Do osoleného žloutku z jednoho vejce přikapáváme za stálého mícháni olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupeme...
více o Studená vaječná omáčka
Do osoleného žloutku přikapáváme za stálého míchání olej tak dlouho, až vznikne hustá majonéza.
Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Studená křenová omáčka
Perlu utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhaný sýr, sardinky bez oleje, jemně nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme citronovou šťávu a důkladně...
více o pomazánka z olejovek se sýrem
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými...
více o Pomazánka z uzené makrely
Ricottu rozmícháme se všemi surovinami na hladkou omáčku. Podáváme na polití salátů, ke smažené rybě nebo studeným masům...
více o Studená omáčka z kopru k rybě
Na 2/3 dávky tuku zpěníme usekanou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme. opepříme a povaříme. Na zbytku tuku osmahneme...
více o česneková omáčka k vařenému masu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, šunku, přilijeme víno a vaříme z...
více o Jalovcová omáčka k divočině
Těstoviny uvaříme, přecedíme, zalijeme trochou olivového oleje, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o těstovinový salát s tuňákem X.
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat.
Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky...
více o těstovinový salát se salámem II.
Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky, přidáme jemně nakrájené kapary, a matjesy nakrájené na slabé proužky. Jeden řez ryby rozmačkáme...
více o bramborový salát s matjesy II.
V mléce rozšleháme nastrouhané studené brambory, přidáme žloutky, sůl, cukr a podle potřeby hrubou mouku.
Těsto dobře rozšleháme a necháme chvilku...
více o bramborové palačinky II.
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a...
více o srdce na divoko
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry...
více o pečený hermelín
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem. Přidáme sůl, rum, žloutky, citrónovou šťávu a kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku a vypracujeme těsto....
více o koblihy
Z tuku, šlehačky a mouky uděláme těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly. Každý díl rozválíme do tvaru kola a rozdělíme ho nožem na osm dílů /trojúhelníků/....
více o Rohlíčky II.
Máslo utřeme do pěny, přidáme vidličkou rozmělněné sardinky, dobře rozmícháme za postupného přikapávání oleje ze sardinek. Nakonec přidáme drobně...
více o pomazánka - sardinková
Ovoce nakrájíme na drobné kostičky, višně vypeckujeme.Vše vložíme do misky, promícháme s citronovou šťávou a sirupem a misku vložíme do chladničky....
více o Koktajl Ča-Ča
Ušleháme:5 žloutků,5 lžic horké vody a 20 dkg moučkového cukru. Přidáme:16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, tuhý sníh z 5 bílků-upečeme....
více o "Obliž prst"
Očištěnou mrkev nastrouháme na širší nudličky, přidáme oloupaná také na nudličky nakrájená rajčata a jablka. Přidáme cukr citrónovou šťávu, mírně...
více o Mrkvový salát s jablky a rajčaty
Všechny suroviny na těsto šleháme najednou ve šlehači.
Čokoládu, ořechy, mandle a spařené rozinky si nakrájíme na malé kousky a zamícháme do...
více o Biskupský chlebíček V.
Všechny suroviny kromě posledního vejce na potření smícháme v míse a rukama vypracujeme hladké těsto. Je nutné jej nechat minimálně 15 minut...
více o Perníčky VI.
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte...
více o Citrónová rýže
Krabí prsty nakrájíme na drobné plátky, krevety propláchneme horkou vodou. Zakapeme citronovou šťávou. Nadrobno nakrájíme pórek, smícháme smetanu z...
více o Salát z krabích tyčinek VII.
Filé namočíme asi na 2 hodiny do vody se šlehačkou nebo s mlékem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Před obalením nakořeníme, osolíme a...
více o Ryba z pokecu
Příprava náplně:Sušené meruňky namočíme do horké vody a necháme asi 15 min.bobnat.Oloupaná jablka nakrájíme na plátky,smícháme s pokrájenýma meruňkama...
více o Křehký závin s jablky
Mrkev omyjeme a oškrábeme, nastrouháme na jemnějším struhadle a promícháme s oloupanými a nastrouhanými jablky, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme...
více o Mrkvový salát s jablky a jogurtem
Oškubaného, vykuchaného a dobře očištěného bažanta opalte, opláchněte ve vlažné vodě, osušte a osolte a opepřete na povrchu i uvnitř.
Do bažanta...
více o Bažant na smotane
Všechny ingredience smícháme, rybu potřeme vně i zevnitř, zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici.
Pak dáme péct do trouby...
více o Černomořský úhoř
Jablka a celer nastrouháme a smícháme s drobně krájeným sýrem, citrónovou šťávou a jogurtem.
Dle chuti přisladíme a ozdobíme ořechy....
více o Jablečný salát s celerem
Zelenou a oranžovou papriku rozkrojíme, vyjmeme semeník, zabalíme do alobalu a chvíli grilujeme.
Červenou papriku a sýr nakrájíme na malé kostičky....
více o Papriky na grilu
Na velmi drobno nasekáme cibuli, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citronovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a...
více o Marinované filé
Filé omyjeme a povaříme ve slané vodě spolu se zeleninou a bobkovým listem. Odstavíme z ohně a necháme 5 minut přikryté dojít. Před podáváním pokapeme...
více o Rybí filé s dušenou zeleninou
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v...
více o Ryba s bylinkami
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,...
více o Mléčná polévka s brambory
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během...
více o Grilovací marináda II.
Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni....
více o Grilovací marináda I.
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Cuketa s koprem
Oloupaná, rozčtvrcená jablka a hrušky zbavíme jaderníků a pokrájíme na tenké plátky.
Odpeckované broskve pokrájíme na menší kousky, přidáme obrané...
více o Ovocný míchaný salát
Rohlíky podélně rozřízneme na poloviny a obě namažeme máslem. Namazané půlky opečeme na grilu až lehce zhnědnou.
Mezitím na pánvi lehce osmahneme...
více o Obyčejné tortas
Oloupané brambory a oloupaná jablka rozkrájíme na kostičky.
Ořechová jádra nastrouháme a lehce smícháme s majonézou. Ochutíme citronovou šťávou,...
více o Bramborový salát Waldorf
Filé osolíme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na těstíčko smícháme mouku, sůl, koření, solamyl,...
více o Filé v těstíčku
Na dno nádoby na bowli vložíme směs odpeckovaného ovoce rozkrájeného na menší díly, jako např. meruňky, broskve nebo celé jahody apod. Můžeme použít i...
více o Míchaná bowle
1. Ze sýra odkrojíme okraje a nakrájíme je na větší kousky. Ty pak rozdrtíme nebo najemno umeleme na strojku. Všechny druhy tvrdého sýra se lépe...
více o Sýrové fondue II.
Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně...
více o Rybí paprikáš
Omytou brokolici očistíme a vaříme v osolené vodě asi 2 minuty, poté ji rozebereme na růžičky. Zálivku připravíme z citronové šťávy, vody, soli, pepře...
více o Salát z brokolice a manga
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou...
více o Filé zapečené se zakysanou smetanou
Fazole a tuňáka necháme okapat, okurky nakrájíme na kousky a pažitku nasekáme na drobno, vše vložíme do mísy a přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a...
více o Salát z tuňáka II.
Porce kapra osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
Poté kapra zprudka opečeme po obou stranách na...
více o Ryba po ďábelsku