Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky....
více o Polévka "z nouze ctnost"
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme očistěné a pokrájené houby, papriky na nudličky a chvilku dusíme. Potom přidáme nakrájená rajčata, sůl a koření...
více o Houbový guláš IV.
Na oleji osmahneme za stálého míchání cibuli, stejný postup, jako na klasický guláš, tedy nechat zesklovatět a pokračovat, než se cibulka rozplizne....
více o Bramborový guláš II.
2 hrsti kuskusu dáme do vody, aby nabobtnal a promícháme.
Na pánvi na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené chilli papričky (množství...
více o Kuskus v páře s rybou a la Jamie Oliver
Houby podusíme, poté rozsekáme na jemno nebo pomeleme a přidáme všechny ingredience jako na tatarský biftek (podle chuti) bez vajíčka a mažeme na...
více o Houbový tatarák
Špagety uvařit al dente, odstranit z rajčat slupku a nakrájet je na kousky.
Bazalkové pesto: do mixéru vložit lístky bazalky, rozdrcený česnek, kešu,...
více o Špagety po Sicilsku
Cihlu nastrouháme na hrubé nudličky, mrkev na jemné nudličky, cibuli drobně pokrájet, přidat majonézu, sůl, pepř. Lepší nechat odležet v chladu do...
více o Sýrová pomazánka s mrkví
Koleno pováříme se zelím, ze kterého jsme vymačkali šťávu, asi hodinu a půl přidáme bobkový list, sůl a pepř dle chutí 4 polevkové lžice cukru, masox....
více o Koleno v zelí
Květák uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout.
Zatím si vymastíme a strouhankou vysypeme zapékací misku. Květák pokrájíme na menší kousky, přidáme...
více o Květákový nákyp
Mladé kopřivové listy omyjeme vlažnou vodou, necháme okapat, poté jemně posekáme a dusíme asi 3 minuty ve 150 ml zeleninového vývaru. Mezitím oloupeme...
více o Kopřivová polévka s jogurtovým kapáním
Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Šunku a sýr na jemné...
více o Osvěžující těstovinový salát
Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nazačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout, oddělíme...
více o Červená paprika jako Antipasta
Všechny přísady smícháme v misce a naložíme do ní maso (můžeme ji použít na jakékoliv maso - kuřecí, vepřové, hovězí, klokaní, krůtí...). Nejlepší je...
více o Marináda na maso IV.
Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky....
více o Cukety s květákem
Játra a bůček umlet, přidat koření a vejce, promíchat plnit do skleniček a sterilovat 2 hodiny pro 100 °C. Nejlépe dělat při zabijačce....
více o Paštika
Z rajčat seřízneme vršky, vydlabeme dužinu a zbavíme semínek. Na jemno nakrájené ředkvičky, okurku a nasekanou, vydlabanou dužinu smícháme s tuňákem a...
více o Rajčata s tuňákem - lehká sváča
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já...
více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou
Plátky masa naklepeme, nařízneme, posolíme, popeříme a rychle osmahneme na pánvi z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme česnek nakrájený na...
více o Pikantní vepřové II.
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky ...
více o Rajská polévka jednoduše, chutně
Zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostišky, Salám je možno koupit vcelku, ale i krájený a ještě na kostičky ho rozkrájíme. Přidáme majolku a...
více o Rajčatový studený salát
Halušky vaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, porek omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka, troubu předehřejeme na 200 °C, rajčata omyjeme,...
více o Halušky na plechu
Mrkev oloupeme, uvaříme v osolené vodě a cukrem doměkka, necháme okapat, rozmixujeme, přidáme krupici, mouku, vejce, pepř, vypracujeme těsto, necháme...
více o Kedlubnová polévka s mrkvovými knedlíčky
Játra nakrájíme na 0,5-1 cm plátky. Poprášíme paprikou, kořením a sušenou kořenovou zeleninou. Cibulku nakrájíme na kolečka. Jednu část opražíme na...
více o Modranská játra
Nejdříve dáme do hrnce (nejlépe do papiňáku) omyté vepřové nožičky s kořením, cibulí, česnekem, zalijeme vodou osolíme a asi 1 hod. povaříme. Mezitím...
