Papriky omyjeme, ukrojíme stopku a vyčistíme středy.
Mleté maso osolíme, okořeníme a smícháme s hrstkou syrové rýže. Touto směsí papriky naplníme....
více o Plněné papriky podle mojí maminky
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Korpusy: žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, poté vmícháme teplou vodu, olej, polohrubou mouku s kypřidlem a kakaem. Vše dobře prošleháme a...
více o Bílý smetanovo-tvarohový dort
Na rozpuštěném másle se lžící oleje necháme orestovat pokrájené žampiony, pak přidáme oloupané, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme mlékem,...
více o Mléčná žampionová polévka
Brambory pokrájíme a dáme do větší mísy, přidáme uvařené, scezené těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme bylinky nebo koření dle chuti, papriku, česnek...
více o Bramborové těstoviny - zapečené
Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme vlažné máslo, mouku s kypřidlem a aroma, dobře promícháme a nakonec zlehka (už ne šlehačem)...
více o Jahodové muffiny II.
Těsto:
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky šleháme s vodou do pěny a pak s cukrem do husté pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně...
více o Bezlepkový dort
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s 3 lžícemi moučkového cukru. Po zašlehání cukru vmícháme polohrubou mouku a nakonec ušlehaný sníh z...
více o Banánovo - čokoládové řezy
Do vyšších plátků masa opatrně prořízneme kapsy, jemně maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme, naplníme smaženicí a mírně přimáčkneme....
více o Kapsy se smaženicí
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.
Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně...
více o Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Začneme těstem: Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh a žloutky utřeme s cukrem. K utřeným žloutkům přisypeme mouku a prášek...
více o Pudingovo-ovocný koláč
Brambory nakrájíme na větší plátky či kostky, lehce osolíme a vaříme (nejlépe na páře).
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na másle. Přidáme na...
více o Kyselé brambory
Vejce ušleháme s cukrem a pak přidáme ostatní suroviny, vylijeme na máslem vymazaný a moukou vymazaný plech (nebo na papír). Pečeme asi 30 minut ...
více o Zakázaná buchta se 4 vejci
Bulgur si dáme vařit. Pórek, hlívu, tuříny a zelí si nakrájíme na požadované kousky. Množství je asi všeho 1:1:1:1.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme...
více o Letní oběd
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vlažné máslo, mouku, prášek do pečiva, aroma a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z...
více o Šlehačkový koláč s rebarborou
Drobně pokrájenou cibuli na másle nebo oleji osmažíme dosklovata. Přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran....
více o Kuřecí ragú se žampiony
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse rozkvedlejte máslo, cukr, vajíčka a vanilkový cukr. Dobře vše smíchejte dohromady, možná se Vám bude hodit...
více o Kouzelné kakaové sušenky
Smíchejte vločky, kokos a mouku. Potom v malém hrnci smíchejte máslo a med a pomalu zahřejte dokud se nerozpustí. Smíchejte horkou vodu a sodu a...
více o Anzac sušenky
Nejprve předehřejeme troubu zhruba na 170 stupňů.
Poté nasypeme mouku, mléko, žloutek vejce a máslo do mísy. Vše pečlivě promícháme.
Mezitím nasypeme...
více o Klárčin dortík
Vejce, máslo, mouku, cukr a kypřící prášek smíchejte a vyšlehejte do jemné konzistence. Kakao smíchejte s vodou, až vznikne hustší pasta a tu...
více o Božský čokoládový dort
Vyšleháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru, dokud směs není nadýchaná a jemná (cca 5 minut). Pak přidáme mouku, pořádně promícháme. V jiné misce...
více o Citronové muffiny
Těsto: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, moukou, solí a kypřicím práškem, dokud to strukturou nepřipomíná strouhanku. Vyšlehejte mléko s vejci, pak 2/3...
více o Bostonské krémové mufiny
Do studené vody vložíme vejce, které vaříme přesně 6 minut. Poté vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
//Tip: Pokud vejce budete vařit s trochou octa,...
více o Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z...
více o Lehký jemný ovocný dort
Tvarůžky můžeme nastrouhat, ale rychlejší to máme, když je rozehřejeme na pánvičce, lépe se rozetírají.
Postupně do misky přidáme mazací sýr, máslo...
více o Syrečková pomazánka II.
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí:
mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová...
více o Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny
V kastrolku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a usmažíme jíšku (zásmažku).
Když je jíška růžová, přiléváme teplý čaj, teplé mléko a přisypáváme sůl,...
více o Pravá kašička
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj...
více o Telecí líčka na víně
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody,...
více o Rebarborový dort - tarte
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku.
Poté přidáme vodu...
více o Polévka z medvědího česneku
Všechno dáme do kastrůlku a ve vodní lázni spojíme. Hned zdobíme - rychle tuhne.
Pokud chceme světlou barvu, nepřidáváme kakao.
Na fotce je krém...
více o Kakaová poleva/náplň/krém
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť a je křehká. Půlku ještě po...
více o Dušený lilek s vajíčkem
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl...
více o Francouzský křehký jablečný koláč
1. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
2. Máslo vyšleháme ručním šlehačem a postupně vmícháme cukr, vanilínový cukr,...
více o Čokoládový dort ala Sacher
Nejdříve si vysypeme prášky pudingu, přidáme prášek do pečiva a moučkový cukr, zamícháme. Pak nalijeme lžíci rumu, olej, přidáme čtyři vejce a...
více o Pudingové kostky jinak
Těsto: Mírně zahřáté mléko smícháme s čokoládovým práškem a instantní kávou. Rozklepneme tam vajíčka a vyšleháme. Máslo, mouku, cukr, kypřící prášek a...
více o Mocha mufiny
Mouku, sodu, zázvor a skořici smíchejte, pak přidejte změklé máslo a zpracujte, aby to vypadalo jako strouhanka, pak přidejte cukr. V míse vyšlehejte...
více o Perníkový panáček
Těsto:
Všechny sypké ingredience zamícháme, přidáme tekuté ingredience a dobře rozmícháme. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně...
více o Pudinkovosmetanové řezy
Pstruhy omyjeme, osolíme a pokapeme ze všech stran limetkou. Dovnitř přidáme prolisovaný česnek, máslo, bazalku a oregáno/tymián.
Připravíme si pečící...
více o Pstruh v papilotě
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed vložte lžičkou náplň a cípy...
více o Volarské tvarohové koláčky
Na nádivku nechte nakrájené žemle změknout v mléce. Přidejte ostatní suroviny a dobře promíchejte.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Kuřátka vně i uvnitř...
více o Nadívaná jarní kuřátka
Na másle zpěňte najemno pokrájenou cibulku, česnek, mrkev a okurku, pokrájenou na kostičky. Přidejte jemně nakrájený šťovík a vše krátce poduste....
více o Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou
Těsto:
V hrnci s tlustým dnem přivedeme k varu vodu s olejem a solí. Až se bude voda vařit, přisypeme mouku a za stálého míchání na mírném ohni vaříme...
více o Snadné věnečky s polevou
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit...
více o Bílá polévka s divokým kořením
Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte,...
více o Ragú s bramborovými placičkami
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit...
více o Smažený losos s avokádovým pyré