Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát.
Máslo...
více o Jehněčí kotlety s mátou
V hrnci rozehřejeme máslo. Posekané bylinky na něm krátce zpěníme. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, rozmícháme a krátce...
více o Bylinková polévka
Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a orestujeme ji. Směs lehce...
více o Zapečená hlíva s nivou
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny a postupně přimícháváme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků. Zlehka přimícháme hladkou mouku a nasekané lískové ořechy...
více o Sváteční ořechové řezy
Do větší mísy dejte měkký tvaroh, vejce a špetku soli. Postupně začněte přidávat mouku (lze použít i dětskou krupici) a rukama či vařečkou...
více o Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Kuře si vykostíme, plát masa z něj si posolíme a uprostřed, po celé délce nandáme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek...
více o Kuřecí roláda s nádivkou
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce,...
více o Priadkový koláč
Příprava těsta: Vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme (používám pečící papír). Na plech vylijeme 1/2 těsta, do 2. poloviny přidáme kakao...
více o Pribináčkové řezy na plech
Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme špetku soli a přivedeme k varu. Vsypeme do něj polentu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí (10 min.)....
více o Kukuřičná kaše s meruňkami
V kastrůlku svařte šlehačku s máslem a cukry - dokud se nerozpustí. Odstavte z plotny a přidejte na kousky nalámanou čokoládu, kterou nechte za...
více o Čokoládoví lanýži
Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem...
více o Biftek s Bernskou omáčkou
Celerová směs: na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným celerem. Přidáme sůl, prolisovaný česnek a speciální koření na ryby,...
více o Pstruh s celerovou směsí
Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, pepř, rozehřáté máslo, vejce, trochu mléka a rukama pořádně promačkáme. Bůček...
více o Plněný bůček studený
Těsto dobře zpracujeme a rozdělíme na 2 díly, každý díl roztlačíme (rozválíme) na samostatný plech. Jeden díl dáme péct samostatně a na druhý před...
více o Ořechovo-medová mňamka
Do vařícího mléka vsypeme horkou vodou spařenou rýži a osolíme. Vaříme za stálého míchání tak dlouho až vznikne hustá kaše. Když je rýže hotová,...
více o Zapečený ovocný rýžový nákyp
Omyté brambory nakrájíme i se slupkou na lodičky, a už v zapékací nádobě posolíme a popepříme.
Kuře omyjeme, nasolíme a bohatě zasypeme pašeráckým...
více o Rychlé luxusní kuřecí špalíky
Cibuli nadrobno pokrájíme, česnek utřeme se solí. V misce utřeme nivu s máslem a smícháme s cibulí a česnekem.
V hrnci s vodou rozehřejeme v...
více o Domácí sýrová roláda
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a nechame vzejít na teplém místě. V míse smícháme prosátou mouku, sůl, vejce, vykynutý kvásek a...
více o Borůvkové knedlíky
Nejprve vymažeme a vysypeme plech. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do peč. a vanilkový cukr, promícháme. Do kastrůlku dáme mléko, olej, vejce a...
více o Ovocný táč (rychlovka)
Filé nasolíme, okořeníme, načesnekujeme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku, poté nasypeme na filé zeleninu, žampiony, nakrájené mandličky a...
více o Zapečený pangasius s mandlemi
Zadělala jsem v pekárně, nádherně se balily a chutově byly tak dobré, že vyjímečně chutnaly i mojí mamě, která chtěla i recept, a to už je co říct....
více o Kynuté ovocné knedlíky z krupičky- výborné
Nejde ani tak o recept, jako o fintu, jak dostat do dětí, co nejí zeleninu a ve všem se rýpou to, co chcete Vy a ne co chtějí děti. udělejte klasickou...
více o Zeleninová polévka pro vybíravé děti
Ze všech ingrediencí vypracujeme rukama těsto, dlaní rozmačkáme na plech (středně velký) a uděláme vyšší okraje. Suroviny na náplň smícháme (pudink...
více o Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a...
více o Cuketa alá "ratatui"
Namažeme máslem nakrájenou veku, pokládáme uvedenou zeleninu, přepůlíme a zapečeme v taoastovači. Dobrý by byl ještě strouhaný sýr, hezky se zapeče,...
více o Zapečená veka se zeleninou
Tvaroh ušleháme s máslem a mlékem. Sýry nastrouháme na jemno, slaninu a feferonky nakrájíme na drobné kostičky (já místo feferonek používám pastu z...
více o Tvarohovo-sýrová pomazánka se slaninou
Bílky si oddělíme od žloutků a šleháme je do sněhu. Když je sníh skoro hotový, přidáváme postupně cukr a společně dál šleháme do pevného sněhu. Po...
více o Zamilovaný dort
Máslo, cukr a vejce šleháme a přisypáváme pudink, polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, mléko a nasekanou čokoládu.
Vymažeme Herou...
více o Vanilkové muffiny
Mrkev, cibuli a zázvor očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle. Podlijeme částí vývaru a vaříme doměkka.
Měkkou zeleninu...
více o Mrkvová polévka pikantní
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale rozvaří, přidám máslo a sůl....
více o Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova...
více o Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky...
více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Sojový suk si nastrouháme na hrubém struhadle. Z bílků si ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva...
více o Voňavá bábovka se sojovým sukem
Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
Do vychladlé kaše...
více o Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Upečeme klasický piškot z osvědčeného receptu.
Termix připravíme tak, že uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku a v ještě horkém rozmixujeme tvaroh a...
více o Termixové řezy
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme...
více o Králík načerno
Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak...
více o Králičí kapsy
Celé menší nové brambory dobře omyjeme, popřípadě očistíme kartáčkem, ale neloupeme! V hrnci uvedeme osolenou vodu do varu a vsypeme brambory - vaříme...
více o Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle...
více o Králík na houbách a hořčici
Na hluboké pánvi necháme rozpustit máslo s kapkou oleje, na mírném ohni jen zahřejeme zázvor a prolisovaný česnek a hned přidáme na kostičky nakrájené...
více o Pikantní květák s bramborami za 20 minut
Smícháním všech ingrediencí utvoříme těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) a dáme péct do předehřáté trouby (cca 15 minut)...
více o Jahodový dort - krémový
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou s práškem do pečiva tak, aby se...
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Směs "kreolské koření" se prodává, nebo je možné doma namíchat: 2,5 lžičky sladké červené mleté papriky, 1 lžička černého pepře, 1 lž. kayenského...
více o Kuře po kreolsku
Suroviny na omáčku dobře promícháme a dáme proležet do lednice.
Na másle s olejem osmažíme mírně posolené filety a potom nahrubo překrájené špenátové...
více o Losos s hořčicovou omáčkou a špenátem
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar...
více o Zapékané rybí filé
**Těsto:**
Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do...
více o Řezy s vaječným likérem
Těsto zaděláme na vále, rozválíme a rozdělíme na 2 asi 10 cm široké pruhy.
Náplň: na jemném struhadle nastrouháme oba sýry a prohněteme s rozměklým...
více o Sýrové koláčky s Nivou
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout.
V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě...
více o Dia jogurtové řezy s rebarborou
Ušleháme cukr s vejcem, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a rozpuštěnou Heru. Peče se 1/4 hodiny až 20 minut, do teplé buchty se udělají díry a...
více o Buchta s kokosem III.
Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a...
více o Zapečené filety s bešamelem