Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme...
více o Štafetky z cukrárny
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme...
více o Jablkové smaženky
V mléce rozšleháme vejce a sůl, vlijeme do misky s moukou. Promícháme a vmícháme vypeckované třešně. Pomocí 2 lžic hážeme do vroucí osolené vody...
více o Třešňové halušky
Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum.
Zpracujeme těsto, které vyválíme silné 1 cm a...
více o Tvarohové šišky
Tatranky nastrouháme nebo rozemeleme a nasypeme do misky, přidáme změklé máslo, rum, moučkový cukr a vlažné mléko. Zpracujeme v pevné těsto. Tvarujeme...
více o Kuličky z tatranek
Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo.
Necháme chvilku opékat, pak...
více o Šmorna z vajec
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v ledničce. Z těsta tvarujeme malé kuličky, do každé uděláme uprostřed důlek a upečeme na...
více o Sádlové důlkové koláčky
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na...
více o Řezy se žloutkovou polevou
Je to skoro stejné, jako když děláme toasty se šunkou nebo zeleninou. Rozdíl je jen v ingrediencích.
Toastové chleby potřeme máslem, na jeden dáme 2...
více o Rychlý moučník z toastovače
Je to skoro stejné jako když děláme toasty se šunkou, nebo zeleninou. Rozdíl je jen v indegriencích. Toastové chleby potřeme máslem, na jeden dáme...
více o Rychlý moučník III.
Postup přípravy: Celá vejce smícháme s mlékem, kakaem, rozehřátým tukem a cukrem. Nakonec přidáme oloupanou, nastrouhanou cuketu, spolu s moukou,...
více o Perník s cuketou
Strouhané mandle, 200 g cukru a bílek zpracujeme na těsto, a tvoříme z něho malé koule, do kterých vložíme po jedné višni a nacháme do druhého dne...
více o Čokoládové koule
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané...
více o Francouzský hruškový koláč
Všechny přísady na těsto smícháme (těsto bude trochu hustší) a vlijeme na vymazaný a vysypaný (strouhanka, mouka) plech a upečeme. Tento koláč se...
více o Koláč z Margotky od Evky
Vejce a 70 g cukru šleháme nad parou do zhoustnutí a necháme vychladnout. Potom vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, strouhané ořechy, mouku a...
více o Kaštanový dort
Vypracujeme těsto z mouky, másla, strouhaných mandlí, 90 g cukru, vanilkového cukru a kakaa. Pomocí stříkačky s hvězdičkou děláme na suchý plech...
více o Vanilkové rohlíčky kakaové
Žloutky vyšleháme se 100 g cukru a kůrou. Střídavě přimícháváme sníh z bílků a mouku. Rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu vlijeme na vymazaný a...
více o Železničný koláč
Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak,...
více o Jahelník se sušenými švestkami
Zpracujeme těsto, vtlačíme je do formiček na malé košíčky a upečeme. Těsta dáváme málo, nabyde. Svaříme šlehačku s čokoládou a necháme do druhého dne...
více o Košíčky s pařížskou šlehačkou
Z tvarohu, tuku, mouky a soli připravíme těsto a necháme odstát asi půl hodiny. Oloupaná a očištěná jablka nahrubo nastrouháme a promícháme s...
více o Jablkové měsíčky (i pro diabetiky)
Vše smícháme, nalijeme do vymazané a vysypané velké dortové formy a upečeme na 200 °C. Vychladlý dort polijeme polevou a ozdobíme šlehačkou, oříšky...
více o Jablkový dortík
Z ingrediencí uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě části a jednu část obarvíme kakaem.
Tmavé těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí...
více o Dvoubarevné jablkové řezy
Nejdříve si uděláme jemné linecké těsto, které dáme do dortové formy (průměr cca 26-28 cm). Smícháme mouku, tuk, 10 dkg cukru moučka, dvě vejce a...
více o Cheesecake V.
Do nádoby si dáme mléko, celá vejce, trochu soli, trochu práškového cukru a mouku a uděláme si řídké těsto. Omeletník rozpálíme, vymažeme máslem nebo...
více o Sto let staré palačinky
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce vypracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Těsto vyválíme silné asi 3 mm a vykrajujeme...
více o Nugátovo-oříškové věnečky
Utřeme tuk, cukr, žloutky a kakao.
Přidáme oříšky, mouky a sníh z bílků.
Upečeme a dále už postupujeme jako u karamelových řezů II. Buchta se liší...
více o Karamelové řezy III.
Ze surovin na těsto vypracujeme linecké těsto a menší kousky vymačkáme do vymazaných formiček (kousky těsta obalíme v mouce). Vytlačíme do krajů...
více o Linecké košíčky
Z mouky, prášku, cukru, oříšků, kávy, másla, žloutků a mléka vypracujeme těsto a dáme do chladu ztuhnout. Těsto vyválíme a formičkou vykrajujeme...
více o Kávové slzičky
Smícháme mouku se solí, cukrem a kakaem, přidáme sádlo, a vypracujeme těsto. Necháme přes noc rozležet v chladničce. Z těsta tvoříme menší kuličky, do...
více o Sádlové koláčky II.
Suroviny promícháme, nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme na 200 °C.
Do těsta můžeme dát celá jádra z vlašských ořechů,...
více o Kefírová buchta IV.
Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků...
více o Sandokanovo oko
Smícháme mouku, cukr, kakao, tuk, mleté mandle nebo ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Necháme v chladnu odležet. Těsto vyválíme 1/2 cm silné a...
více o Kakaové dortíčky
Kávu rozpustíme v 50 ml vody. Smícháme mouku, mleté mandle, oříšky, cukr, sůl, tuk a kávu a dobře těsto propracujeme. Odložíme na 1 hodinu do chladu....
více o Vánoční kávové rohlíčky
Těsto připravuji jako první, pak na chvíli dávám do lednice. Pudink smícháme se 2 lžícemi cukru, dáme do mléka a vaříme. Ke konci po troškách...
více o Moser - buchta
Uděláme klasický piškot tak ze 4 vajec (4 žloutky utřeme se 80 g cukru, přidáme 80 g krupičkové mouky a sníh z bílků). Nejprve natřeme na pečící papír...
více o Dort Želvička
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme tužší těsto. Můžeme přidat trochu vody .
Těsto rozdělíme na asi 8 dílků a uděláme z nich placky.
Pečeme na...
více o Placky Rotí
Tuk rozpustíme (nesmí být horký!!!), přidáme cukr, pudink, vejce a kakao. Směs mícháme ve vodní lázni až zhoustne a je hladká. Pak přidáme rum a znovu...
více o Nugátové kuličky
Na vále zpracujeme sušené mléko, cukr, olej, med, tresť a opatrně trošku vody. Pokud je těsto řídké, přidáme cukr nebo sušené mléko. Vyválíme tužší...
více o Nepravý marcipán II.
Prosátou mouku, změklé máslo a cukr smícháme, přidáme v mléce rozšlehané vejce a rum. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 3 části a dáme do chladu....
více o Tvarohový mřížkový koláč
Celé oloupané lískové ořechy nejlépe na noc namočíme do studené vody. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zapracujeme celé lískové ořechy a těsto...
více o Masarykovo cukroví
Heru s cukrem a vejcem utřeme do pěny, přidáme ve vodě rozpuštěnou vychladlou kávu, mouku smíchanou s maizenou, vypracujeme těsto a dáme ho do chladu...
více o Kávové dortíčky
Mouku smícháme s cukrem, přidáme rozšlehané vejce, změklé máslo, pomletý mák a zpracujeme na hladké těsto. Dáme ho na hodinku do chladničky a potom z...
více o Makové kvítky
Vše na vále zpracujeme.
Můžeme barvit a tvořit různé tvary.
Nebo vysypu formičku kytky mletým cukrem, vtláčím a vyklopím, nechám do druhého dne...
více o Nepravý marcipán
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem....
více o Řezy Raffaelo
Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech...
více o Tvarohový tunel plněný ovocem
Vypracujeme těsto a rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme skořici a hřebíček, do druhé kakao. Vykrajujeme kolečka a polovinu z nich uděláme s dírkou...
více o Anglické cukroví
Máslo utřeme do pěny a vmícháme cukr a pak všechny ostatní přísady. Je dobré hmotu trošku nahřát (třeba nad hrncem s horkou vodou), aby se těsto pěkně...
více o Mandlový salám