na kostičky nakrátý lilek,...
více o Dušená zelenina s tofu