Cibulku poduste na olivovém oleji do zesklovatění. Přidejte nastrouhanou mrkev a duste dokud mrkev není uvařená. Smíchejte s jogurtem, česnekem a solí...
více o Turecký mrkvový salát s jogurtem
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené...
více o Turecký bramborový salát
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke...
více o Tagliatele s celerem
Uvaříme těstoviny, na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájený salám, osmahneme do hněda, poté přidáme koření a...
více o Studentské těstoviny
Na olivovém oleji zpěníme oloupaný a utřený česnek. Přidáme na menší kousky nakrájená sušená rajčata a vše prohřejeme spolu s kaparami. Smícháme s...
více o Gnocchi se sušenými rajčaty a kapary
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, po chvíli přidáme kmín a nadrobno nakrájenou nebo ještě lépe nastrouhanou zeleninu. Lehce osolíme, přidáme půl...
více o Dokonalá čočka s balkánským sýrem
Prsa prokrojíme(nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a potřeme každý směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme pevně do...
více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
Těstoviny uvaříme ve slané vodě s kapkou oleje.
Mezi tím v kastrólku dáme na olej podusit zeleninovou směs s nahrubo nakrájeným česnekem, trochu...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle...
více o Salát z červené řepy s hruškou
Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory,...
více o Francouzské brambory od Haničky
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata,...
více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Plátky tuňáka 3 - 4 hodiny před pečením po obou stranách posypeme solí a pepřem. Tuňáka vložíme do varné mísy, zalijeme asi 8 lžícemi olivového oleje...
více o Tuňák s citrónovou omáčkou
Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme...
více o Kuskus na čínský způsob
Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Poté je nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém...
více o Zapékané brambory s bešamelem
Rozpálíme olej a přidáme orestovat nahrubo nakrájenou cibuli, až je cibule sklovatá, přidáme nahrubo nakrájenou papriku a restujeme dokud paprika...
více o Zahrádkářův guláš
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Před zcezením přidáme očištěný špenát a krátce spolu povaříme. Pak...
více o Blitva
Papriky rozpůlíme, vyčistíme a do každé půlky papriky dáme pokrájenou polovinu rajčete, ančovičky (sardelová očka) a lžičku olivového oleje. Pečeme...
více o Pečené papriky s ančovičkou
Dáme vařit brokolici na cca 10 minut. K ní později asi na 3 minuty vsypeme kukuřici. Poté scedíme. Kuskus vsypeme do hrnce, přidáme olivový olej a...
více o Kuskus zapečený pod grilem
V mouce uděláme důlek nalijem trochu mléka přidáme cukr a kasnice.Necháme vzejít kvásek,pak přidáme zbytek mléka a olej a vypracujem těsto které...
více o Vdolky paní Slávky
Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je prolisujeme na kašovitou směs. V míse brambory rozmícháme s lžící olivového...
více o Bramborový koláč
Lilek i se slupkou nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Osolíme je a necháme opotit 20 minut. Pak je vymačkáme (lilek obsahuje hodně malinkých...
více o Lilek po česku
Spaříte rajčata, oloupete, zbavíte semínek, nakrájíte na kostičky. Oloupete česnek, omyjete, rozmačkáte, omyjete bazalku a nasekáte najemno. Na oleji...
více o Penne all Arrabbiata - těstoviny
Naklepané kotlety posolíme (opatrně, feta i olivy jsou slané) a opepříme, pak orestujeme z obou stran na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a...
více o Feťácké maso
Cibulku nakrájíme a s přelisovaným česnekem orestujeme na oleji.
Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, sůl, pepř a asi 8 minut dusíme.
