Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a křenem. Na to dáme plátek šunky a stočíme. Zabalíme do plátku slaniny. Na másle zpěníme cibuli a...
více o Masové závitky II.
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená...
více o Tučnák na divoko
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo....
více o Lilek plněný fazolí
Na pánvi osmažíme cibuli, česnek. Přidáme kari koření, maso nakrájené na nudličky a prudce osmahneme. Potom přilijeme jogurt, mírně osmahneme,...
více o Korma z kuřete
Do misky dáme mleté škvarky, na hrubo nastrouhaný salám, vejce, okurky. Přidáme ostatní suroviny, majolku až nakonec a promícháme....
více o Škvarková pomazánka IV.
Tento recept neni vídeňský, ale navštěva Vídně nás inspirovala. Brambory vydrhnete pořádně kartáčem, aby jste mohlí jíst i slupku a propíchnete...
více o Vídeňské zemáky
Syrové maso vložíme do pekáče spolu s na větší kostky nakrájenou zeleninou (včetně cibule). Vložíme koření a podlijeme vývarem, nebo vodou (chuť...
více o Dietní rychlá svíčková omáčka
Rajčata dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou, po 20 minutách slijeme, necháme okapat a najemno posekáme. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a okořeníme...
více o Telecí závitky s citrónovou omáčkou
Na trochu olivového oleje dáme zpěnit cibulku a anglickou slaninu. Když je skoro opečená, přidáme na plátky nakrájený česnek. Jakmile zesklovatí...
více o Těstoviny s kapustou
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka a česnek na plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a mírně orestujeme. Přidáme...
více o Chobotnice na cibuli
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno, z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na...
více o Dýňová polévka II.
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo".
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu,...
více o Pohřební guláš
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do...
více o Zelňačka od Kewa
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme na kousky nakrájené vykostěné kuře, zasypeme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem. Přidáme nakrájené papriky a...
více o Hořící kuře Attila
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme...
více o Vepřové koleno v zelí
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, nakrájenou a na trošce oleje orestovanou cibuli, nakrájené a v mléce rozmočené žemle,...
více o Chatařská sekaná
Plátky kuřecího masa nakrájíme na kousíčky, osolíme, opepříme, ponoříme do mléka a necháme půl hodiny stát. Mezitím koření smícháme s moukou a uděláme...
více o Pochoutkové tortily s kuřecím masem
Uvařené krevety oloupeme. Necháme dusit v hrnci na másle nahrubo nakrájenou mrkev, cibuli a slupky od krevet. Jakmile mrkev bude měkká přidáme víno,...
více o Francouzská krevetová polévka
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme....
více o Pirohy vařené
Brambory očistíme a dáme vařit v osolené vodě v celku a ve slupce. Cibuli nakrajíme na kolečka a osmažíme spolu s česnekem, který nakrájime na drobné...
více o Mexické brambory
Na omastku orestujeme cibulku, přidáme na plátky česnek a nakrájené zelí na nudličky a párky na půl kolečka. Osolíme, aby zelí pustilo štávu, přidáme...
více o Zelná čína
Dietní salám a sýr nastrouháme na hrubo, cibuli nakrájíme na jemno, přidáme vajíčka, ochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme. Rohlíky...
více o Opékané rohlíky
Z mouky, másla, žloutku, soli a lžíce vody vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet v ledničce, pak ho rozválíme na pomoučněném válu...
více o Silvestrovský quiche
Do vody dáme vařit houby se solí, pepřem a kmínem (dle chuti) a s dobře umytým bramborem se slupkou. Připravíme si jíšku z hladké mouky a usmažíme si...
více o Polévka houbová s vejci
Na másle si osmahneme cibulku dosklovata, přidáme na plátky nakrájený česnek a krevety. Chvilku propečeme podlejeme vodou a vínem, osolíme a opepříme....
více o Krevety luxusně
Nerad špiním nádobí, proto prozradím i přesný výrobní postup :-) Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli, na plátky česnek a restujeme na oleji ve Woku...
více o Kapusta s brambory a jablíčkem
Na oleji zesklovaníme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme.
Přidáme...
více o Těstoviny Carbonate
Mladé cukety rozřízneme podél a vydlabeme. Kuřecí prsíčka, slaninu, papriku a cibuli si nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajče oloupeme, zbavíme se...
více o Plněné cukety
Dáme vařit rýži.
Mezitím na oleji a trošce másla osmahneme cibulku dozlatova, přidáme nakrájené rajče, hořčici, chilli, malinko pepře a bazalku,...
více o Rychlé pikantní rizoto
Kuskus uvaříme podle návodu plus přidáme šafrán. Na oleji zpěníme cibulku a 2 česneky.... přidáme kuře, krátce orestujeme, přidáme dvě lžičky harrisy...
více o Tuniský kuřecí kuskus
Brambory nastrouháme jako na bramboráky (v robotu), slijeme přebytečnou vodu, dáme sůl, vejce, pepř, kmín a majoránku. Zamícháme a nalijeme na...
více o Bramborová babka
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení...
více o Řeznická sekaná
Z masa připravíme plátky na závitky, naklepeme osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme cibuli, salám, okurky a žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Maršovský závitek
Ve velké hluboké pánvi nebo kastrolu osmahneme na kostičky nakrájené uzené, dokud se částečně nevyškvaří, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli,...
více o Zásmažka (jíška) pro kyselé zelí
V hlubší pánvi či kastrolu rozehřejte máslo, na něm opracujte cibulku, nechte zesklovatět, zasypte přiměřenou dávkou rýže (1-2 sáčky, dle počtu...
více o Houbové rizoto III.
Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou....
více o Topinky z trouby
Cibuli nakrájíme a malém množství oleje, smažíme. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí řízky, osolíme, přidáme kari, lehce osmahneme a hned přilejeme...
více o Kuře na mandarinkách
Maso se neklepe, pouze rozkrojí na vyšší steak, všechny ostatní přísady se smíchají a maso se jimi poleje. Nechte do druhého dne proležet a maso s...
více o Pštrosí steak
Z bůčku odstraníme kůží a naložíme jako na udění na 3 týdny a nejmíň dvakrát obratíme. Naložený bůček oplachneme a nakrájíme na kostky. Cibulku...
více o Segedín z naloženého bůčku
Ryby a hříby nakrájíme na menší kousky i se zeleninou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a feferonky, pepř, trošku oleje a promícháme. Necháme v...
více o Pepřenky trochu jinak
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme společně se slaninou nakrájenou na jemné nudličky, přidáme vepřové maso nakrájené také na nudličky. Dusíme ve...
více o Cmundomaš
Uvařené, studené a oloupané brambory promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy. Dále promačkáme i vařené vejce a vařenou mrkev. Přidáme...
více o Maminčin vánoční bramborový salát
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské...
více o Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, popepříme, posypeme staročeským kořením (běžně ke koupi v každém supermarketu) a na oleji...
více o Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20...
více o Zimní polévka II.
Placky: ze všech přísad umícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme z každé strany asi šest palačinek. Necháme vychladnout.
Náplň: na olivovém oleji...
více o Mexickej francouzák
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou...
více o Jambalája