• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

60 minut
Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10... více o Červená řepa se zelím

30 minut
Těstoviny se zelím a uzeným II.

Těstoviny se zelím a uzeným II.

Uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky. V hrnci zpěníme cibulku na olivovém oleji, až zeskovatí, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme,... více o Těstoviny se zelím a uzeným II.

20 minut
Zelí s rajčatovým protlakem

Zelí s rajčatovým protlakem

Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel,... více o Zelí s rajčatovým protlakem

Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce

Vepřové nudličky v hooodně pálivé…

Na olivovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky (nešetřím s ní) a přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, osmahneme a zasypeme sladkou... více o Vepřové nudličky v hooodně pálivé omáčce

20 minut
Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky nakrájené zelí, přidáme kmín,... více o Zelná polévka III.

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Do pekáčku dáme olivový olej, na půlkolečka nakrájenou cibuli a naklepané kuřecí řízky, které jsme z jendé strany osolili, opepřili a potřeli... více o Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Vynikající koláč z olomouckých syrečků

Vynikající koláč z olomouckých syrečků

Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní... více o Vynikající koláč z olomouckých syrečků

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Vepřová roláda s cuketovou náplní

Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, trochu osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, pokud je potřeba vydlabeme semena a nastrouháme na hrubém struhadle.... více o Vepřová roláda s cuketovou náplní

Brynzová kolečka

Brynzová kolečka

Mouku, tuk, brynzu, vejce, prášek do pečiva a sůl zpracujeme v hladké těsto, které uložíme alespoň na půl hodiny do ledničky. Vyválíme na tlouštku asi... více o Brynzová kolečka

Tyčinky z nivy

Tyčinky z nivy

Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme na tyčinky, posypeme kmínem,... více o Tyčinky z nivy

Zapečené cukety

Zapečené cukety

Cukety omyjeme, neloupat, rozkrojit na půl a malou lžičkou vydlábnout, do tohoto žlábku naplníme žampiony a šunku nakrájenou na kostičky, které jsme... více o Zapečené cukety

Cibulová marmeláda III.

Cibulová marmeláda III.

Cibuli nakrájíme na kolečka a promícháme se solí a necháme 1 hodinu stát. Cukr, ocet a v gáze zavázané hřebíčky dáme do hrnce a vaříme 5 minut.... více o Cibulová marmeláda III.

Kuřecí plátky s houbovou omáčkou

Kuřecí plátky s houbovou omáčkou

Očistíme čerstvé houby, nakrájíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby,osolíme, okořeníme a promícháme. Lehce podlijeme a necháme... více o Kuřecí plátky s houbovou omáčkou

Zapékané těstoviny s brokolicí

Zapékané těstoviny s brokolicí

Květák i brokolici uvaříme. Květák do poloměkka. Do vody na brokolici dejte trošku sody bikarbony, díky ní zůstane brokolice krásně zelená i po... více o Zapékané těstoviny s brokolicí

Nadívaný bůček II.

Nadívaný bůček II.

Bůčkem uděláme podélný řez na kapsu. V mléce rozšleháme žloutky, osolíme, přidáme koření, petrželku, rozpuštěné máslo, housku na kotičky a nakonec... více o Nadívaný bůček II.

Cuketový nákyp II.

Cuketový nákyp II.

Očištěnou cuketu nastrouháme spolu s vysočinou na hrubém struhadle. Orestujeme na oleji cibulku, přidáme cuketu, vysočinu, na hranolky nakrájené... více o Cuketový nákyp II.

Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem

Plněné bramboráky hlávkovým zelím a…

Nakrájíme cibuli a na ni na kostičky maso. Osolíme, orestujeme a zalejeme malým množstvím vody, kterou necháme vydusit. Po změknutí směsi zelí... více o Plněné bramboráky hlávkovým zelím a masem

Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří,... více o Chlebové bochánky

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme. Na... více o Bramboráky z kyselého zelí

Slané pečivo ze slaného těsta

Slané pečivo ze slaného těsta

Mouka, kypřící prášek, amonium prosejeme, vysypeme do misky, přidáme prošlehanou směs vody, sušeného mléka, soli a žloutků. Nakonec přidáme margarín,... více o Slané pečivo ze slaného těsta

Houbový tatarák

Houbový tatarák

Houby podusíme, poté rozsekáme na jemno nebo pomeleme a přidáme všechny ingredience jako na tatarský biftek (podle chuti) bez vajíčka a mažeme na... více o Houbový tatarák

Špaldový celozrnný chléb s pohankou

Špaldový celozrnný chléb s pohankou

Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé... více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou

30 minut
Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Dáme vařit vodu mírně osolenou s kmínem. Kopřivy vypereme ve studené vodě a nakrájíme. Vhodíme do vařící vody a necháme "překulit", přidáme rozšlehané... více o Kopřivová polévka

Oukrop

Oukrop

Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře... více o Oukrop

60 minut
Babiččiny halušky

Babiččiny halušky

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na... více o Babiččiny halušky

Krupná baba

Krupná baba

Krupky uvařit a slít, neproplachovat. Syrové brambory nastouhat nahrubo, vmíchat uvařené krupky. Poměr brambor a krupek je dle chuti, osvědčené je,... více o Krupná baba

Nejlepší kuře

Nejlepší kuře

Zapékací mísu vymažeme máslem, syrové brambory nakrájíme na plátky a úhledně je narovnáme do pekáčku, posypeme žampiony (1 plechovka, čím větší tím... více o Nejlepší kuře

Zapečené brambory - co dům dal

Zapečené brambory - co dům dal

Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další... více o Zapečené brambory - co dům dal

České brambory

České brambory

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na plátky, osolíme, posypeme kmínem, majoránkou a cibulí nakrájenou na kolečka. V pekáčku zalijeme mlékem... více o České brambory

Uzené maso na česneku

Uzené maso na česneku

Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve... více o Uzené maso na česneku

50 minut
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Nejlepší sekaná na světě, která…

Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme.... více o Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Robi maso na mrkvi

Robi maso na mrkvi

Na oleji dozlatova opražíme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Přidáme nastrouhanou mrkev a také opražíme. Do pánve s mrkví vložíme Robi maso,... více o Robi maso na mrkvi

Chudákova husa

Chudákova husa

Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme je do poloměka. Mezitím na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, na ni vložíme játra a prudce... více o Chudákova husa

Mrkvové karbanátky II.

Mrkvové karbanátky II.

Mrkev nastrouháme nahrubo, podlijeme trochu vodou a podusíme, necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a podle chuti kmín, majoránku, česnek,... více o Mrkvové karbanátky II.

Klasické karbanátky na houbách

Klasické karbanátky na houbách

Maso promícháme s nadrobno nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku a vejce. Těstíčko propracujeme a vytvarujeme malé bochánky,... více o Klasické karbanátky na houbách

Filé zapečené s bramborem

Filé zapečené s bramborem

Brambory oškrabeme a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Dáme je do vymazaného pekáče, posolíme, pokmínujeme a přidáme trochu mleté papriky a... více o Filé zapečené s bramborem

Kedlubnové zelí II.

Kedlubnové zelí II.

Kedlubny nakrájíme na menší kostičky, osmažíme na sádle cibulku, přidáme kedlubny, nakrájené listy, sůl, kmín, bujón, podusíme doměkka, nakonec... více o Kedlubnové zelí II.

Hovězí guláš se zelím

Hovězí guláš se zelím

Maso pikantně osolíme, opepříme, nakrájíme česnek, ciibuli na kolečka. Vložíme do mísy, vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 4 hodiny.... více o Hovězí guláš se zelím

Bramborové placky s překvapením

Bramborové placky s překvapením

Připravíme bramborové těsto: nastrouhané brambory smícháme s vajíčkem a zahustíme moukou, osolíme. Vypracujeme vláčné těsto. Komu se nechce, může... více o Bramborové placky s překvapením

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Vepřo-knedlo pro lenochy v římském…

Na dně římského hrnce rozmícháme nejlépe rukou kyselé zelí s rajčatovým protlakem zředěným vodou. Množství zelí volíme podle velikosti hrnce. Protlak... více o Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Listové těsto rozválíme. Potřeme ho směsí kečupu s prolisovaným česnekem a posypeme kořením na pizzu. Na směs poklademe nejdříve kolečka salámu, poté... více o Minipizzy - šnečci

Rančerský fazolový hrnec

Rančerský fazolový hrnec

V kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené osolené a opepřené maso. Opečeme. Podlijeme vodou a dusíme dokud... více o Rančerský fazolový hrnec

Veselé fazole

Veselé fazole

Do neosolené studené vody dáme namáčet přebrané fazole a necháme je přikryté máčet na chladném místě přes noc. Druhý den vodu z fazolí slijeme, fazole... více o Veselé fazole

Slané ovesné placky

Slané ovesné placky

Ovesné vločky namočíme do vody a přimícháme i další suroviny. Necháme stát asi půl hodiny, aby vzniklo těsto vhodné konzistence na placky (podobné... více o Slané ovesné placky

Kuřecí srdíčka s hlívou

Kuřecí srdíčka s hlívou

Nejdříve podusím hlívu, ale ne úplně doměkka. Potom na pánvičce opražím cibulku do sklovata a přidám očištěná srdíčka a trochu opeču. Poté přidám... více o Kuřecí srdíčka s hlívou

Rychlý guláš "Vitana"

Rychlý guláš "Vitana"

Zprudka orestujeme na oleji cibuli a česnek, přidáme maso, zatáhneme, přidáme protlak, koření a polévku. Podlijeme cca 1 litrem vody a dusíme asi 30... více o Rychlý guláš "Vitana"

Kotlety nebo krkovička zapečené s houbami

Kotlety nebo krkovička zapečené s…

Maso mírně naklepu, osolím, pokmínuji, dám do trouby péci s trochou oleje a pak podliju vodou. Peču pod přiklopeným pekáčkem do měkka. Z hub udělám... více o Kotlety nebo krkovička zapečené s houbami

Pikantní vepřové nudličky

Pikantní vepřové nudličky

Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,... více o Pikantní vepřové nudličky

Indické žampióny

Indické žampióny

Žampióny nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji. Přidáme koření, ještě opatrně opékáme a podlijeme červeným vínem. Přidáme jogurt a smetanu, švestky... více o Indické žampióny

Vepřové kotlety na hořčici

Vepřové kotlety na hořčici

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme... více o Vepřové kotlety na hořčici

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

Poslední sledované recepty

24
Srbské rizoto
Srbské rizoto
19
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Vánoční nadšenec Mahulena Bočanová: Stromeček už stojí!

Vánoční nadšenec Mahulena Bočanová: Stromeček už stojí!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Nedávno navštívené recepty:

Smažený celer Kuřecí směs na houbách Sedlácké kroupy
Celozrnné dalamánky Boloňské špagety III. Smetanová polévka (Rahmsuppe)
Jak opravit nepovedený dort Mexická polévka Sopa Tarasca Těstovinový salát s rybou a zeleninou
Gratinované brambory (nejen) s cibulkou Hrášková polévka - sýrová Banánová roláda s pudinkovým krémem

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact