Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, osolíme, dáme chilli a necháme dusit. Pokud by se to...
více o Masová směs s červeným zelím a paprikou
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a taky klobásu, nebo párek...
více o Zelňačka z Maďarska
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, osmahneme na oleji a uchováme stranou v teple. Cibuli nakrájíme na plátky a dáme dusit na pánev. Jablko...
více o Kuřecí kari II.
Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve...
více o Brambory se šlehačkou a kuřecím masem
Kuřecí řízky jemně posolíme, popepříme a okořeníme grilovacím kořením. Řízky opečeme na oleji. Zapékací mísu (nebo pekáček) vymažeme (nebo dáme trochu...
více o Řízečky alá Pavlína
Pánev potřeme lehce olejem, vyložíme anglickou slaninou a opečeme, rozklepneme na ni vejce (jako volská oka), osolíme, opepříme, posypeme na kolečka...
více o Vejce se slaninou a sýrem
Salám nakrájím na kostičky (většinou si nechám na jemno nakrájet v obchodě a doma je překrojím na kostičky). Přidám najemno nakrájenou cibuli,...
více o Pomazánka na chlebíčky II.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme a krátce orestujeme. Hotové...
více o Rizoto z krabích tyčinek
Vařenou mrkev a celer v poměru zhruba 1:1 nastrouhat na jemném struhadle, přidat najemno nakrájenou cibulku a přimíchat ostatní ingredience. Množství...
více o Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka
Poměr surovin je libovolný, ale čočka by měla převládat. Cibuli nakrájíme na drobno, okurku na kostičky, smícháme, mírně zalijeme lákem od okurek....
více o Čočkový salát jednoduchý
Opláchnutou čočku dáme vařit bez přebytku vody, pokrájíme cibuli a přidáme k čočce. Vaříme zvolna a podle potřeby přiléváme vodu. (Tímto způsobem se i...
více o Jednoduchá čočková polévka
Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,...
více o Kolenová chrochtačka
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na...
více o Salát od Středozemního moře
Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme - např....
více o České lasagne :)
Na rozložené a mírně podravkou posypané plátky jsem dala vrstvičku propláchlého kysaného bílého zelí, posypala sušenými houbami, zavinula a ovinula...
více o Králičí závitky se zelím a sušenými houbami
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí a doprostřed dáme párek....
více o Vepřové závitky se zelím
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků.
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli orestujeme a pak přidáme...
více o Plněné žampiony II.
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného...
více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,...
více o Majerův guláš
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Z mléka a dětské krupičky uvaříme "krupicovou kaši", ale měla by mít téměř tuhou konzisteci. Necháme vychladnout.
Salám i okurky najemno nastrouháme,...
více o Vlašský salát II.
Upečeme omelety, opečeme maso na cibulce, smícháme s lečem,podusíme. Omeletu přehneme na půlku a naplníme masem, posypeme sýrem. Krátce zapečeme na...
více o Omeleta s kuřecím masem
Červenou řepu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme...
více o Červená řepa na smetaně
Brambory uvařme ve slupce do měkka, po vychladnutí nakrájíme na kostky spolu s čínským zelím.
Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a...
více o Bramborový salát pikant
Kapustičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Orestujeme cibuli spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky, přidáme vařené kapustičky a...
více o Růžičková kapusta
Smícháme tvaroh se šťávou ze sardinek, zakápneme citronovou šťávou. Rybičky rozmačkáme na kašičku a smícháme s tvarohem, nakrájenou cibulí, osolíme a...
více o Moje nej pomazánka
Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které...
více o Kuřecí fašírka s houbami
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin....
více o Hovězí na tymiánu
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
**Připravíme špenát:**...
více o Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.
Přidáme nasekaný česnek, protlak a krátce osmahneme....
více o Pikantní cizrna
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrůdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, nakrájené rohlíky namočíme v mléce, a...
více o Závin z mletého masa
Maso nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme na másle do zlatova. Poté podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené a necháme vodu vyvařit. Tento...
více o Pravý segedínský guláš
V hrnci uvaříme rýži dle návodu na krabici a zcedíme. Na velké pánvi osmahneme na olivovém oleji jemně pokrájenou cibuli. Přidáme chilli omáčku, jemně...
více o Pikantní rizoto rychlé a lehké
Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a...
více o Boršč bez zelí
Játra umeleme, přidáme větší množství utřeného česneku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou. Necháme hmotu uležet v lednici 2 hodiny. Pak...
více o Játrburger
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou dýni, zalejeme vodou, osolíme a povaříme.
K uvařené dýni...
více o Dýňová polévka s kukuřicí
Česnek na plátky a cibuli klasicky nakrájenou najemno osmažte na přiměřeném množství oleje. Ve chvíli, kdy mají česnek i cibule jemně hnědou barvu,...
více o Špenátová omáčka (třeba na těstoviny)
Přes noc namočené fazole dáme vařit, nakrájíme cibuli, přihodíme k již se vařícím fazolím, přidáme mletý kmín. Po chvíli (čas na kávu 30 min.)...
více o Chilli con carne pro začátečníky
Uvaříme těstoviny. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, na ní orestujeme na nudličky pokrájené zelí, dostatečně pokapeme worchestrem a sojovkou,...
více o Těstoviny se zelíčkem
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Na másle nebo oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme po obou...
více o Hovězí maso na smetaně
Hermelíny nastrouháme na hrubém struhadle (pokud je hermelín příliš zralý, strouhat nejde), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na nudličky pokrájený...
více o Hermelínové karbanátky II.
Tahle pomazánka je ze zbytku masa z polévky, může být hovězí i kuřecí. Maso s celerem pomeleme, přidáme majonézu, drobně nakrájenou cibuli, okurku,...
více o Pomazánka z vařeného masa
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na pánvi na oleji...
více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část (protože zelená omáčka by mi asi...
více o Omáčka z kuřete
Červené zelí nakrouháme na robotu na nudličky, dáme do hrnce zalijeme vodou a octem a asi 10 minut necháme přejít varem. Zelí scedíme, necháme...
více o Salát z červeného zelí II.
Na oleji spěníme cibulku. Mezitím nakrájime maso na kostičky, nakrájené maso vložíme na osmahlou cibuli a zalejeme 1,5 l vody, přidáme 3 rozkrojené...
více o Znojemská omáčka