Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky...
více o Hovězí roštěná
Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Kousky kuřete posolíme,...
více o Kuře v závěji dělovými koulemi
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli...
více o Kuřecí stehýnko - špíz
Špenát propereme, na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer a jemně orestujeme....
více o Lehká špenátová polévka
Předem nakrájíme papriky na drobné kostičky, nastrouháme sýr, nakrájíme cibuli. Na oleji smažím cibuli a když začíná zlátnout přidám rozdrobené droždí...
více o Smraďoch
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli škvaříme. Přidáme špenát, nastrouhanou nivu a chvíli...
více o Špenát jako samostatné jídlo
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou...
více o Zabijačkový guláš II.
Řízky naklepeme opepříme, dle chuti okořeníme, posypeme hladkou moukou a na oleji opečeme z každé strany 2 minuty.
Přendáme do zapékací misky, šťávu...
více o Řízky pana faráře
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na brambory a opět...
více o Králík na šalvěji s hermelínem
Kuřecí maso důkladně opláchneme a dobře očistíme. Potom ho opékáme na rozpáleném oleji ze všech stran, dokud nezezlátne. Stehna vyndáme na talíř.
Na...
více o Stehýnka s koprovou omáčkou
Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, ten nadrobno, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile zhnědnou, přidáme...
více o Mexická kuřecí jatýrka
Kuřecí prsa naklepeme na nudličky, posypeme kořením gyros a promícháme. Pak si nakrájíme cibulku na měsíčky a osmahneme ji doměkka na pánvičce. Poté...
více o Kuřecí nudličky
Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje. Pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme...
více o Roštěnky na pivu
Špek nakrájíme na malé kostičky, až se vypeče, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme koření, orestujeme maso, zeleninu a...
více o Svratecký guláš
Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby...
více o Španělská tortilla
Sojový granulát uvaříme ve vodě ochucené bujonem, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu najemno nastrouháme a smícháme ho s...
více o Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do...
více o Lasagne s chřestem a slaninou
Připravíme brambory na kaši. Oloupeme je, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, přidáme horké mléko, máslo,...
více o Masový koláč II.
Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme, nakrájíme vepřové maso na kostičky, polejeme trochu worchestrem a sojovou omáčkou.
Pak přilejeme celou...
více o Samuraj po Patokryjsku
Kuře naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáčku, nakrájíme cibuli na kolečka a obložíme kuře, pak vyklopíme plechovku malou žampionů, celou moravanku ...
více o Kuře na zelenině
Propláchnutou čočku 2 hod. máčíme, pak ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem do měkka. Scedíme.
Cibuli a rajčata nakrájet na plátky, česnek...
více o Čočka s cibulí a rajčaty
Připravené kuřecí maso nakrájíme na kousky. Švestky vypeckujeme a namočíme. Maso opečeme na tuku a přidáme nasekané cibulky. Pak přisypeme okapané a...
více o Kuře na sušených svěstkách
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme mleté maso, osolíme a dobře osmahneme, můžeme zasypat hladkou...
více o Boloňské špagety podle Evy
Cibuli na kostičky osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájený omytý lilek a dusíme. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a na hrubo nakrájené...
více o Polévka z makrel a lilku
Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, přidáme na kousky nakrájená játra a orestujeme (cca 10 min. - až "sešednou"). Přidáme celou Moravanku (i s lákem...
více o Játra s Moravankou
Zpracujeme těsto na tortilly. Rozdělíme asi na 10 kousků. Vyválíme co nejtenčí placky (na velikost pánve). Rozpálíme teflonovou pánev (bez oleje) a...
více o Plněné domácí tortilly s thajskou omáčkou
Škvarky rozemeleme, přidáme najemno nakrájená, uvařená vajíčka, 2 lžíce hořčice, najemno nakrájenou cibuli a sůl - dobře promícháme a do druhého dne...
více o Výborná škvarková pomazánka
Hovězí srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme 25 g slaniny. Osolíme, opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a potépřidáme...
více o Hovězí srdce na špeku
Maso očistíme a prošpikujeme špekem. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Na pánev dáme trochu sádla, kořenovou zeleninu, plátek nakrájeného špeku...
více o Svíčková na smetaně podle mojí maminky
Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí...
více o Rybí filé v zálivce s pomerančovým džusem
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle a oleji. Okořeníme bazalkou a provensálským kořením. Na pánev nasypeme větší množství cibule,...
více o Kotlety podle Inez
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka osmažíme kousky masa, obalené škrobem. Maso shrnem stranou, přidáme kostičky cibule, trochu osmahneme, dále proužky...
více o Kuře Cacciatori
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe lžící kysaného zelí (zbytek si necháme do omáčky) a dáme dvě čtvrtky...
více o Závitky se zelím III.
Uvaříme fazole, které jsme nejdříve na 24 hod. namočili. Pokud zůstala část vody, scedíme. Osolíme, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a další...
více o Fazolový salát
Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni...
více o Sarmale se zelím
Maso nakrájíme na silnější nudle, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, bob.list, Vegetu,...
více o Vepřové maso na paprice
V pánvi Wok rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, česnek, hlívu ústřičnou. Smažíme, ne dusíme a hlavně nesolíme. Po osmažení vsypeme...
více o Thajské nudle - nejen pro vegetariány
Nejdříve osmahneme na tuku nakrájenou cibuli, pak postupně přidáváme pokrájenou klobásu (používám Dračí), mrkev na větší kousky, brambory na čtvrtky,...
více o Rychlovka z papiňáku
Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a dáme zpěnit na rozpálený olivový olej, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a po cca 3 min smažení vložíme do...
více o Lasagne pro Davida
Kuře nakrájené na porce vložíme do hrnce, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájenou mrkev (popřípadě ji nastrouháme na hrubo),...
více o Jemný, dietní kuřecí perkelt
Uvařím čočku, v papiňáku je to za 20 minut, současně zvlášť uvařím rýži. Pak na oleji usmažím na jemno nakrájenou cibulku, přidám uvařenou čočku,...
více o Čočka s rýží - ostrá
Na másle zpěníme cibuli do zlatova, přidáme maso. Opečeme, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a podlijeme. Přidáme na drobno nakrájené zelí, na...
více o Pekingský hrnec
Houby v šálku zalijeme studenou vodou a necháme máčet min. 2 hodiny. Pak houby scedíme, vymačkáme. Scezenou vodou z hub zalijeme pokrájené rohlíky....
více o Sekaná se sušenými houbami
Maso nakrájíme přes vlákna na silnější plátky, pokrájíme veškerou zeleninu na kolečka (nebo plátky) a vše kromě mouky, sádla a hub dáme do papiňáku...
více o Kližka jinak
Do 5 litrové sklenice vrstvíme zelí a ryby, zalijeme nálevem. Přidáme 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření a 1 bobkový list. Ryby očistíme,...
více o Nakládané ryby
Napařenou brokolici rozmixujeme, smícháme se sojovou tatarskou omáčkou, na jemno nakrájenou cibulkou a ochutíme solčankou. Tatarku a solčanku koupime...
více o Brokolicová pomazánka
Nakrájenou cibulku v kastrolu osmahneme na másle, zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme 0,5 l studené vody a krátce za míchání...
více o Mlíkačka od babičky
Polévka vznikla "z nouze" dnes, na základě naší oblíbené cibulačky, jen vylepšené o tvarůžek. Vařím "dle oka" a fantazie a proto zadat přesné míry je...
více o Tvarůžková cibulačka
Kuřecí prsa nakrájíme napříč na malé medailonky, lehce rozklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme a opečeme z obou stran.
Narovnáme na plech do...
více o Kuřecí medailonky se špenátem