Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme...
více o Králík ála vepřová pečínka
Svaříme vodu se solí na 4% roztok (na 1 l vody 40g soli) a necháme vychladnout. Zeleninu oloupeme a očistíme. Květák rozebereme na menší růžičky,...
více o Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, orestujeme, přidáme mleté a také orestujeme. Květák uvaříme do poloměka a rozebereme na růžičky....
více o Květákový dort
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a nasypeme do suchého pekáče. Na cibuli rozložíme osolená a okořeněná stehýnka a zasypeme na kostičky nakrájenou...
více o Dietní králičí stehýnka
Na sádle nebo oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájené maso a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme a...
více o Králík na slanině a česneku
Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také...
více o Kuře na víně II.
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme...
více o Alsaské kotlety
Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř,...
více o Krakonošovo tajemství
Brambory oškrábeme a celé uvaříme nebo necháme ve slupce a pak vařené oloupeme, promačkáme na kolečku jak na salát. Zelí nakrájíme, jak jsme zvyklí na...
více o Podrakový salát
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak...
více o Houbovecký králík
Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný...
více o Lilkové čatní
Hermelíny rozkrojíme na dvě tenší kolečka a potřeme směsí z mleté chili, česneku a bylinek. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Nejprve na dno sklenice...
více o Nakládaný hermelín VI.
Začínáme rýží, kterou necháme povařit do poloměkka. V hlubší pánvi (např. Wok) rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka osmahneme....
více o Zapečená rýže se zeleninou a masem
Předvaříme lazaně tak, aby byly měkké a pevné.
Rozpustíme 100 g slaniny, orestujeme na ní cibuli a mrkev. Poté přidáme špenát a dusíme tak dlouho, až...
více o Lasagne se špenátem
Uvaříme fazole a scedíme. Svaříme 1 deko s 2 dcl octa. Zeleninu nakrájíme na nudličky a podusíme se svařeným dekem. Jakmile zelenina změkne, přidáme 1...
více o Fazole se zeleninou
Zeleninu umeleme případně rozmixujeme, podusíme s olejem a octem. Poté přidáme hořčici, cukr a sůl a provaříme ještě asi 5 minut. Poté sterilujeme....
více o Kečup na topinky
Čínské nudle si připravíme podle návodu. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ji zpěnit (připravujeme na olivovém oleji). Přidáme nasekané vlašské...
více o Čínské nudle s ořechy
Nadrobno nakrájenou cibulku spěníme na oleji, přidáme mleté maso a společně restujeme, přidáme sůl, pepř a mraženou zeleninu. Necháme restovat až bude...
více o Kikininy špagety
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky a ve velké míse smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí a lahůdkovou cibulkou. Přidáme kopr, osolíme,...
více o Bramborový salát z Lotyšska
Kuře a kolečka citronu naložíme do směsi oleje, medu a soli a necháme 2-3 dny marinovat. Pak kuře vyjmeme, posypeme mletou skořicí a z obou stran asi...
více o Sladké kuře z Lotyšska
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře přisypeme nakrájenou cibuli, česnek, žampiony....
více o Manželovo divoké kuře
Uvaříme těstoviny dle návodu.
Mezitím orestujeme cibuli přidáme maso, když změkne, přidáme zeleninu nastrouhanou nahrubo. Dusíme ji doměkka. Přidáme...
více o Šanghajské nudle
Houby den předem namočíme, druhý den uvaříme s kmínem v téže vodě, ve které byly namočeny. Ze sádla a mouky připravíme světlejší jíšku. Rozmícháme s...
více o Moje kyselo
Maso uvaříme spolu s cibulí, celým pepřem, novým kořením a solí. Vývar scedíme. Jemně krájenou cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev a celer lehce...
více o Hovězí polévka s barevnými paprikami
Celer uvaříme a nastrouháme nahrubo. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, postrouháme najemno a přidáme k celeru.
