• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hnědý rum

Hnědý rum

Podobné ingredience

  • Bílý rum
  • Čaj s rumem
  • Hnědý cukr
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Bábovka s margotkou

Bábovka s margotkou

Čokoládu postrouhat a vše smícháme dohromady. Pečeme na 170 °C, horkovzduch asi 50-60 minut.... více o Bábovka s margotkou

Flambované palačinky

Flambované palačinky

Na pánvičce nejlépe nižší né teflonovou! Rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat, poté přilejeme pomerančovou a citronovou... více o Flambované palačinky

Jablkový dort III.

Jablkový dort III.

Oloupaná jablka se na hrubším struhadle postrouhají, promíchají s dětskou krupičkou a nechají nabobtnat. Cukr se utře se žloutky, kakaem, rumem a... více o Jablkový dort III.

Jablečná bábovka s oříškovám griliášem

Jablečná bábovka s oříškovám griliášem

Rozinky namočíme na 20 minut do rumu. Jablka nastrouháme, pokapeme citronem a smícháme s vanilkovým cukrem. Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme vlažnou... více o Jablečná bábovka s oříškovám griliášem

Rozinková náplň (BC)

Rozinková náplň (BC)

Propláchnuté rozinky necháme krátce nabobtnat v horké vodě, potom je slijeme a rozmixujeme nebo umeleme. Přidáme změklý tuk, rum, med a promícháme.... více o Rozinková náplň (BC)

Ořechová náplň (BT)

Ořechová náplň (BT)

Mléko s cukrem svaříme, přisypeme nastrouhané ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme a po vychladnutí zamícháme piškoty a dochutíme citronovou... více o Ořechová náplň (BT)

Medová ořechová náplň (BT) (BC)

Medová ořechová náplň (BT) (BC)

Nastrouhané ořechy (oříšky) spojíme medem, rumem a mlékem nebo smetanou. Do náplně můžeme přidat v rumu namočené rozinky, kakao, lžíci rozehřáté... více o Medová ořechová náplň (BT) (BC)

Medovník k nezozeznání od Marlenky

Medovník k nezozeznání od Marlenky

Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si... více o Medovník k nezozeznání od Marlenky

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

**Asi na 40ks.** Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím... více o Kokosky jako z cukrárny

Půlměsíčky

Půlměsíčky

Smícháme 4 žloutky, cukr, kakao, rozehřáté (ne horké máslo) a mouku, přidáme sníh ze 4 bílků a vše zlehka zamícháme. Nalijeme na tukem vymazaný a... více o Půlměsíčky

Opilé vafle

Opilé vafle

Těsto bude trošku řidší, ale není třeba přidávat mouku. Alkohol po upečení není cítit, i když dětem a řidičům bych je asi nepodávala. Vafle jsou... více o Opilé vafle

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Žloutky utřít s cukrem, přidat olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec sníh z bílků. Péct na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem při... více o Nebeská Máňa

Fíkové lanýžky

Fíkové lanýžky

Sušené fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme k nim najemno nastrouhaný perník, jemně mleté ořechy, moučkový cukr a citronovou štávu, rum a skořici,... více o Fíkové lanýžky

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Připravíme kvásek a smícháme ho s ingrediencemi na těsto. Těsto propracovat do hladka a nechat vykynout. Minimálně jej ještě jednou promísíme a... více o Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Chorvatská buchta

Chorvatská buchta

Do mísy dáme vejce a cukr, vyšleháme, přidáme postupně všechny ingredience, nalijeme na plech(vymazaný nebo vyložený pečícím papírem) a raději vyšší.... více o Chorvatská buchta

30 minut
Krém, který se nikdy nesrazí

Krém, který se nikdy nesrazí

Pudink uvaříme v mléce obvyklým způsobem a do ještě teplého zašleháme oba cukry a šleháme až do zchladnutí. Poté postupně přidáváme máslo a šleháme do... více o Krém, který se nikdy nesrazí

Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

Změklé máslo smícháme s ostatními přísadami a vypracujeme hladké těsto. Pokud se lepí, přidáme trochu mouky. Těsto necháme chvíli odpočinout, pak do... více o Tvarohový mazanec

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Smícháme žloutky s cukrem a přidáme vodu, olej a rum. Zvlášť v jiné míse důkladně promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Poté přidáme ke... více o Čoko dort s jablkovým pyré

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu. Mezitím připravíme ořechovou... více o Berlínské řezy II.