více o Sulc místo geladrinku
Naklepeme plátky, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Zpěníme cibulku a orestujeme připravené plátky masa po obou stranách. Až maso změní barvu,...
více o Vepřové maso na zázvoru
Na olivovém oleji orestujte opraný a najemno nakrájený póriek s rozdrceným česnekem. Orestovaný pórek nechte vychladnout. Pak do něj přidejte...
více o Sýrový páj s pórkem
Cizrnu důkladně rozmačkáme nebo ji umixujeme na hladké pyré, vmícháme česnek a cibuli, zašleháme tvaroh, rozředíme mlékem, podle chuti okořeníme. Před...
více o Lehká pomazánka s cizrnou
Ochucenou vodu solí, pepřem, olejem a kari přivedeme k varu, mezitím nakrájíme mrkev na nudličky dáme do vody, necháme 5 minut vařit, přidáme omytou...
více o Rýžové nudle se zeleninou
Z vejce, mouky a strouhanky připravíme těstíčko.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, slabě potřeme hořčicí, položíme na ni plátek sýra, opět slabě...
více o Trojité řízky
Brambory ve slupce řádně odrhneme kartáčkem, ale neloupeme. Nakrájíme je na asi půl centimetrů tenké plátky, dáme do suché čisté utěrky a v utěrce je ...
více o Plechové brambory
Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,...
více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Na vymazaný pekáč vložíme plátky anglické slaniny. Na ně klademe okořeněná a lehce naklepaná kuřecí prsa, opět pokryjeme slaninou. Necháme zapéci 15...
více o Kuře v temnotách
Naporcované, osolené kuře dáme na dno pekáče, na to rozložíme kyselé zelí (my dáváme 2 sáčky) trochu zředíme kysanou smetanu vodou a vše zalijeme....
více o Kuře na zelí jinak
Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme...
více o Zapékané zelí
Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem....
více o Kuře na nádivce
Salát opereme, necháme oakpat a listy roztrháme, papriku a cibuli nakrájíme, mátu nasekáme na drobno, z citronu lžičkou vydlabeme a rozmělníme dužinu....
více o Řecký salát s mátou
Natrháme lupení, omyjeme a nasekáme na kousky. Dáme na 3-5 minut svařit v troše vody. Mezitím oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme na kousky,...
více o Zelená miska aneb Trojí lupení
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme na půlky a vyřízneme jádřince. Tvaroh utřeme se solí, bílým pepřem, lžičkou sladké papriky, najemno nasekanou...
více o Tvarohové papriky
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje...
více o Zavařování okurek
Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce s vroucí vodou dáme lžičku cukru, půl lžičky soli a vložíme mrkev. Dusíme asi 5 min.,...
více o Mrkvový pikantní salátek
Salám nebo špekáčky pokrájíme na drobné kousky, stejně tak i rajčata, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli posekáme, dost osolíme a opepříme a spojíme...
více o Buřtový salát
Dáme vařit špagety dle návodu na obalu. Omyjeme žampiony, odstraníme nožičky a nakrájíme na kostičky. Dále omyjeme cibulku, kterou nakrájíme na úzká...
více o Žampiony s cibulkou a smetanou
Zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Orestujeme a přidáme polovinu pokrájených tyčinek, okořeníme a zalejeme částí vývaru, aby byly...
více o Polévka z krabích tyčinek
Do zapékácí mísy dáme olej, přidáme rajčata a brambory nakrájené na čtvrtky, cibuli na kolečka, papriku na nudličky. Vše okořeníme oregánem, bazalkou,...
více o Kuře na italský způsob
Zelí pokrájíme najemno, plátky žampionů též ještě pokrájíme, nebo můžeme ponechat tak. Slunečnici nasekáme, popř. rozdrtíme nebo opět můžeme ponechat...
více o Zelný salát se semínky
Kuřecí maso nakrájím na kostičky, smíchám se solí, pepřem a kořením (dávám grilovací, trochu kari, papriku a podle toho, co mám doma), přidám lžíci...
více o Rychlá kuřecí pochoutka II.
Makrely zbavené ploutví a vnitřností umyjeme, usušíme, posypeme pepřem, solí, pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Mezitím na másle do růžova...
více o Opilé makrely