• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Med

Med

Podobné ingredience

  • Gumové medvídky
  • krůtí medailonky
  • Med jetelový
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Tesíkovy olomoucké kotletky

Tesíkovy olomoucké kotletky

Do vypracované marinády naložíme naklepané plátky na pár hodin či dní. Poté plátky orestujeme na pánvi cca 3 minuty po každé straně (záleží na výšce... více o Tesíkovy olomoucké kotletky

Celozrnný rozinkový chlebíček

Celozrnný rozinkový chlebíček

Do mísy dáme opláchnuté rozinky a nastrouhanou kůru, přelijeme vřelým horkým čajem a šťávou z pomeranče. Přidáme med, promícháme a necháme asi 2... více o Celozrnný rozinkový chlebíček

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky).... více o Kachní prsa na švestkách

25 minut
Medový banán na grilu

Medový banán na grilu

Slupku od banánu podélně nařízneme a podélně zakápneme plod medem. Banán i se slupkou zabalíme do alobalu a grilujeme zhruba 20 minut.... více o Medový banán na grilu

Losos se švédskou omáčkou

Losos se švédskou omáčkou

Lososa nakrájíme na porce, posypeme kořením z obou stran, pokapeme šťávou z 2 limetek a na oleji pečeme do růžova. Majonézu, smetanu, hořčici a med... více o Losos se švédskou omáčkou

Medové špízy

Medové špízy

Vepřové maso nakrájíme na kostičky spolu se špekáčky, cibulí i slaninou a střídavě napícháme na špejle. Připravíme marinádu smícháním všech... více o Medové špízy

Perník trochu jinak

Perník trochu jinak

V míse smícháme obě mouky s práškem do pečiva a dobře promícháme. V druhé míse vyšleháme 2 žloutky, olej, cukr, vanilkový cukr, mléko a rumovou trest,... více o Perník trochu jinak

Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném... více o Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

Pikantní grilované kuřecí paličky

Pikantní grilované kuřecí paličky

Smícháme sojovou omáčku, med, prolisovaný česnek, chilli a sůl, vložíme paličky a necháme marinovat (nejlepe přes noc). Grilujeme doměkka, hnědé... více o Pikantní grilované kuřecí paličky

Salát k večeři s marinovaným masem

Salát k večeři s marinovaným masem

Nejdříve si naložte maso: smíchejte vepřové, vejce, sůl, grilovací, případně jiné oblíbené koření, med, omáčky a solamylu tolik, aby vznikla hmota... více o Salát k večeři s marinovaným masem

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Grilovaná krkovice v medové marinádě

Maso nakrojíme ze strany a jemně opepříme a osolíme, můžeme mírně posypat grilovacím kořením. V míse si připravíme z uvedených surovin marinádu,... více o Grilovaná krkovice v medové marinádě

Šílené řezy

Šílené řezy

Ingredience smícháme v jednolitou hmotu připomínající těsto (na postupu nezáleží, jsou to přeci jen šílené řezy že), avšak nakonec přidáme kypřící... více o Šílené řezy

Grilované banány s medem a kávovou šlehačkou

Grilované banány s medem a kávovou…

Banány nakrájíme podélně napůl a opečeme na grilu rozkrojenou stranou dolů. Jakmile jsou banány ogrilované servírujeme na talíř. Pokapeme medem,... více o Grilované banány s medem a kávovou šlehačkou

Sójové lívance

Sójové lívance

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které pak lžící klademe na teflonovou pánev. Podáváme s tvarohem, medem a ovocím.... více o Sójové lívance

30 minut
Tvarohový štrůdl s medovým přelivem

Tvarohový štrůdl s medovým přelivem

Připravíme náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem, škrobem či pudinkovým práškem, přidáme nasekané ořechy, strouhneme citronovou a pomerančovou kůru,... více o Tvarohový štrůdl s medovým přelivem

Pohankové langoše

Pohankové langoše

V 60 ml vody rozpustíme droždí. Smícháme mléko a cukr se zbylou vodou a necháme trochu zchladit před přidáním kvasnic. Smícháme všechny suché... více o Pohankové langoše

Kukuřičná kaše s borůvkovou omáčkou

Kukuřičná kaše s borůvkovou omáčkou

Sójový nápoj přivedeme k varu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici. Vaříme alespoň 20 minut, pak přimícháme vanilku, nalijeme na talíře... více o Kukuřičná kaše s borůvkovou omáčkou

Banán na grilu

Banán na grilu

Z alobalu nastřiháme 4 čtverce, na každý položíme rozpůlený banán, na něj poklademe silnější plátek másla, posypeme skořicí, zakapeme medem, posypeme... více o Banán na grilu

Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a... více o Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

Dvoubarevné flameri

Dvoubarevné flameri

Do kastrůlku se silným dnem nalijeme 1/4 l mléka, mírně zahřejeme a přidáme 25 g krupice a 10 g cukru (možno přidat třeba trochu přírodní vanilky, kdo... více o Dvoubarevné flameri

Ovesná buchta

Ovesná buchta

Ovesné vločky namočte do mléka, máslo a žloutky utřeme a přidáme cukr. Z bílků ušleháme sníh, máslovou hmotu vmícháme do vloček. Mouku, prášek do... více o Ovesná buchta

Zálivka s jablečným octem a medem

Zálivka s jablečným octem a medem

Nakrájenou zeleninu posypeme oblíbenými bylinkami, podle chuti osolíme, opepříme. Ve skleničce smícháme vodu, ocet, olivový olej a med, přelijeme... více o Zálivka s jablečným octem a medem

Rychlá medová omeleta

Rychlá medová omeleta

Vejce rozmícháme dokud se nespojí žloutek s bílkem, přidáme med a skořici a opékáme na pánvi bez tuku. Nakonec ozdobíme jogurtem, ovocem nebo... více o Rychlá medová omeleta

20 minut
Marináda

Marináda

Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti. Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme... více o Marináda

Grilovaný ananas s kokosem

Grilovaný ananas s kokosem

Med, rum a citrónovou šťávu smícháme ve větší míse. Přidáme ananas a necháme v lednici marinovat aspoň hodinu. Pak rozpálíme gril, ananas posypeme... více o Grilovaný ananas s kokosem

30 minut
Tvarohová zmrzlina Míša

Tvarohová zmrzlina Míša

Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k... více o Tvarohová zmrzlina Míša

Kuřátko nejen pro návštěvy

Kuřátko nejen pro návštěvy

Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně... více o Kuřátko nejen pro návštěvy

Těstoviny se špenátem a medovou zálivkou

Těstoviny se špenátem a medovou…

Na oleji orestujeme kousky žampionů, přidáme česnek podle chuti. Listy špenátu omyjeme a přidáme k žampionům krátce restujeme (2-3 min.). Zálivku... více o Těstoviny se špenátem a medovou zálivkou

30 minut
Senzační krevety

Senzační krevety

V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a... více o Senzační krevety

30 minut
Kokosové tofu kuličky

Kokosové tofu kuličky

Tofu s banány rozmixujeme, přidáme předem namočené rozinky v rumu, ořechy a med podle chuti. Do masy ještě přidáme kokos, aby lépe držela. Vytváříme... více o Kokosové tofu kuličky

40 minut
Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Máslo dáme povolit do mikrovlnné trouby, mezitím si nasekáme čokoládu na malé kousky. Potom smícháme máslo s medem a vejci, a postupně přimícháme... více o Zdravé sušenky

Jablečný chlebíček s čokoládovou polevou

Jablečný chlebíček s čokoládovou…

Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Potom je posypeme strouhanými piškoty a promícháme. Žloutky s cukrem a medem vyšleháme do pěny, mouku... více o Jablečný chlebíček s čokoládovou polevou

Rumové banány se skořicí

Rumové banány se skořicí

Banány nakrájíme na silnější kolečka, a osmažíme na rozpuštěném másle, až budou měkké. Banány pak odložíme na teplou servírovací mísu a do másla... více o Rumové banány se skořicí

Tvarohový závin II.

Tvarohový závin II.

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Vykynutý kvásek prřdáme k mouce, medu, vejcím a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1... více o Tvarohový závin II.

Celozrnná žemlovka

Celozrnná žemlovka

Do medem oslazeného mléka namáčíme plátky chleba a vrstvíme do vymyzané zapékací mísy. Prokladáme vrstvou jablek se skořicí. Poslední je chlebová... více o Celozrnná žemlovka

Žitný chléb III.

Žitný chléb III.

Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak vložíme sypké. Pečeme na programu SPRINT.... více o Žitný chléb III.

Kuřecí slast

Kuřecí slast

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme rýži,... více o Kuřecí slast

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme... více o Židovský medovník z domácí pekárny

Ořechový koláč dle Brayfieldové

Ořechový koláč dle Brayfieldové

Mouku s cukrem a špetkou solí smícháme, přidáme vejce, žloutky a máslo. Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu na 60 minut odpočinout.... více o Ořechový koláč dle Brayfieldové

Ernstův choucroute

Ernstův choucroute

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji (může být i obyčejný stolní), přidáme nakrájený česnek, bobkový list, nové koření a kuličky... více o Ernstův choucroute

Kefírovo-perníková buchta

Kefírovo-perníková buchta

Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30-40 min. - elektrická trouba na 160 °C. **Na... více o Kefírovo-perníková buchta

Medová kuřecí křidélka se sójovou omáčkou

Medová kuřecí křidélka se sójovou…

V míse jsme smíchali sójovou omáčku, sherry a med. Přidali jsme křidélka a v omáčce jsme je důkladně obalili. Nádobu s masem jsme přikryli a alespoň... více o Medová kuřecí křidélka se sójovou omáčkou

Malé tajemství

Malé tajemství

Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme.... více o Malé tajemství

Medová kuřecí prsa

Medová kuřecí prsa

Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky ponoříme... více o Medová kuřecí prsa

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra... více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Valentýnská čoko srdce s mandlemi

Valentýnská čoko srdce s mandlemi

Předehřejeme troubu na 170 °C. V misce rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu. V míse ušleháme vejce a cukr. Postupně přidáme zchladlou, rozpuštěnou... více o Valentýnská čoko srdce s mandlemi

Medok

Medok

Med rozpustíme v předvařené vodě a smícháme s citrónovou šťávou. Necháme důkladně vychladit. Do nápoje přidáme drcený led. Tento nápoj je velmi... více o Medok

Pravý medový dort

Pravý medový dort

Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečícím papírem rozetřeme těsto v co... více o Pravý medový dort

Pangas v těstíčku

Pangas v těstíčku

Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje. Těstíčko: prosejeme... více o Pangas v těstíčku

Kuličky z krup

Kuličky z krup

Kroupy namočíme na 2 hodiny do vody a pak je uvaříme na hustou kaši. Nesmí obsahovat žádnou vodu. Vmícháme med, vanilkový cukr, skořici, kakao a... více o Kuličky z krup

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • ...
  • 26
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

70
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
11
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Nedávno navštívené recepty:

Bílkový chlebíček Dobré košíčky Tvarohová bábovka III.
Pampeliškový med III. Skvělé hovězí burgery na gril Hrníčkový mazanec
Hodolanská omáčka, specialita Olomouckého kraje Lahodné tvarohovo-kávové řezy Fazole s kroupami a slaninou
Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem Vynikající Cookies

Další doporučené ingredience:

Maso na řízky Maso z divočáka Masová konzerva Masové kosti Masox
Máta Mateřídouška Matesy Matcha prášek Mazanec
Med jetelový Med pampeliškový Medajlonky Medové balsamico Medové perníčky
Medové pukance Medovina Meduňka Medvědí česnek Měkký salám
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact