• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín

Kmín

Podobné ingredience

  • Chléb kmínový
  • Drcený kmín
  • Indický kmín
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

Chleba, který se ani za tři dny…

Všechny ingredience dáme do pekárny přesně podle toho, jak jsou napsané. Po pípnutí můžeme přidat slaninu, uzené maso, semínka.... podle chuti to, co... více o Chleba, který se ani za tři dny nedrobí

60 minut
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Pak... více o Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Dobrý chléb pro Jiřího

Dobrý chléb pro Jiřího

Mouku promícháme, přidáme kmín a sůl. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ve které jsme romíchali droždí, med, olej i ocet. Vsypeme mouku a pečeme na... více o Dobrý chléb pro Jiřího

Slaný štrůdl IV.

Slaný štrůdl IV.

Vyválíme těsto na placku, kterou potřeme kečupem, poklademe tenkými kolečky cibule, posypeme po celé ploše nastrouhaným tofu, okořeníme troškou kari... více o Slaný štrůdl IV.

Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

Selský kotlík od Pihule aneb…

Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou... více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

Trampské fazole II.

Trampské fazole II.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájený salám (kdo použije anglickou, otočí pořadí a nemusí dát olej), okořeníme kmínem, pepřem, curry a mletou... více o Trampské fazole II.

Preclíky z kynutého těsta

Preclíky z kynutého těsta

Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme... více o Preclíky z kynutého těsta

Šmoulí těstoviny

Šmoulí těstoviny

Na osmahnuté cibulce podusíme asi 40 minut nakrájené zelí spolu s kmínem a se solí. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny, které do podušeného... více o Šmoulí těstoviny

Obyčejný zrníčkový chléb

Obyčejný zrníčkový chléb

Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou... více o Obyčejný zrníčkový chléb

Sýrová kulajda

Sýrová kulajda

Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme 1 l vody, masox, Apetito, přidáme houby a uvařené brambory, kmín a dochutíme octem. Výborná, může se přidat... více o Sýrová kulajda

Cibuláčky III.

Cibuláčky III.

Z trochy vlažné vody, lžičky cukru, trochu mouky necháme vzejít 30 g droždí na kvásek. Z oleje, vlažné vody, lžičky soli a hladké mouky zpracujeme na... více o Cibuláčky III.

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku). Posypeme... více o Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Placka zapečená v troubě ala Lucinka

Placka zapečená v troubě ala Lucinka

V míse připravíme směs na bramborové placky. Tedy: brambory nastrouhané na jemno smícháme s česnekem, solí, kmínem, majoránkou a vejcem. Mezitím... více o Placka zapečená v troubě ala Lucinka

Dívčí tajemství

Dívčí tajemství

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na špetku nože kari koření. Opečeme na 1 a 1/2 lžíci másla 4-6 min. po každé straně. Poté maso vyjmeme a uchováme... více o Dívčí tajemství

Kysané zelí ze sáčku

Kysané zelí ze sáčku

Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový... více o Kysané zelí ze sáčku

Špenátový závin III.

Špenátový závin III.

Na oleji osmahneme jemně krájenou cibulku, přidáme scezené žampiony, necháme jen tak převalit, přidáme špenát, podusíme, přidáme smetanu, česnek.... více o Špenátový závin III.

Pečená játra na cibulce

Pečená játra na cibulce

Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší... více o Pečená játra na cibulce

Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Kuře omyjeme a lehce osušíme. Připravíme nádivku. Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku a nakrájené žampiony. Mezitím připravíme do... více o Kuře tak trochu jinak

Kuřecí klasika

Kuřecí klasika

Na pánvi necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso (může být i krůtí nebo vepřové),... více o Kuřecí klasika

Těstoviny s houbami a sýrem

Těstoviny s houbami a sýrem

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme, osolíme, okmínujeme a udusíme na rozškvařené slanině. Houby potom promícháme s uvařenými těstovinami. A dle... více o Těstoviny s houbami a sýrem

Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

Nakrájíme hlívu ústřičnou, kýtu na plátky, pórek na kolečka. Dáme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli a vše uvaříme do měkka. Zahustíme strouhankou.... více o Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

120 minut
Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12... více o Kyselé zelí do skla

Masová směs v alobalu

Masová směs v alobalu

Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. (Brambory mohou být i syrové). Rajčata... více o Masová směs v alobalu

Vynikající tmavý chleba

Vynikající tmavý chleba

Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.... více o Vynikající tmavý chleba

30 minut
Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte... více o Falafel ala dadas

Polévka ZHB

Polévka ZHB

Do většího hrnce nakráníme cibuli a na oleji osmažíme, přidáme nakrájené zelí, barmbory a houby, zalijeme vodou, osolíme a okořeníme a vaříme doměkka.... více o Polévka ZHB

Houbový štrůdl

Houbový štrůdl

Cibuli na oleji zpěnit do růžova, na ní podusit osolené, okmínované a opepřené houby - jako na smaženici. Do vychladlého vmíchat strouhanku, aby směs... více o Houbový štrůdl

Zeleninová sekaná

Zeleninová sekaná

Rohlíky nalámeme a namočíme v mléce. Kořenovou zeleninu, brambory, brokolici a 2 vajíčka uvaříme. Zeleninu, brambory a cibuli nakrájíme na kostky ... více o Zeleninová sekaná

Moravské zelí zahušťené bramborem

Moravské zelí zahušťené bramborem

Hlávku zelí jemně nakrájíme (já strouhám na skvělém V-struhadle), zalijeme vodou tak, aby bylo sotva zakryté, osolíme cca 2 lžičkami soli, přidáme... více o Moravské zelí zahušťené bramborem