Na pánvi zpěníme cibulku a...
více o Celerák na plech
Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli na drobné kostičky, vejce, ementál, šunku a papriky také na kostičky. Vše smícháme v misce, přidáme majolku a...
více o Rajský salát
Rozehřejeme olej na pánvi, osmahneme maso, přidáme sůl, pepř. Přidáme drcená rajčata a 2 min. podusíme. Přidáme kečup, chilli a ještě 2 min. dusíme....
více o Čertovy brambory
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme, nakrájíme zelí, cibuli a papriku. Plátečky papriky vložíme do naříznutých špekáčků a přemázneme horčicí. Do...
více o Utopenci ala mamina
Omyté kuřecí maso osolíme, opepříme, pokmínujeme a posypeme trochou skořice. Do pekáče nalejeme olej, do kterého dáme zbytek skořice, na čtvrtky...
více o Skořicové kuře
Z masa nakrájíme 4 roštěnky, nasekneme je na okraji a naklepeme. Osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vyjmeme je a udržujeme na teple. Na výpeku...
více o Karpatské roštěnky
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a...
více o Ardenský flambovaný Rumpsteak
Bůček nakrajíme na kostičky a necháme v kotlíku vyškvařit, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a papriku, pak přidáme nakrájenou na půl kolečka uzeninu...
více o Mexické fazole v kotlíku
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky. poprášíme paprikou a přidáme bujón, orestujeme, podle potřeby podlijeme vodou a necháme...
více o Masová polévka "Chaben"
Najemno pokrájenou cibulku smícháme v míse s tuňákem (mírně vykapaným a rozmačkaným vidličkou). Přidáme slité a ve vlažné vodě propláchnuté fazole,...
více o Tuňáková pomazánka s fazolemi
Rebarboru očistíme, opláchneme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vinný ocet přivedeme k varu a dáme do něj najemno nakrájenou cibuli, česnek a fíky,...
více o Čatní z rebarbory
Na ravioly rozšleháme vejce a 3/4 nalijeme do mísy, přidáme změklé máslo, mouku a zpracujeme tuhé těsto, které zabalené v folii necháme v chladu...
více o Špenátová polévka s raviolami
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji dozlatova, přidáme plátky česneku. Zalijeme rajčaty z konzervy, ochutíme Vegetou, pepřem a pomalu...
více o Lehká rajská omáčka
Na oleji osmahneme na světlo cibuli a přidáme nakrájenou slaninu, rychle dohromady osmažíme. Přidáme a osmahneme kuře. Přidame papriku a petržel,...
více o Kanadské kuře s fazolemi
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme šunku, podélně položíme jednu řadu broskví pokrájených na měsíčky, zasypeme trochu strouhaným sýrem a...
více o Hovězí roláda s broskvemi
Jemně nakrájený česnek a cibuli necháme zpěnit na oliv. oleji. Přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra, prudce osmahneme, okořeníme špetkou...
více o Kuřecí játra se smetanou
Tento recept vznikl tak, že jsem si pročetla několik receptů na vajíčkovou pomazánku, ale na žádnou jsem neměla přesné ingredience, takže jsem...
více o Vajíčková pomazánka V.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z jedné strany. Opečenou stranou položíme do pekáčku a potřeme směsí: jemně posekaná cibule, šunka...
více o Řízky "Nelson"
Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř,...
více o Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Salát natrháme na kousky, ředkvičky, nakrájíme na plátky, cibuli na jemná kolečka nebo půlkolečka. Lehce promícháme v míse a zalijeme zálivkou. Na...
více o Ředkvičkový salát s vejci
Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme nakrájený pórek, zelené papriky, nastrouhaný celer, cukety, podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme konzervy...
více o Barevná zeleninová pánev s nivou
Pro asijské tajmenství anebo kuřecí kousky po sečuánsku nejprve dáme oba druhy sušených hub [I.a) – viz vysvětlivky] do hrnku a zalijeme horkou vodou,...
více o Asijské tajemství
Marináda: otevřeme plechovku s ananasem, vodu vylejeme do 0,5 l skleničky, přidáme k ní olivový olej - 2-3 polévkové lžíce. K tomu dáme směs...
více o Grilované kuřecí s ananasem a chilli
Tvarůžky vložíme do litrové láhve a zavíčkujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s jednou větší cibulí, dáme zpět do láhve,zalijeme...
více o Kolíčkové tvarůžky