Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou...
více o Kokosové laskonky slepované
Ze všech přísad zpracujeme těsto, necháme odpočinout v chladu nejméně 1 hodinu. Z odpočinutého těsta vyválíme plát asi 3 mm vysoký. Vykrajujeme...
více o Vídeňské cukroví
Těsto: žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom dáme po lžíci vody a lžíci mouky s práškem do pečiva. Vmícháme ořechy a sníh z bílků. V dortové formě na...
více o Ořechový dort II.
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady tak, aby cukr netvořil hrudky. Polovinu této směsi rovnoměrně nasypeme na lehce vymazaný plech....
více o Tvarohová buchta z Poteče
Nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle a trošce oleje, aby se nepřipalovalo. Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na cibulce a česneku. Přidáme...
více o Kuřecí v brokolici
Rozemeleme sušenky, přidáme sušené mléko, vodu, cukr a změklé máslo. Dáme do lednice asi na hodinu ztuhnout. Pak tvoříme kuličky, dovnitř dáme...
více o Koule Raffaelo
Na pánvičce nejlépe nižší né teflonovou! Rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat, poté přilejeme pomerančovou a citronovou...
více o Flambované palačinky
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme octem.
Výborná, může se přidat...
více o Sýrová kulajda
Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto...
více o Domácí veka
Bílky vyšleháme na pevný sníh. Změklé máslo nakrájíme na kousky, rozšleháme ho s cukry, olejem a čtyřmi lžícemi horké vody do pěny. Postupně zašleháme...
více o Kávové muffiny s ananasem
Těsto vypracujeme a plníme do košíčků velikosti dle toho, co budeme mezi ně dávat. Upečeme a vychladlé slepujeme vždy dvě k sobě želé hmotou - Bonpari...
více o Dětské překvapení
Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou...
více o Jablečná bábovka s oříškovám griliášem
Máslem vymazané zapékací mističky vysypeme polovinou vanilkového cukru. V připravené misce rozmačkáme banány a promícháme s citrónovou šťávou s druhou...
více o Domácí banánové suflé s vanilkou
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si...
více o Medovník k nezozeznání od Marlenky
Na vál proseju mouku, přidám ostatní suroviny, zpracuji a vyválím těsto o síle 2 mm - doporučuji válet na pečící papír. Radýlkem nakrájím na obdélníky...
více o Černé trubičky
**Asi na 40ks.**
Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím...
více o Kokosky jako z cukrárny
Smícháme 4 žloutky, cukr, kakao, rozehřáté (ne horké máslo) a mouku, přidáme sníh ze 4 bílků a vše zlehka zamícháme. Nalijeme na tukem vymazaný a...
více o Půlměsíčky
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na...
více o Arašídové cukroví
Na vymaštěném a moukou vysypaném plechu upečeme piškot, který necháme vychladnout. Než se tak stane připravíme si krém. Změklé máslo vyšleháme s...
více o Koka řezy II.
Vezměte plátky čerstvého chlazeného lososa, bez kůže (pokud koupíte s kůží, tak ji dejte pryč), osolte z obou stran a vložte na pekáč. Na každý plátek...
více o Norský losos na belgický způsob
Nejprve si připravíme jablkovou náplň. Oloupeme jablka,zbavíme je jadřinců, nakrájíme na malé kostky, mírně podlijeme vodou, přidáme dle chuti cukry,...
více o Jablkové taštičky
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu...
více o Slaniňáky
Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a žloutek umícháme dohladka, přidáme rozinky. Toastový chleba lehce potřeme z obou stran máslem, namažeme tvarohovou...
více o Toastové překvapení
Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku). Posypeme...
více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)
V míse připravíme směs na bramborové placky. Tedy: brambory nastrouhané na jemno smícháme s česnekem, solí, kmínem, majoránkou a vejcem. Mezitím...
více o Placka zapečená v troubě ala Lucinka
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na špetku nože kari koření. Opečeme na 1 a 1/2 lžíci másla 4-6 min. po každé straně. Poté maso vyjmeme a uchováme...
více o Dívčí tajemství
Z másla, mouky, cukru a žloutků vymícháme těsto a rozdělíme ho na dvě části. První část rozválíme, dáme na vymazaný a pomoučený plech, potřeme kyselým...
více o Babiččin koláč II.
Z přísad vypracujeme těsto a na 10 min. ho dáme do chladničky. Potom z něj odebíráme menší kousky, do každého zabalíme polovinu vlašského ořechu....
více o Ořechy pečené v těstě
Krupicový cukr roztavte v kastrůlku se silným dnem na světlý karamel. Potom přidejte po malých kouscích máslo a vlijte kondenzované mléko. Hmota může...
více o Burizony v karamelu
Z mouky, špetky soli, oleje a 100 ml vody vypracujeme elektrickým hnětačem hladké těsto. Přikryté utěrkou ho necháme asi 30 minut odležet. Jablka...
více o Jablkový závin s mandlemi a smetanou
Utřeme máslo s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidáme ostatní ingredience a na pomaštěný plech (raději pečící papír) tvoříme malé placičky, které...
více o Vločkovec
Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry uděláme těsto, které necháme 2 hodiny odležet. Těsto rozprostřeme do hrnce nebo na kulatý plech,...
více o Francouzský koláč
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Potom posekáme na malé kousky. Změklé máslo utřeme do pěny s cukrem a špetkou soli...
více o Jablkové koláčky II.
Dortovou formu o průměru 18 cm vytřeme tukem a dno vyložíme papírem na pečení. Vejce šleháme s cukrem do pěny, mouku prosijeme s kakaovým práškem a ...
více o Dort s vlašskými ořechy
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu.
Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu,...
více o Malakov dort - starý recept po prababičce
Z 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, špetky soli vypracujeme těsto, necháme 2 hodiny v chladu odležet. Z tvrdého papíru...
více o Plněný vánoční stromeček
Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek - řeznou plochou nahoru a posypeme drobenkou....
více o Rychlý švestkový koláč - výborný
Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do tlakového hrnce a vařte 1 hodinu.
Připravte vodní lázeň. Do většího hrnce dejte vodu a...
více o Medovník VI.
Do mísy dáme vejce a cukr, vyšleháme, přidáme postupně všechny ingredience, nalijeme na plech(vymazaný nebo vyložený pečícím papírem) a raději vyšší....
více o Chorvatská buchta
Těsto: vodu, cukr a kakao uvaříme na sirup, necháme vychladit. Ušleháme celá vajíčka, přidáme sirup, potom mouku s práškem do pečiva, nakonec olej....
více o Vánoční karamelové řezy
Pudink uvaříme v mléce obvyklým způsobem a do ještě teplého zašleháme oba cukry a šleháme až do zchladnutí. Poté postupně přidáváme máslo a šleháme do...
více o Krém, který se nikdy nesrazí
Z másla, mouky, žloutků a 1 a půl lžíce vody vypracujeme těsto a necháme asi 1 hodinu v ledničce odpočinout.
Pak je vyválíme a radýlkem vykrojíme...
více o Ořechové šátečky
Máslo promíchejte s jemně nastrouhanými ořechy, rozpuštěnou čokoládou, moukou, skořicí a hřebíčkem, vypracujeme těsto, které necháme alespon 30 minut...
více o Bábovičky oříškovo-likérovo-čokoládové
Řízky lehce naklepeme a opatrně do nich vyřízneme kapsu (nebo tence rozklepeme a náplň položíme na jednu polovinu, druhou překryjeme a sklepneme...
více o Plněný kuřecí řízek II.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou)....
více o Prezidentská bábovka II.
Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme hladké těsto. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky.
Těsto necháme chvíli odpočinout, pak do...
více o Tvarohový mazanec
Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu...
více o Marcipánové košíčky