V silnějších plátcích kotlet (může být i kýta, plec či krkovička) opatrně prokrojíme hlubokou kapsu, kterou osolíme, opepříme a naplníme tvarůžky....
více o Olomoucké kotlety (kapsy)
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce.
Cibuli pokrájíme a na...
více o Dušené kotlety na paprice
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme...
více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Změklé máslo utřete se žloutkem. Prosejte do něj mouku, přidejte víno a vypracujte hladké těsto.
Zabalte těsto do fólie a nechte v chladu odpočívat...
více o Vinné cukroví
Máslo pokojové teploty utřete s cukrem, žloutky, kůrou z citronu a vanilkou. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto.
Zabalte ho do fólie a nechte ideálně...
více o Linecké cukroví
Změklé máslo utřete s cukry, přidejte med, najemno nasekané ořechy, žloutek, kůru z pomeranče a skořici.
Vmíchejte mouku a vypracujte těsto, zabalte...
více o Ořechové kytičky
Drobně pokrájenou slaninu necháme osmažit společně s cibulí. Pokud máme slaninu hodně libovou, přidáme pod cibuli trochu oleje nebo másla. Po osmažení...
více o Fazolová polévka se slaninou
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za...
více o Drožďová polévka s houbami a quinoou
Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem.
Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a...
více o Povidlové buchty
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte...
více o Špaldová vánočka
Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli.
Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto....
více o Špaldové vanilkové rohlíčky
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)...
více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Nejdříve si rozklepneme tři velká vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme sníh.
Mouku, vanilkový cukr, mléko, prášek do pečiva a žloutky...
více o LÍVANCE
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou kapustu, ke které ke konci smažení přisypeme hladkou mouku a nasekaný česnek a ještě...
více o Kapustovo - houbová polévka
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen...
více o Cibulová polévka podle Marušky
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na oleji nebo másle a přidáme k ní na drobno pokrájený česnekový bok. Pokud nemáme česnekový bok, můžeme...
více o Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole na obdélníkový plát, který poklademe plátky uzené slaniny dle vlastního výběru nebo šunkou či jinou...
více o Šneci z remosky - na slano
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát na pomoučněném stole.
Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a bohatě posypeme cukrem (cca 8 lžic a můžeme...
více o Šneci z remosky - na sladko
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám...
více o Houbová polévka se zeleninou
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu...
více o Trhané vepřové
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s...
více o Proužky portobello ve strouhance
Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte...
více o Křehký koláč s krémem a hruškami
Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících...
více o Tartaletky s krémem a švestkami
Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl.
Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi...
více o Veganská focaccia
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené žampiony a smažíme do jejich změknutí. Vše následně...
více o Cizrnová polévka se žampiony
Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie...
více o Mandlový koláč s hruškami
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájený pórek, řapík celeru a nastrouhanou mrkev. Až nám zelenina trochu změkne a zavoní, přidáme česnek a muškátový...
více o Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí maso důkladně omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Můžeme osolit a opepřit.
Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v...
více o Kuřecí stripsy jako z kfc
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,...
více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, na kterou pak dáme očištěné, na plátky pokrájené houby, které po...
více o Cizrnovo - houbová polévka
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme ve větším kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké...
více o Větrník z remosky
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit....
více o Jednoduchá fazolková polévka
Předehřejeme troubu na 190°C.
Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou.
Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě...
více o Irský soda chléb
Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vymažeme a vysypeme formu na muffiny.
V míse smícháme dýňové pyré, vejce, olej a cukr. V druhé míse smícháme mouku,...
více o Nutellové muffiny
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme.
Cuketu očistíme,...
více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny,...
více o Kobližky s čokoládou
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout.
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete...
více o Gratinovaný květák
Troubu zapněte na 190 °C.
Meruňky přepulte, vypeckujte a řeznou stranou nahoru je urovnejte do zapékací misky, kterou jste vymazali kouskem másla....
více o Meruňkové clafoutis
Hladkou mouku promíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte kostky studeného másla a vypracujte drobenku. Doprostřed udělejte důlek, přidejte žloutek,...
více o Koláč s medem a meruňkami
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud...
více o Podmáslový chléb
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, vsypejte mouku a orestujte. Za stálého míchání přilévejte mléko, krátce vařte a ochuťte nasekaným tymiánem,...
více o Vaječné toasty
Mléko spolu s 8 vejci a rozpuštěným máslem důkladně rozmíchejte v robotu, přidejte špetku soli, mouku a prášek do pečiva. Smíchejte s nasekanými...
více o Slané lívance
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat.
Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a...
více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Zahřejte 1/2 mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mezitím utřete do pěny máslo se žloutky, oběma cukry, kůrou...
více o Kynuté makové buchty
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a...
více o Gulášová polévka
Zahřejte 100 ml mléka a rozmíchejte v něm 100 g mouky, 15 g cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek, asi 10 minut.
Smíchejte zbytek mouky s...
více o Béleše
Troubu zapněte na nejvyšší teplotu. Formu vymažte máslem. Rozpuštěné máslo míchejte s cukrem – musí se rozpustit.
Přidejte vejce a vanilku, pak...
více o Třešňové blondies