Brambory - Apetit

Brambory - Apetit

Suroviny na náplň vymíchat do pěny a vytvarovat kuličky, lepší je dát hmotu ztuhnout (do mrazáku) pak pomocí lžičky udělat hromádky, dát na tácek a... více o Brambory - Apetit

70 minut
Vánoční marcipánová štola

Vánoční marcipánová štola

Rozinky a kandované ovoce zalijte rumem a nechte aspoň dvě hodiny nejlépe přes noc odležet. Ve velké misce nechte vzejít kvásek s droždí se lžící... více o Vánoční marcipánová štola

Čerňáky od babi

Čerňáky od babi

Heru, žloutky, cukr - hodně našlehat (dělám ve šlehači), vmíchat mouku s práškem do pečiva a kakaem, sníh z bílků. Upéct ve vymazaném a vysypaném... více o Čerňáky od babi

Punčové koule

Punčové koule

Elektrickým šlehačem vymícháme Heru, moučkový cukr, vanilkový cukr, kakao, ořechy čokoládu na vaření, mleté dětské piškoty, rum a sirup. Z této hmoty... více o Punčové koule

45 minut
Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme odležet v ledničce. Pomocí nejsilnějšího vykrajovátka na mlýnku tvoříme rohlíčky (6 cm). Pečeme na... více o Ořechové rohlíčky Heda

Vánoční medové řezy

Vánoční medové řezy

Těsto: nejprve rozšleháme vejce, přidáme cukr, med a máslo - vše dáme do hrnce a šleháme v páře asi 3 minuty (vodu v hrnci dávám vždy studenou a... více o Vánoční medové řezy

Kokosové hvězdičky s marcipánem

Kokosové hvězdičky s marcipánem

V míse smícháme všechny suroviny, přičemž nakonec přidáme Heru. Těsto necháme 45 minut odpočinout. Pak ho rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme... více o Kokosové hvězdičky s marcipánem

Vánoční punč paní doktorové

Vánoční punč paní doktorové

Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko nakrájené na čtvrtky a všechno... více o Vánoční punč paní doktorové

Margotková roláda

Margotková roláda

Vyšleháme 3 vejce s cukrem a troškou rumu, opatrně vmícháme 3 lžíce mouky a přidáme kypřící prášek do pečiva. Jogurt smícháme s 1 velkou, najemno... více o Margotková roláda

Dort s vaječným likérem

Dort s vaječným likérem

Žloutky, cukry a měkké máslo šlehat, pak přidat všechny ostatní přísady, lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh a nakonec rum. Do vymazané a vysypané... více o Dort s vaječným likérem

Jednoduchý krém

Jednoduchý krém

Uvaříme pudink, po vychladnutí zašleháme s máslem. Na ochucení přidáme rum, přidáním kakaa vznikne čokoládový krém, přidáním 1 dcl vaječného koňaku... více o Jednoduchý krém

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat... více o Marcipán ze sušeného mléka

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Ze surovin na těsto umíchat těsto, vylít na vymazaný a vysypaný plech a upéct. Ještě horký koláč rozpíchat špejlí. Po vychladnutí nakrájet na kostky a... více o Píchaná buchta

Krémový makový koláč

Krémový makový koláč

Ušleháme vejce s cukrem, potom přidáme vodu, mák, hladkou mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a upečeme... více o Krémový makový koláč

Bezové víno

Bezové víno

Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme. Poté směs scedíme, přidáme cukr a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a nakonec... více o Bezové víno

Hnětynky II.

Hnětynky II.

Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme 4 žloutky. Poté vmícháme hladkou i polohrubou mouku, vanilku a trochu rumu. Z těsta vyválíme plát asi 1/2 cm... více o Hnětynky II.

