Propláchneme rýži, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a zakrytou ji pozvolna podusíme doměkka. Vmícháme do ní vanilkový cukr, máslo a dosladíme...
více o Sladká rýže s ovocem
Vyšleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko, mouku, kakao a sníh z bílků. Vylijeme na plech a upečeme na 200 °C.
Na náplň pomeleme piškoty, přidáme...
více o Řezy Jaruška
**Těsto**: žloutky vymíchat s cukrem a 6 lžícemi teplé vody. Postupně přidat tuhý sníh z bílků a mleté ořechy smíchané s moukou a práškem do pečiva....
více o Ořechové řezy kamarádky Ľubky
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku.
Ze směsi vytvarujeme malé kuličky....
více o Juverlajka
Brambory oloupeme na nakrájíme podélně na klíny. Mrkev oškrábeme na nakrájíme na špalíčky 3 cm. Květák rozebereme na růžičky. Na dno papiňáku dáme 1...
více o Náplast na zlobivý žaludek
Předehřát troubu na 180 °C. Vymastit máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypat ji moukou. Vyklepat přebytek mouky.
Našlehat máslo do hladka....
více o Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
Rozdělíme na dvě...
více o Banánová roláda
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného plechu dáme těsto a pečeme asi 30...
více o Rybízová buchta s čokoládou
Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko.
Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec...
více o Broskvová bábovka
Kuskus si uvaříme dle návodu.
Pokud zalíváme vařící vodou, rozpustíme v ní med.
Do hotového kuskusu zamícháme máslo.
Mezitím si jablka oloupeme a...
více o Kuskus s jablečným pyré
Do rendlíku dáme lžíci másla a cukr, za stálého míchání necháme rozpustit. Poté přilijeme mléko - ne naráz! (přiléváme postupně), olej a šlehačku -...
více o Bábovka "karamelka"
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Zapékací pekáček vyložíme alobalem tak,...
více o Zapečený mls
Do hrnce dáme trochu olivového oleje, až se rozpálí, přidáme trochu rozmarýnu, rychle zamícháme, aby se jen rozvoněl a zalijeme rajčatovým pyré,...
více o Nejjednodušší rajská polévka na světě
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme...
více o Pohankové Amasaké s mákem
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci...
více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě med nebo máslo, aby se těsto...
více o Anglické zázvorové sušenky
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty vytvoříme dva válečky, které při...
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané...
více o Pohanková sekaná
Na másle rozpustíme droždí, do zchladlého vmícháme pomazánkové máslo (mícháme do hladka), přidáme nastrouhaná vajíčka, sůl, pepř, okurky (nebo...
více o Drožďová pomazánka Lendys
Těsto: do hrnce nalejeme vodu, přivedeme ji k varu, osolíme, přidáme máslo a necháme rozpustit. Následně přisypeme všechnu mouku, mícháme na mírném...
více o Věnečky se žloutkovým krémem
Oloupaná jablka zbavíme jadřinců. Potom je nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Posypeme cukrem, přidáme máslo a opláchnutou skořici. Nalijeme...
více o Jablkový koktejl
Sušenky nalámeme do mísy zalijeme černou kávou a zpracujeme v hmotu snažíme se nechat nějakou súšu větší (při krájení dobře vypadá). Připravíme si...
více o Karamelová dobrůtka
Těsto: z přísad uvedených v rozpise připravíme piškotové těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (27x40 cm) a pečeme v předehřáté troubě....
více o Rumové řezy II.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným česnekem....
více o Vrstvený masový bochník
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec...
více o Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Vejce s cukrem vyšlehat do pěny a přidat mouku, práškem do pečiva, kakao. Vlejeme do vytřené a vysypané dortové formy. Upečeme. Po vychladnutí...
více o Dort Jadran II.
Troubu předehřejeme na 175 °C.
V misce smícháme majonézu, smetanu a tekuté máslo s citronovou šťávou. Tresku položíme na pekáček, okořeníme a osolíme....
více o Treska rychle a jinak
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po...
více o Slavnostní věnečky
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky...
více o Řecké biftečky z mletého masa
Brambory nakrájíme na kostky, se solí uvaříme do skoroměka a scedíme, necháme chvilku okapat.
Na velké pánvi rozehřejeme máslo a na něm orestujeme...
více o Bylinkové brambory se smetanou
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše...
více o Bramborová kaše jinak
Vše smícháme ručním šlehačem.
Na plech dáme pečící papír a nalijeme těsto. Dáme do předehřáté trouby péct asi na 180 °C přibližně 20 minut. Musíme si...
více o Lahodný perník
V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm dáme zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu necháme na ozdobu) a přidáme na malé kostičky nakrájené...
více o Polévka z jarních cibulek
Do mouky rozsekáme máslo. Přidáme ořechy, cukr, šťávu z celého citrónu (můžeme přidat i kůru) a nakonec 2 vejce. Vše dobře zpracujeme.
Těsto pak...
více o Křehký mřížkový koláč
Zapneme si troubu, vysypeme plech. Ušleháme všechny bílky do tuha,rozpustíme máslo a opatrně přidáváme do bílků střídavě mouku, cukr a rozpuštěné...
více o Bílkový koláč podle mé babičky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v...
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Kávu zalijeme 2 dcl horké vody. Čokoládu nasekáme nahrubo. Máslo utřeme s cukrem, vanilínovým cukrem a solí do pěny. Vmícháme vejce. Mouku smícháme s...
více o Čokoládovo-kávová bábovka
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme plátek sýru a šunky, pevně...
více o Plátková veka
Vše smícháme, namažeme na čerstvé pečivo (nejlepší jsou kaiserky natural), na to položíme šunku od kosti, list ledového salátu, kolečka salátové...
více o Česnekové máslo
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky....
více o Zapékané droždí
Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme.
Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud...
více o Řízek se žampionovou omáčkou
Mléko si uvaříme v plechovce, můžeme i den předem.
Nejdříve si vyložíme plech pečícím papírem, na který rozložíme dortové oplatky. Vyšleháme bílky s...
více o Řezy na oplatky
Na másle pomalu do světle zlata usmažit cibuli krájenou na kostičky, zasypat moukou, opražit. Zalít vodou, rozmíchat a chvíli provařit. Do tohoto...
více o Sója v omáčce s nudlemi
Vypracujeme vláčné těsto.
Náplň maková: mléko svařte s cukrem a ostatními přísadami.
Těsto rozdělte na 2 části a obě vyválejte na 2 placky tenké,...
více o Makový závin II.
Brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a na válu vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky, které rozdělíme na stejně velké části. Rukou...
více o Olešanský trhanec
Ze všech ingrediencí vytvoříme měkké těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo papír na pečení) a upečeme...
více o Šarlotka
Vyšleháme žloutky, cukr a máslo. Přidáme smetanu, kávu, mouku, prášek, sodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Do...
více o Kávový koláč
Květák uvaříme ve slané vodě, vyjmeme a namačkáme vidličkou. Pórek nakrájíme a podusíme v menším množství vody s máslem - musí zůstat na tuku....
více o Květákové řezy s tvarohem a ořechy
V zapékacím hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět.
Poté přidáme slepičí bujón, zamícháme, přisypeme propláchnutou rýži, a...
více o Pečená rýže
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme...
více o Kuře podle Olivera