Z ingrediencí zpracujeme těsto, necháme ho odpočinout v lednici (většinou nechávám do druhého dne). Pak vyválíme plát a vykrajujeme tvořítkem...
více o Kokosoví sněhuláčci
Maso omyjeme, osušíme, ostrým zářezem ze strany v něm vytvoříme kapsu a zevniř i zvenku ho osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky,...
více o Nadívaná krůtí prsa
Mouku, cukr, vejce a změklé máslo promneme mezi prsty a uděláme drobenkové těsto-žmolenku. Pudinkové prášky rozmícháme v části mléka. Zbylé mléko...
více o Pudinkový koláč s žahourem
Uděláme těsto, rum dáme do těsta až na konec od oka. Těsto namačkáme do dortové formy která je vymazaná máslem. Velikost dortové formy je o 28 cm....
více o Super mandlová buchta
Cukr, mouku, prášek do pečiva, kokos a vločky smícháme v míse. Přidáme vejce, změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu v...
více o Kokosovovločkové rohlíčky-sušenky
Čokoládu nalámeme na kousky a i s máslem dáme rozpustit nad páru. Mezitím vyšleháme žloutky s polovinou cukru. Do vnitř zašleháme rozpuštěnou...
více o Nízká čokoládová buchta
Kuře naporcujte, osolte a opepřete. Cibuli nadrobno pokrájejte. Mango oloupejte, zbavte pecek a pokrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo s...
více o Kuře na mangu
**Připravte si náplň:** na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, nasekané mandle a pražte asi 3 minuty za stálého míchání. Přidejte kůru, mléko,...
více o Věnec s mandlovou náplní
Zpracujeme suroviny vše kromě kakaa. Hmotu rozdělíme na 2 poloviny, do jedné poloviny přidáme kakao a obarvíme dle chuti. Vyválíme obě hmoty. 1...
více o Půlměsíčky ze sunarky - nepečené
Piškoty rozemeleme + změklé máslo, + ml. a vanilkový cuk, rum. Vše smícháme, přidáme či ubereme dle potřeby. Pokud chcete mít ostřejší dáte více rumu,...
více o Bílé kokosové kuličky - nepečené
Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií....
více o Nepečený grepový koláč
Tradiční italské rizoto, postupem a chutí poněkud lišící se od toho českého. Aby se výsledný pokrm mohl pyšnit názvem risotto, musí si nejprve rýže...
více o Italské rizoto II
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na...
více o Bábovka s mandarinkami-velká
2/3 brambor nastrouháme najemno do misky s trochou studené vody. Zbylé množství nakrájíme na malé kousky a ve slané vodě rozvaříme a přepracujeme do...
více o Knedlik Thüringen
**Postup: **V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla (100g), mouč. cukru(100g) a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky z...
více o Dort plněný čokoládou
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy...
více o Mrkvance II.
Všechny tvrdé sýry najemno nastrouháme, salám nadrobno pokrájíme a vše utřeme se změklým máslem. Sýrovou směs namažeme na rozpůlené rohlíky a zapečeme...
více o Sýrové rohlíky
Z mléka a hrubé mouky uvaříme kaši. Necháme zchladnout, občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a kakaem,...
více o BeBe roláda IV.
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s...
více o Nadívaná kedlubna
Hrášek v cedníku přelijeme teplou vodou, necháme povolit a okapat. Menší formu na biskupský chlebíček vymažeme polovinou másla a vyložíme plátky šunky...
více o Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Z uvedených surovin (kromě bílku a cukru krupice) zpracujeme těsto. Tvarujeme ručně ploché tyčinky asi 1,5 x 5 cm, na ně ozdobně nastříkáme sníh (z...
více o Housenky
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte...
více o Kuře s celerovou omáčkou
Očištěné houby pokrájejte na tenké plátky a poduste je na másle s většinou petrželky. Poprašte moukou a rozmíchejte na světlou jíšku. Chvíli poduste....
více o Houbová polévka II.
Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 0,6 cm a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme,opepříme nebo použijeme koření na ryby....
více o Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Žloutky cukr a olej utřeme, pak přidáme mouku, kakao ,prášek do pečiva a sníh z bílků, pořádně promícháme.
Těsto vylijeme na plech, který máme buď...
více o Tvarohová roláda
**1. Nejprve připravíme tvarohovou náplň: **
Žloutky dobře vmíchame s polovinou cukru a vanilkovým cukrem,přidáme rozmačkaný tvaroh,vanilkový puding a...
více o Ausburské řezy
Na polevu jsou potřeba 2 hrnce, jeden vetší a jeden menší. Do většího si dáme na plotnu vařit vodu a vložíme do něj menší hrnec, tím si uděláme tzv. ...
více o Čokoládová poleva II.
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový....
více o Vařená čokoládová poleva
**Těsto:** sušenky (nejlépe bebe) rozdrolíme a smícháme spolu s máslem (které jsme nechali povolit při pokojové teplotě). Do připravené formy na dort...
více o Cheesecake IV.
Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a...
více o Chřest s marinovaným lososem
Z několika lžic vlažného mléka, droždí, 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky umícháme kašičku a necháme asi 10 min. v teple, než vzejde kvásek. Mouku...
více o Kynutá bábovka s ořechy
Do jednoho hrnce si připravíme vodu na vaření gnocchi kterou osolíme. Do druhého hrnce si dáme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibulku, nakrájenou...
více o Gnocchi s kuřecím masem
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl, pepř a dáme vařit na 15 minut. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a...
více o Pivní bramborová polévka
Na másle osmažíme nakrájený pórek a mrkev. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, vodu, cukr, sůl, pepř a uvarime doměkka. Těsně před podáváním...
více o Francouzská zeleninová polévka
V mase nařízneme kapsy a naplníme je třešněmi (brusinkami nebo mix). Osolíme, okořeníme a zprudka zatáhneme na pánvi s olejem. Kořenit se v tomto...
více o Třešňová panenka s hermelínovým závojem
Změklé máslo dobře propracujeme s moučkovým cukrem, kokosovou moučkou, nahrubo nastrouhanou čokoládou, citronovou šťávou a rumem. Vytvoříme pevnou...
více o Raffaelo z bílé čokolády
Mrkev si nastrouháme na hrubém strouhadle a dáme společně s máslem do hrnce, přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni při stálém míchání...
více o Mrkvičková polévka II.
V hrnci svaříme smetanu. Pak do ní vmícháme jeden po druhém žloutky, cukr, mouku, čokoládu a za stálého míchání svaříme na hustý krém. Sundáme z ohně...
více o Smetanovo - čokoládové špičky
Našleháme 4 vejce a 110 g pískového cukru, až se nám objem ztrojnásobí, přilijeme rozehřáté máslo (50 g). Poté nejlépe přes síto nasypeme 80 g hladké...
více o Tiramisu podle Jammieho Olivera
Sušenky uzavřeme do sáčku a válečkem je rozdrtíme (nebo použijeme mixér). Drť přesypeme do mísy a zvlhčíme jí mlékem. Přidáme měkké, pokrájené máslo s...
více o Čokoládové trojúhelníčky
Utřeme si česnek. Máslo necháme trochu změknout a nakrájíme ho na kostičky. Přidáme česnek, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky. Ideální je čerstvá...
více o Bylinková bageta
Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a...
více o Ryby na zelenině
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní. Rozinky a mandle je dobré společně ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku...
více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Na pánvi rozpustíme 30 g másla. Přidáme oloupanou a na 1/2 cm kolečka nakrájenou cibuli a špetku soli. Kolečka opékáme 10 min. a obracíme. Pak je...
více o Játra po berlínsku
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a moučnou směs (mouka, kypřidlo,...
více o Čokoládové muffiny se šlehačkou
Máslo utřeme s polovinou rozehřáté čokolády a žloutky. Přidáme mouku s pudinkovým práškem, oběma cukry a sodou. Vmícháme nadrobno posekanou zbylou...
více o Čokoládové sušenky s cukrovou polevou
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do husté světlé pěny. Do směsi přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřidlem a mléko = šleháme. Ořechy a drobně...
více o Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a stále...
více o Sachrův dort IV.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s máslem a cukrem. Přidáme žloutky a vše vyšleháme v hustou pěnu. Z bílků a cukru krupice (160 g) vyšleháme tuhý...
více o Čokoládový dort z jablek