cukr
Malý vyšší pekáček, dortovou formu nebo plastovou krabičku si vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. Dno poklademe vrstvou Lotusek a na tu budeme... více o Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Kouskem másla pomažte zhruba dvaceticentimetrovou formu na koláč nebo na dort a položte na ni pečící papír. V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a... více o Čokoládový Pedro dortík
Nejprve si očistíme a vypeckujeme švestky, které dáme do kastrolu či hrnce, osladíme, dochutíme skořicí, vanilkovým cukrem, rumem, citronovou kůrou...... více o Švestkový pohár
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých... více o Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Dortovou formu o průměru cca 25 cm nebo menší pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Švestky přepůlíme a vypeckujeme. Do mísy nastrouháme... více o Makový koláč (makovník) se švestkami
Očištěné papriky pokrájíme na kostky (nudličky) a cibuli na půlkolečka nebo klínky, rajčata na čtvrtky a vše dáme do většího hrnce nebo kastrólu.... více o Lečo s hořčicí - bez zavaření
Remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do... více o Perníkový koláč (nejen) z remosky
Mouky a cukry s kypřidlem, čerstvě strouhanou citronovou kůrou dle chuti a například i skořicí nebo plnější hrstí mletých ořechů či mandlí společně... více o Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Troubu předehřejte na 180 °C. Postupně promíchejte všechny igredience kromě švestek. Formu na muffiny vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno dejte... více o Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej s vodou, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, můžeme přistrouhat i trochu citronové kůry a vše... více o Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo s mlékem, můžeme přidat i dle chuti citronovou kůru nebo trochu rumu, přisypeme mouku... více o Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme trochu vody a osladíme dle chuti. Vše přivedeme k varu, krátce povaříme a do hrnce následně přilijeme... více o Třešňový nepečený dort
Maliny nebo ostružiny opláchneme pod studenou vodou a na cedníku s malými oky propasírujeme, abychom se zbavily semínek nebo případných zelených... více o Malinový / ostružinový koktejl
Omyté višně odstopkujeme a vypeckujeme, dáme do kastrolu nebo hrnce, zasypeme cukrem a na mírném plameni povaříme po rozpuštění cukru cca 5 minut. Kdo... více o Vareňje - višně v cukru
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i... více o Třešňový pohár
Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo schlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem,... více o Meruňkový koláč z remosky
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme... více o Třešně v těstě (nejen) z remosky
Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo... více o Ovocný koláč / bublanina (nejen) z remosky
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
V míse ušlehejte vejce s cukrem a postupně přidávejte ostatní suroviny. Těsto nalijte na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou. Třešně obalte v... více o Třešňová bublanina
Jahody odstopkujeme, opláchneme a dáme do hrnce, kde je šťouchadlem na brambory trochu rozbijeme. Kdo chce, může jahody rozmixovat. Jahody v hrnci... více o Nepečený jahodový dort
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a... více o Jahodový pohár s tvarohovým krémem
Troubu zahřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh, žloutky utřete s 1 lžící... více o Sladká vaječná roláda Švýcarka
V teplé vodě rozpusťte 1 lžičku cukru, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte se solí, vmíchejte cukr. Do kvásku zašlehejte vejce a... více o Židovská sváteční chala
Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Upečte v troubě doměkka a rozmixujte na hladké pyré. Cukr prošlehejte s vejcem, javorovým sirupem, olejem a 200 g... více o Bílý dort s překvapením
Banány vidličkou rozmačkejte na kaši, přilejte olej a prošlehejte s cukrem a vejci. Přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto nařeďte mlékem.... více o Banánoví mini beránci
Troubu předehřejte na 180 °C. Obě části formy dobře vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse utřete změklé máslo s cukrem a vanilkou. Po chvíli... více o Beránek
V misce rozdrobte droždí se lžičkou cukru. Přimíchejte lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Nechte na teplém místě asi 10 minut, než vzejde kvásek.... více o Mini mazance
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a nasypte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky... více o Mangový cheesecake
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva.... více o Cupcakes s borůvkovým srdcem
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Věnečky s mátovým krémem
Rozdrobené droždí rozmíchejte v malé misce s cukrem, přilijte asi čtvrtinu vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte... více o Housky
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte... více o Jemný toastový chléb s kurkumou
Natrhané květy pampelišek nechte chvíli rozložené na stole, aby mohli případní broučci vylézt ven. Poté je dejte do velké nádoby, zasypte cukrem,... více o Nevařený pampeliškový sirup
Okvětní lístky pampelišek zalijte vodou a přikryté hodinu povařte na mírném ohni. Nálev nechte do druhého odstát v chladu, poté přeceďte, pořádně... více o Pampeliškový sirup
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem. Okapané zelí dáme do... více o Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Nejprve si připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku ... více o Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,... více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení. V robotu vyšlehejte... více o Mini pavlova s kokosovým krémem
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc. Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek... více o Makronková srdíčka
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta... více o Pizza bolognese
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce... více o Cronuty
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem,... více o Čokoládová babka
V misce rozetřete droždí s cukrem. Přidejte polovinu mléka, lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zbylé suroviny, kromě másla, krátce... více o Donuty s borůvkovou polevou
Den předem si připravte krém. Mléko přiveďte k varu. Žloutky prošlehejte zvlášť s cukrem, vanilkovým extraktem a moukou. Naběračkou přilijte část... více o Koblihy s vanilkovým krémem
Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme. Na oleji nebo sádle osmažíme... více o Kroupové zelí
Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně... více o Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek),... více o Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky
Připravíme si misku na bílky a mísu na žloutky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Dortovou... více o Citrónová Janina