30 minut
Kmínová polévka s bramborem

Kmínová polévka s bramborem

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nezměknou... více o Kmínová polévka s bramborem

Jatýrka se zelím v bramboráku

Jatýrka se zelím v bramboráku

Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto... více o Jatýrka se zelím v bramboráku

Lotrinský sýrový koláč

Lotrinský sýrový koláč

Z mouky, prášku do pěčiva, tvarohu, másla, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Těsto dáme do vymazané formy tak, aby nám vznikly i okraje. Dáme na 25... více o Lotrinský sýrový koláč

Fishcakes (Anglie)

Fishcakes (Anglie)

Nepišu hmotnosti, vařím dle počtu lidí, odhadem, ale poměr kaše a ryby by měl být 2:1. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme a uděláme z nich normální... více o Fishcakes (Anglie)

Kubánské kongri

Kubánské kongri

Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou.... více o Kubánské kongri

Koláč Radegast

Koláč Radegast

Pivo za stálého míchání uvedeme do varu - nesmí vypěnit - přidáme nakrájený rostlinný tuk, půl lžičky drceného kmínu a půl lžičky soli. Po odstavení... více o Koláč Radegast

Rychlá polévka II.

Rychlá polévka II.

V hrnci rozpustím máslo, přidám trochu dětské krupice. Při míchání současně nastrouhám trochu mrkve a celeru, přidám do hrnce, několikrát zamíchám,... více o Rychlá polévka II.

Polévka ze zbylé bramborové kaše - co dům dá

Polévka ze zbylé bramborové kaše - co…

Na 1 lžící rozpuštěného másla sypneme trochu drceného kmínu zaprašíme asi 1 1/2 lžící mouky a přiléváme pomalu vodu, aby nám to nezhrudkovatělo. Máme... více o Polévka ze zbylé bramborové kaše - co dům dá

Rychlá kuřecí játra

Rychlá kuřecí játra

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme játra a orestujeme. Vsypeme nakrájené žampióny, zeleninu a dusíme, až jsou játra hnědá (asi 10 min.).... více o Rychlá kuřecí játra

Nejjednodušší houbová omáčka

Nejjednodušší houbová omáčka

Houby očístíme a nakrájíme na malé kousky. Rozpálíme olej, nasypeme houby, osolíme a okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme, až houby změknou.... více o Nejjednodušší houbová omáčka

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi 1/2 hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když... více o Kulajda paní hajné

Vejce na ztraceno

Vejce na ztraceno

Nejprve dáme vařit brambory na osolené a okmínované vody, mezitím připravíme omáčku - z oleje a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalejeme mlékem, mícháme... více o Vejce na ztraceno

Kapr s jablky

Kapr s jablky

Kapra propláchneme, prosolíme a dáme do pekáče. Na pánvi na másle osmahneme česnek, přidáme nakrájenou papriku na kostičky. Když je paprika měkčí,... více o Kapr s jablky

Balatonský guláš (od  K. Gotta)

Balatonský guláš (od K. Gotta)

Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme... více o Balatonský guláš (od K. Gotta)

Brambory se zelím a houbami

Brambory se zelím a houbami

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Cibuli nasekáme a krátce orestujeme na oleji. Po chvilce přidáme scezené houby a pokrájené zelí.... více o Brambory se zelím a houbami

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Z uvedených surovin připravíme těstíčko ve kterém obalíme naklepané a naříznuté (aby se nekroutily) plátky krkovičky. Pomalu smažíme v oleji na pánvi.... více o Krkovička jako bramboráková

Zelí s jablky

Zelí s jablky

Nakrájené zelí osolíme, přidáme kmín a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Přidáme najemno nastrouhaná jablka a dochutíme. Toto zelí je jemné a lehké.... více o Zelí s jablky

40 minut
Maminčino kuře II.

Maminčino kuře II.

Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky,... více o Maminčino kuře II.

45 minut
Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu... více o Český chleba v cizině

Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Slovenská kapustnica - zelňačka z…

Uzená žebra vaříme ve vodě do měkka, uvařené je vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu.... více o Slovenská kapustnica - zelňačka z Topoľčan

Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou

Bramborové hranolky zapečené s uzeným…

Cuketu bez vnitřku nahrubo nastrouháme, přidáme nasekanou cibulku, rajčata, papriku, koření, rajčatový protlak, část oleje, vodu, nakrájené uzené na... více o Bramborové hranolky zapečené s uzeným a cuketou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • ...
  • 25
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Poslední sledované recepty

45
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
14
Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou
Lehký těstovinový salát…
13
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
13
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bydlení missky a vítězky Prostřeno! Kristýny Škodové: Pokojíček sdílí se sestrou!

Bydlení missky a vítězky Prostřeno! Kristýny Škodové: Pokojíček sdílí se sestrou!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Nedávno navštívené recepty:

Telecí řízky Hrstková polévka Usporné vaření rýže
Piškot s jahodami Pizza podle Jamieho Olivera Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Citronový krém s tvarohem Vepřová plec s fazolkami Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky
Krevety Pil Pil Rychlá ovocná buchta - koláč Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Další doporučené ingredience:

Klíčky Klíčky řeřichy Klikve Klobása Klobása - uzená
Klobásová směs Klobásové koření Klokaní kýta Klokaní maso Klokaní ocas
Knedlík Knedlíky v prášku Knorr Aromat Knorr Bohatý bujón kuřecí Knorr Bohatý bujón na guláš
Knorr Bohatý bujon zeleninový Knorr Jíška světlá Kofola Kokos Kokos na vysypání formy
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Kmín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact