• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Šťovíková  nebo šnytlíková polévka s mlékem

Šťovíková nebo šnytlíková polévka s…

Brambory vaříme asi v 1 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme... více o Šťovíková nebo šnytlíková polévka s mlékem

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe... více o Pečený amur se žampiony a cibulí

Bezlepkový chleba

Bezlepkový chleba

Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody,... více o Bezlepkový chleba

90 minut
Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

**Těsto:** Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíne droždí. Takto připravený... více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Slaná Impossible pie bezlepková, bezmléčná

Slaná Impossible pie bezlepková,…

Mouku, vejce a sojové mléko ušleháme ručním šlehačem, osolíme, přidáme 2 kávové lžičky sušené petrželové nati, 2 kávové lžičky majoránky, 1 lžičku... více o Slaná Impossible pie bezlepková, bezmléčná

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme kousky masa, mícháme a restujeme, ke konci orestujeme i papriku s protlakem a přilijeme vývar.... více o Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Kuřecí maso s kukuřicí v tortille

Kuřecí maso s kukuřicí v tortille

Najemno nasekáme papričky a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky, posolíme, popepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Jakmile se maso osmaží,... více o Kuřecí maso s kukuřicí v tortille

Hanácké bóček

Hanácké bóček

Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,... více o Hanácké bóček

Tetino maso

Tetino maso

Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme... více o Tetino maso

Vepřová kapsa s chřestem

Vepřová kapsa s chřestem

Z vepřové kotlety uděláme tzv. srdíčka (první plátek nedokrojíme až dolů, ale necháme asi 1 cm a druhý plátek dokrojíme), naklepeme. Takto vytvořené... více o Vepřová kapsa s chřestem

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost... více o Koleno v alobalu na grilu

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Uzená žebra vaříme zvlášť (občas odpadnou kousky kostí), pokud máme bůček, můžeme vařit dohromady s fazolemi a kořením. Když jsou fazole napůl měkké,... více o Fazolová polévka s uzeným masem

Pstruh na másle s kmínem

Pstruh na másle s kmínem

Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce.... více o Pstruh na másle s kmínem

Pivní chléb s klobásou

Pivní chléb s klobásou

Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme po zaznění... více o Pivní chléb s klobásou

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak... více o Nadívaná krůta s dýní a křenem

Polévka postaru, zvaná černá

Polévka postaru, zvaná černá

Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku,... více o Polévka postaru, zvaná černá

Uherské zelí

Uherské zelí

Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso... více o Uherské zelí

Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi

Párty chlebík s přídavkem chlebové…

V uvedeném pořadí dáme ingredience do pekárny. Zapneme program Příprava těsta. Pohlídáme hustotu těsta! Po skončení programu vytvarujeme delší šišku... více o Párty chlebík s přídavkem chlebové směsi

Česneková polévka V.

Česneková polévka V.

Česnek prolisujeme nebo utřeme a přidáme do 1,5 litrů vody. Dodáme sůl, kmín, všechno koření, sádlo Brick a brambory nakrájené na kostky a vaříme... více o Česneková polévka V.

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

V trošce oleje osmahneme cibulku, do ní přidáme půlku houbového masoxu, kapku soli, na jemno nastrouhané brambory a zasmažíme a zasypeme moukou.... více o Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca... více o Nadýchaný chleba

Fakt dobrý cibulový koláč

Fakt dobrý cibulový koláč

Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl kmín, důkladně zamícháme. Těstem vyložíme plech... více o Fakt dobrý cibulový koláč

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Do pekáče dáme zelí, na to pokrájené maso, osolíme, okmínujeme, zasypeme asi 2 kávové lžičky sladké papriky a 2 kávové lžičky pálivé papriky. Do vody... více o Troubový segedinský guláš

Klechtanka z Bolatic

Klechtanka z Bolatic

Uvaříme brambory a nahrubo rozšťoucháme. Mezitím uvaříme osolenou vodu s kmínem a vegetou. Rozmícháme mouku s vodou a vlijeme. Promícháme za varu, aby... více o Klechtanka z Bolatic

80 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

Připravíme si 8 ks palačinek (já dělám v poměru 3:2:1 mléko, voda, olej plus 200 g hladké mouky a 2 vejce, špetka soli). Máslo s olejem ohřejeme na... více o Palačinky se sýrem a špenátem

10 minut
Romadur s vejci

Romadur s vejci

Romadur nakrájíme na centimetrové kousky a položíme na zahřátou a máslem vymazanou pánev, posypeme kmínem a na slabém ohni zahříváme. Když se sýr... více o Romadur s vejci

120 minut
Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě

30 minut
Vejce s houbami a sýrem

Vejce s houbami a sýrem

V pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme do pánve s cibulkou. Osolíme... více o Vejce s houbami a sýrem

Celozrný chléb s vločkami

Celozrný chléb s vločkami

Ingredience dáme do pekárny, semínka po tónu a pečeme na program Celozrný.... více o Celozrný chléb s vločkami

Dračí dech

Dračí dech

Tvarůžky nakrájíme na malé kousky, smícháme je s kořením a rozdrceným česnekem, dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme pivem. Uložíme do komory tak na... více o Dračí dech

45 minut
Kapr - Vánoční variace

Kapr - Vánoční variace

Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po... více o Kapr - Vánoční variace

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí

60 minut
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a... více o Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kachna na medu s ovocem

Kachna na medu s ovocem

Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme... více o Kachna na medu s ovocem

Zelouka

Zelouka

Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených... více o Zelouka

Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu

Turecký salát z jemného bulguru nebo…

Do velké mísy dejte jemný bulgur a vařící vodu. Zamíchejte a nechte bulgur odpočívat 5 - 10 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Bulgur nesmí být... více o Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu

Nakládané zelí do sklenic

Nakládané zelí do sklenic

Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou... více o Nakládané zelí do sklenic

Nadýchaný smetanový chlebíček

Nadýchaný smetanový chlebíček

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme základní program, barva kůrky střední. Kdo má rád, přidá ještě zrníčka podle libosti. Chlebíček je... více o Nadýchaný smetanový chlebíček

Dokonalá čočka s balkánským sýrem

Dokonalá čočka s balkánským sýrem

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, po chvíli přidáme kmín a nadrobno nakrájenou nebo ještě lépe nastrouhanou zeleninu. Lehce osolíme, přidáme půl... více o Dokonalá čočka s balkánským sýrem

Zelňačka se šťouchánkama

Zelňačka se šťouchánkama

Zpěněnou cibulku zaprášíme sladkou paprikou, pepřem a kmínem, vložíme zelí chvilku podusíme a zalijeme vodou. Zároveň si nakrájíme chlebovou střídku z... více o Zelňačka se šťouchánkama

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jak změknou, dáme na kousky nakrájená játra, žaludky, srdíčka a pažitku. Osolíme, přidáme pepř, kmín... více o Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Francouzské brambory od Haničky

Francouzské brambory od Haničky

Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory,... více o Francouzské brambory od Haničky

Radůzovy šátečky

Radůzovy šátečky

Z rozváleného těsta si "nakrájíme" obdelníky, na které poklademe nasekanou cibuli, sýr a šunku. Růžky obdelníčku ohneme, lehce potřeme vajíčkem, aby... více o Radůzovy šátečky

Houbová polévka se smetanou

Houbová polévka se smetanou

Houby a cibulku podusíme na mírném ohni, přidáme vodu a na drobné kostečky pokrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu. Poté přidáme... více o Houbová polévka se smetanou

Marináda na gril

Marináda na gril

Vše smíchat. Naložíme jakékoliv maso aspoň na pár hodin lepší je nechat přes noc. Hodně to používáme na drůbež a na makrely, ale ty se nemusejí... více o Marináda na gril

VVV - Velice Vydařené Vepřové

VVV - Velice Vydařené Vepřové

Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku,... více o VVV - Velice Vydařené Vepřové

Kapr cibuláč

Kapr cibuláč

Porce kapra jemně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Vložíme do vymazané zapékací mísy a poklademe na něj... více o Kapr cibuláč

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika... více o Zelná polévka s uzenými žebry

Bramborák s cuketou

Bramborák s cuketou

Brambory a cuketu nastrouháme na jenom struhadle. (Cuketu zvlášť do misky, kde ji osolíme a po puštění šťávy vymačkáme a přidáme k bramborám.) Na... více o Bramborák s cuketou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

27
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
23
Slaný koláč s lilkem
Slaný koláč s lilkem
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Bombardino
Bombardino
16
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Nedávno navštívené recepty:

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty Pomazánka z krabích tyčinek Piškotový nepečený dort
Kynuté langoše Boží milosti ze smetany Jablečno-pudinkové řezy - super
Pomerančovo-medová marináda na maso Vařený brzlík Tulácký guláš
Masový vývar s petrželovými noky Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha Zelný salát se zeleninou

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact