8ks bramborových placek - recept na stránkách "Placičky z brambor"
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřeje máslo a česnek osmahneme....
více o Míchaná vejce na placičkách
Brambory uvařím ve slupce. Nechám vychladnout a poté oloupu. Zatímco jsem vařila brambory, nakrájela jsem si na drobnější kostky obyčejnou slaninu,...
více o Bramborky "dobrota"
**Nejprve si připravíme omáčku:** Na másle si necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, kterou pak zaprášíme moukou, zamícháme a přilejeme za stálého...
více o Zapečené brambory s česnekovou omáčkou
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením....
více o Tvarohové brambory - zapečené
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut...
více o Kachní prsa na hrušce s medem
1. Kaštanové pyré smícháme s pomletými dětskými piškoty a máslem. Přidáme rum, práškový a vanilkový cukr. Hmotu odložíme do chladu asi na dvě hodiny. ...
více o Kaštanové kuličky
Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno....
více o Ragú z kuřecích jater
Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme...
více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem
Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme,...
více o Šnečí tajemství
Brambory oškrábeme a omyjeme, nastrouháme je na hrubém struhadle na větší cedník, do brambor přistrouháme jednu cibuli. Vymačkáme lžící vodu....
více o Kugelis
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme...
více o Plněné žampiony špenátem
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme máslo, mléko a mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem do perníku, promícháme. 3/4 těsta rozdělíme...
více o Perníkové muffiny s čokoládovým krémem
Oškrabeme brambory, rozkájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, tak akorát, aby byly všechny brambory pod vodou, přidáme bobkový list a špetku soli(pozor,...
více o Brambory "podkyslo"
Z másla,vloček,cukru a mouky umícháme polosypkou směs, kterou použijeme na posypání kynutých nebo litých,ovocných, tvarohových, makových... koláčů....
více o Vločková drobenka na koláče
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo....
více o Vločkové řezy s krémem
V pánvi rozehřejeme máslo a vločky na něm osmažíme dozlatova. Mléko svaříme s cukry a špetkou soli, přisypeme vločky a povaříme asi 4 minuty. Sušené...
více o Ovesná kaše se sušenými meruňkami
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou...
více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme....
více o Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší
Z mouky,vajec,mléka a soli uděláme řidší těsto, které protlačíme cedníkem s většími kulatými oky do vroucí slané vody. Povaříme asi 2-3 minuty a...
více o Hopdovody s houbami - Podkrkonoší
Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto...
více o Ředkvičky na smetaně
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se...
více o Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř....
více o Pečené francouzské kuřátko
1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčatové pyré, zalijeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a povaříme.
2. Vsypeme ovesné vločky, nastrouhaný...
více o Polévka z rajčatového pyré s vločkami
Brokolici si rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté vyndáme a ještě pokrájíme. Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) rozkrájíme na nudličky a na...
více o Kuřecí nudličky s brokolicí
Sušenky umeleme nebo rozdrtíme v mixéru. Máslo, cukr a škrob umícháme, přidáme vejce a mléko. Pak přidáme sušenky, mleté ořechy, mouku, prášek do...
více o Linecký koláč trochu jinak
Vše dáme do tlakového hrnce a necháme alespoň 25 minut vařit. Králíka vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Maso obereme a dáme zpět do omáčky. Přidáme...
více o Martinův králík á´la svíčková
V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Uprostřed udělejte dolík, rozdrobte do něj droždí, vlijte mléko a máslo, vyklepněte vejce a nastrouhejte kůru...
více o Buchty s ořechovou drobenkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky...
více o Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Pak vmícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a na závěr tuhý sníh z bílků a ořechy. Těsto vlijeme na vymyzaný...
více o Ořechovo-kávové řezy
Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny,pak vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme a rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme...
více o Oříškovo-nugátová roláda
Tak tedy šup na to - je to opravdu jednoduché: Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s paštikou, sýrem a máslem aby nám vznikla kompaktní hmota, osolíme,...
více o Studené plněné papriky
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a...
více o Pstruh na mandlích
Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený...
více o Špenátové brambory - příloha
Očištěného králíka prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme zevnitř i navrchu rozetřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Pokud použijeme kuře,...
více o Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Změklé máslo ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a s celými vejci, přišleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a s citrónovou kůrou. Těsto dáme do...
více o Dort stracciatella s ricottou
V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev...
více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Zaděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru. Necháme ho vzejít.
Mouku prosejeme do zadělávací mísy, přidáme vlažnou vodu, vykynulý kvásek,...
více o Sýrové rohlíky II.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme ořechy, vanilkový cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva, zalijeme...
více o Rychlá broskvová buchta
Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších...
více o Celer s uzeným masem - zapékaný
Půlky očištěných paprik dáme do předehřáté trouby opéct nasucho, až začne slupka černat. Pak papriky dáme krátce zapařit do igelitového sáčku a...
více o Plněné žitné chlebánky (žemle)
Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo,...
více o Losos s estragonovou omáčkou
Očištěné ryby osušíme a ostrým nožem do nich uděláme pár hlubších zářezů. Citronovou šťávou ryby potřeme (i uvnitř) a necháme 15 minut odležet. Ryby...
více o Bylinkové makrely
Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na plát, vykrájíme z něj kola (větší než průměr formiček) a vyložíme jimi formičky.Těsto na dně formiček...
více o Lososové mističky
Filety osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata (dvě celá...
více o Rybí závitky s rajčaty
Na rozpáleném oleji opékáme gnocchi dokřupava. Mezitím než se gnocchi opečou, tak na druhé pánvi na rozpuštěném másle restujeme zeleninu. K...
více o Gnocchi s tuňákem
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, na kterém orestujeme očištěná játra. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a necháme vychladnout. Vychladlá...
více o Crostini