Na talíři...
více o Papriková pánev
Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med...
více o Losos se švédskou omáčkou
Na větší pekáč či vyšší plech nalijeme olivový olej, nasázíme stehýnka tak, aby byla rovnoměrně vzdálená od sebe a mezi tyto nasypeme nadrobno...
více o Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky
Špagety uvaříme v osolené vodě (al dente, tj. 7 - 9 min) a hned je propláchneme studenou vodou (aby dále neměkly). Poté do uvařených špaget přidáme...
více o Rychlé špagety - nahaté
V míse smícháme mouku, droždí, sůl, 2 lžíce oleje a vlažnou vodu. Vypracujeme nelepivé těsto a dáme do okrouhlé vymazané formy. Povrch těsta potřeme...
více o Olivový koláč
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme na trošce olivového oleje, přidáme brusinkový kompot a jogurt. Za stáleho míchání prohřejeme....
více o Kuřecí prsa v brusinkovo-jogurtové omáčce
Rajčata a bílou cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s masem, kapary, žloutkem, cca deseti lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme.
Ve Francii...
více o Tatarák po francouzsku
Oloupeme asi tak 8 stroužků česneku a pokrajíme na plátky, polovinu menší cibule taktéž. Tvrdší veku, bagetu či rohlíky pokrájíme na plátky či...
více o Kastilská polévka
Maso nakrájíme na nudličky, orestujeme na olivovém oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pórek, červenou papriku-kapii, hrášek, kukuřici,...
více o Čínské rizoto
Rýži několikrát propláchneme. Vodu nalijeme do varné konvice a dáme vařit. Mezitím si rozpálíme olivový olej na teflonové pánvi s poklicí. Rýži zde...
více o Zuzančina rejže
Omyté očištěné kuře prosolíme, posypeme sekanými bylinkami a položíme na pekáč vyložený pečícím papírem. Obložíme je oloupanými a nakrájenými brambory...
více o Kuře s bramborami pečené v troubě
Na oleji osmahneme cilbuli, přidáme nakrájenou slaninu, vše dozlatova pak zalijeme horkou vodou, přidáme kukuřici, 8 lžiček vegety, nakrájené...
více o Americká kukuřičná polévka BIG super
Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na...
více o Pečená vepřová panenka se zeleninou
Brokolici uvaříme v páře, rozsekáme na kousky, česnek nakrájíme na slabé plátky, cibuli na slabé půlměsíčky, šunku a sýr na malé čtverečky, přidáme...
více o Brokolicový salát IV.
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj...
více o Ďábelský Pangasius
Ingredience smícháme, tofu marinujeme nejméňe hodinu (čím dýl tím líp), pak tofu nakrájené na kousky pečeme v troubě na plechu vyloženém papírem asi...
více o Citrónová marináda na tofu
Cibuli nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky či nastrouháme nahrubo. V hrnci na másle orestujeme cibuli dozlatova. Přimícháme...
více o Celerová polévka - vydatná s masem
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme...
více o Tagliatelle po středozemsku
Omyté, osušené žampiony nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu omyjeme, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, nebo ho...
více o Žampionové soté
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něhož rozklepneme vejce a promícháme. Pomalu přléváme mléko a stále mícháme, až se vytvoří husté těsto...
více o Cuketové placičky s bramborami
Kedlubny oloupeme a nařežeme na 1 - 1,5 cm široké plátky. Do tří lžic olivového oleje, dáme lžíci sojovky a tymián podle chuti, dopuručuji zatím...
více o Kedlubny na gril
Okurku omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle, neloupeme. Pak vymačkáme šťávu, kterou vylijeme. Okurky musi byt sušší. Přidáme olivový olej, sůl,...
více o Kretské tzatziky
Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Filety si nakrájíme také na tenké plátky, potřeme je pestem, posolíme, opepříme, dáme na cukety, které jsme...
více o Rybí filé po Krétsku
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi...
více o Exotická treska
Nakrájenou zeleninu posypeme oblíbenými bylinkami, podle chuti osolíme, opepříme. Ve skleničce smícháme vodu, ocet, olivový olej a med, přelijeme...
více o Zálivka s jablečným octem a medem
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli poté přidáme najemno nakrájený kuřecí řízek a nakonec žampiony, vše osolíme a restujeme. V...
více o Těstoviny " kokrsoft"