Hnětynky

Hnětynky

Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme... více o Hnětynky

Čudininy řezy

Čudininy řezy

100 g Hery, 250 g mletého cukru a 1 vejce chvíli šleháme, pak přidáme 2 vejce, 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rybízové marmelády. Ještě chvíli třeme a pak... více o Čudininy řezy

Ananasový moučník

Ananasový moučník

Žloutky s cukrem ušlehejte, pak postavte do hrnce s horkou vodou a šlehejte nad párou až získáte hustý krém. Želatinu nechte nabobtnat ve 1/4 l... více o Ananasový moučník

45 minut
Perník vynikající a vláčný

Perník vynikající a vláčný

Vložíme postupně podle receptu do pekárny, zapneme program na hnětení, necháme cca 20 minut hnětat. Pak vyndáme metlu a necháme upěct asi 1 hodinu. Já... více o Perník vynikající a vláčný

Slepovák

Slepovák

Nejdříve poslepujeme marmeládou piškoty (lze udělat den předem). Necháme dobře okapat ovoce. Krém: vyšleháme šlehačku do tuha, v jiné míse ušleháme... více o Slepovák

Pražské brusle

Pražské brusle

Ze surovin uděláme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii chvilku odpočinout v lednici. Vyválíme 2 stejné placky, které upečeme na 180 °C... více o Pražské brusle

60 minut
Ořechové kornoutky

Ořechové kornoutky

Vše zpracujeme do těsta, pokud se lepí, přidáme cukr. Po kouskách vyválíme (podsypáváme cukrem) pruhy a vykrajujeme čtverečky o hraně asi 6-7 cm. Tyto... více o Ořechové kornoutky

Výborný medovník

Výborný medovník

Uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly. Upečeme dvě placky (rozválíme na velký plech s pečícím papírem). Pečeme přibližně 15 minut, do zlatohněda.... více o Výborný medovník

Šlehačkové koule - recept na zabití

Šlehačkové koule - recept na zabití

Ve vlažné vodě rozpustíme lžičku amonia, nalejeme do mouky, přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Okamžitě mě začnete proklínat a pochopíte ten název.... více o Šlehačkové koule - recept na zabití

Jablkovo-ořechový koláč

Jablkovo-ořechový koláč

Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3 těsta rozválíme na plech,... více o Jablkovo-ořechový koláč

Šmadlafunda

Šmadlafunda

Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme rozehřát nad vodní lázní, mezitím... více o Šmadlafunda

45 minut
Dokonalé tvarohové řezy s ořechy

Dokonalé tvarohové řezy s ořechy

Na vále zpracujeme těsto, necháme asi půl hod. v lednici odpočinout, rozdělíme na dva díly, vyválíme placky. Jednu placku dáme na vymaštěný plech,... více o Dokonalé tvarohové řezy s ořechy

Nejlepší bezlepkový perník

Nejlepší bezlepkový perník

Nejdříve předehřejeme troubu na 160-170 °C. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou, také se dá dobře vysypat pohankovou moukou, nebo... více o Nejlepší bezlepkový perník

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloutky, mouku a pečeme na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Upečený a vychladlý plát potřeme... více o Balkánské řezy II.

Čtyřvrstvý koláč

Čtyřvrstvý koláč

Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji... více o Čtyřvrstvý koláč

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 30
  • Další stránka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

62
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
50
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
30
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
27
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
19
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Nedávno navštívené recepty:

Olomoucká tvarohová pomazánka Celerová pomazánka se sýrem Plněný hermelín s ořechy
Ořechový chlebíček Rychlé rizoto z uzeného kuřete Karamelové řezy s piškoty
Pudinkovo-jablečné řezy Chřestový salát s kozím sýrem Maso jako z KFC
Grilovaná nebo pečená špeková zelenina Výborné domácí Koka sušenky Bábovka z červené řepy

Další doporučené ingredience:

Hlava z kapra Hlávka zelená Hlávkové zelí Hlávkový salát Hlemýždi
Hliníkový tácek Hlíva ústřičná Hluchavka Hnědá čočka Hnědý cukr
Holub Horká voda Horké koření Horní krůtí stehno Hořčice
Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Hořčice se zeleným pepřem Hořčicová omáčka s koprem Špak Hořčičné semínko
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Hnědý rum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact