Kuře si rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě tak do třičtvrtě měkka, vývar můžem použít třeba na polívku.
Hlívu si nakrájíme na větší kousky. Na...
více o Kuřecí maso s hlívou ústřičnou
Tradiční italské rizoto, postupem a chutí poněkud lišící se od toho českého. Aby se výsledný pokrm mohl pyšnit názvem risotto, musí si nejprve rýže...
více o Italské rizoto II
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, žampiony, na kostičky nakrájený lilek a cuketu do měkka. Osolíme a přidáme koření dle chuti (doporučuji koření...
více o Těstoviny se zeleninou a nivou
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso...
více o Pečený paprikáš
Červenou cibuli pokrájejte na měsíčky, papriky na kostičky velikosti sousta. V hluboké pánvi rozpalte olej, cibuli a papriky na něm krátce zprudka...
více o Paella s kuřetem
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme...
více o Domácí pizza podle Míši
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy zalijeme olejem a vínem, přidáme sůl, pepř, nasekané oregáno, tymián a citronovou šťávu. Vše důkladně...
více o Kuřecí citronové špízy
Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na...
více o Barevný kuskusový salát
Rajčátka omyjeme, rozpulíme a pokládame na plech těsně vedle sebe řezem nahoru.
Osolíme, pocukrujeme, posypeme kořením a opepříme, přidáme česnek...
více o Cherry rajčátka "Confit"
Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více...
více o Kuře mix kultur
Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a...
více o Ryby na zelenině
Květák rozeberte na růžičky a dejte ho vařit do vařící osolené vody. Vařte 2 minuty od chvíle kdy se voda začne znovu vařit. Pak květák sceďte a...
více o Květák s citronovým dresinkem
Je to jednoduchý salát, který máte za 20 minut hotový.
Dáme si vařit těstoviny-tvar dle libosti. Do vody přidáme olivový olej a sůl. Vaříme do doby...
více o Těstovinový salát se zeleninou II.
Na másle zpěníme na kolečka nakrájený pórek, přidáme kousek másla, nakrájené maso z lososa, humra a přilijeme smetanu. Necháme zhoustnout. Ochutíme...
více o Humrové ravioli dle Zdeňka Pohlreicha
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme a pokapeme olejem. Na oleji opečeme na proužky pokrájený salám, přidáme pokrájaná sušená rajčata,...
více o Špagety se šunkou
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3...
více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Na sádle v hrnci osmažte kousky slaniny dozlatova, asi 5 minut. Zmírněte plamen, vsypejte cibuli a smažte dalších 5 minut.
Vmíchejte rýži a fazole a...
více o Fazole s rýží
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte.
Zakryjte a nechte chvíli...
více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno...
více o Primitivní lilek
Umyté kuře nasolíme a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Připraveným kořením (kromě bazalky) maso posypeme z obou stran. Připravenou zeleninu...
více o Kuře po středomořsku
Troubu si předehřejeme na 230 stupňů C. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme.
Na střední...
více o Zapékané lilky se sýrem
Do hrnce s osolenou vodou dáme špagety. Vedle na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a po zahřátí vhodíme na drobno nakrájenou cibuli a 2...
více o Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Pokrájet maso na kostky a pomixovat s petrželí, vejcem, parmezánem, vekou namočenou v mléce a soli (thermomix - 1 min rychlost 6) dokud z toho není...
více o Krůtí salám
Prsíčka nakrájíme na menší kousky, posypeme dostatečně rozmarýnem, lehce osolíme. Na rozehřáté pánvi s oliv. olejem necháme orestovat česnek a necháme...
více o Kuřecí prsa na rozmarýnu, bilém víně a medu
Oloupeme mrkev a nakrajíme ji na půlky.
Potom ji dáme vařit na 35 - 40 min, dokud nezměkne. Po uvaření necháme vodu v kastrolu spolu s mrkví....
více o Studený krém z mrkve
Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple.
Do...
více o Kuře s jablky a karamelem
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se...
více o Špagety na víně
Špagety uvaříme podle návodu.
Na olivovém oleji necháme zrůžovět nakrájenou cibuli s česnekem. Poté přidáme mleté maso, které posypeme oregánem a...
více o Smetanové špagety
Kotletky nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a naskládáme do skleněného vymaštěného pekáčku olivovým olejem. Mezi...
více o Kotlety na rajčatech a cibuli
Nastrouháme kůru z pomeranče a odšťavníme jej. Smícháme kůru a šťávu z pomeranče s prolisovaným česnekem, paprikou, medem a olejem. Podle chuti...
více o Pomerančovo-medová marináda na maso
Brambory a cibuli oloupeme, nakrajíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy. Posypeme majoránkou a paprikou, polijeme trochou oleje a celé promícháme,...
více o Brambory-nejen přílohové
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme...
více o Luxusní salát from Evosheek
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova...
více o Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky.
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi...
více o Bouillabaisse-rybí polévka
Do mísy nalijeme olej, do něj dáme rozdrcený česnek a hořčici, dobře promícháme dokud se olej a hořčice nespojí. Přidáme koření a nakonec pivo, chce...
více o Pivní steak ala pivní bratr
Suroviny na omáčku dobře promícháme a dáme proležet do lednice.
Na másle s olejem osmažíme mírně posolené filety a potom nahrubo překrájené špenátové...
více o Losos s hořčicovou omáčkou a špenátem
Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet.
V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet...
více o Losos v marinádě
Omyté a osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou. Smícháme obě hořčice o olejem (asi 2 lžíce) a několika kapkami sojové omáčky. V této směsi...
více o Losos v ořechovém kabátku
Na rozehřátém olivovém oleji lehce orestujeme pokrájený česnek na tenké plátky, přidáme nakrájené rybí tyčinky, na proužky pokrájená rajčata, víno,...
více o Losos s krabí omáčkou
Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do...
více o Koláč s kozím sýrem a olivami
Na olivovém oleji osmažíme cibuli a po chvíli přidáme jehněčí maso, přidáme 500 g brambor, mrkev, celer a petržel. Podlijeme vodou, přidáme kukuřici a...
více o Kotlík albánský
Kotlety omyjeme, osušíme a trochu nařízneme od kosti. Mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Dáme stranou.
Všechny ingredience kromě kokosového mléka...
více o Kotlety s kokosovým mlékem
Sojové maso je nejlépe přes noc namočit do studené vody. Pokud zapomeneme, můžeme maso 15 min. povařit nechat schládnout a hned použít k přípravě. V...
více o Sojové maso po čínsku
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou...
více o Krabí salát s melounem