Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více...
více o Kuře mix kultur
Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso...
více o Okurková omáčka z hovězího masa
Cibuli a špek si pokrájíme nadrobno a společně dáme na olej osmažit dozlatova. Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme orestovat na cibuli...
více o Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou
Zeleninu si pokrájíme, těsto rozdělíme na polovinu. Těsto si vyválíme na potřebnou velikost, abychom do něj mohli pohodlně zabalit hermelín a zeleninu...
více o Hermelínové ranečky se zeleninou
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku...
více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Na pánvi rozpustíme 30 g másla. Přidáme oloupanou a na 1/2 cm kolečka nakrájenou cibuli a špetku soli. Kolečka opékáme 10 min. a obracíme. Pak je...
více o Játra po berlínsku
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další...
více o Italská smaženice
Namočíme 100 g přebrané čočky a dáme uvařit do osolené vody s kořenovou zeleninou nakrájenou na kostky.
Na sádle zpěníme cibulku zalijeme trochou vody...
více o Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Kuřecí prsa rozklepe na plátky, osolíme, opepříme. Na pávni si umícháme jedno vejce, dáme do misky a přidáme hrášek, můžeme lehce osolit. Na...
více o Plněná kuřecí kapsa
Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou...
více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Pokrájené houby dáme do vody na chviličku povařit, pak scedíme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Maso pokrájené na kostky, osolené,...
více o Vepřové na houbách s fazolkami
Máslo rozpusťte v hrnci a stáhněte plamen na minimum. Přidejte cibuli a opékejte až je hodně měkká, ale nezmění barvu. Přidejte slaninu a opékejte...
více o Chowder z uzeného sledě
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozdělíme na růžičky, kuřecí prsa si pokrájíme na kostičky nebo na tenké nudličky. Cibuli pokrájíme na...
více o Zapékané brambory s kuřecím masem a květákem
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu...
více o Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Květák rozeberte na růžičky a dejte ho vařit do vařící osolené vody. Vařte 2 minuty od chvíle kdy se voda začne znovu vařit. Pak květák sceďte a...
více o Květák s citronovým dresinkem
Množství surovin záleží na počtu osob. Cibuli oloupeme, nahrubo pokrájíme a dáme do pekáčku. Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, okmínujeme a dáme na...
více o Vepřové s česnekem a uzeninou
Rohlíky a šunku pokrájíme na kostičky. Špek s cibulí pokrájíme nadrobno a společně osmažíme dozlatova, pak přidáme k rohlíkům a šunce. Kysané zelí...
více o Zelné knedlíky
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,...
více o Papriková pasta
Na másle orestujeme do zlatova nakrájenou na půlkolečka cibuli, přidáme na jemno nastruhaný celer, osmažíme. Po té zaprášíme moukou a zalijeme vodou....
více o Cibulačka s celerem
Na oleji osmahneme do zlatova cibuli, přidáme česnek. Do oloupaných, na menší kousky nakrájených syrových brambor osmaženou cibuli zamícháme, osolíme,...
více o Rychlé kuře s bramborem
Kuře očistíme, nasolíme (okořeníme) a dáme do pekáčku s pokrájenou cibulí, kouskem másla a troškou vody do předehřáté trouby péct. Občas podlijeme a...
více o Pečené kuřecí se zeleninovou rýží
Václavky očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou převařit. Pak scedíme. Špek a cibuli si pokrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme papriku,...
více o Gulášová polévka z václavek
Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také.
Až se voda...
více o Vepřové v mrkvi
Cibuli nakrájíme na drobno, na pánvi orestujeme na oleji a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme, okořeníme.
Až bude kuře dozlatova,...
více o Kuřecí směs s olivami
Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby...
více o Kusový mix - zavařená zelenina
Nejdříve najemno nakrájejte cibuli a česnek . Pak nakrájejte houby na plátky nebo větší kousky. Do kastrolu dejte trochu zeleninového vývaru a cibuli...
více o Houbová polévka z Amerického venkova
Řízky si omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Pak je osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji z obou stran.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na...
více o Vepřové plátky zapečené s cuketou
Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale...
více o Čína s rýží - rychlá, levná, skvělá
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek a kmín, zalijeme vývarem, nebo...
více o Kapustový prívarok podle mě
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,...
více o Kotlety v pivní omáčce
Houby očistíme, pokrájíme a dáme na chvilku povařit do hrnce s vodou. Pak scedíme. Špek najemno pokrájíme a vysmažíme na lžíci oleje dozlatova s...
více o Mleté maso s houbami
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Krajíčky chleba namáčíme v rozšlehaném vejci se solí (dle chuti) z obou stran a ihned smažíme v rozpáleném...
více o Chlebové smaženky
Cibuli pokrájenou najemno si orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme pokrájenou zauzenou šunku nebo šunkový salám a ještě chvilku orestujeme. Těstoviny...
více o Šunkofleky-klouzáky
Do misky dáme tvaroh, ramu, sterilovanou papriku bez nálevu (doporučuji české výrobky Hamé, Otma. Zahraniční nemají dobrý nálev), na jemno nakrájenou...
více o Budapešťská domácí pomazánka
Brambory si předem uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Kapustičky si očistíme a pokud jsou příliš velké, přepůlíme...
více o Pekáček s růžičkovou kapustou
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3...
více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Na sádle v hrnci osmažte kousky slaniny dozlatova, asi 5 minut. Zmírněte plamen, vsypejte cibuli a smažte dalších 5 minut.
Vmíchejte rýži a fazole a...
více o Fazole s rýží
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Králíka opláchněte a osušte. Z bůčku odkrojte plátek a nakrájejte ho na drobné kostičky, cibule oloupejte a nakrájejte na osminky. Kostky bůčku...
více o Vepřový králík pečený na bylinkách
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky.Mezitím zpěníme na másle a oleji cibulku a poté přidáme maso.Když se zatáhne ze všech stran a chytí barvu...
více o Kuřecí rajčatový guláš
Cibuli nakrájíme na proužky nebo na kolečka (na kolečka lépe) a na mírném plameni ji smažíme na másle. Když cibule změknou a ještě nejsou hnědé,...
více o Francouzská tradiční cibulová polévka
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme...
více o Zeleninové karbanátky II
Umyté kuře nasolíme a vložíme do pekáče nebo zapékací mísy. Připraveným kořením (kromě bazalky) maso posypeme z obou stran. Připravenou zeleninu...
více o Kuře po středomořsku
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a...
více o Smetanovo-bramborový krém
Půlený hrách pořádně propláchneme a namočíme si jej předem na několik hodin do studené vody. Pak ho v téže vodě dáme vařit. Nejdříve vaříme bez...
více o Holandská hrachová kaše
Troubu si předehřejeme na 230 stupňů C. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme.
Na střední...
více o Zapékané lilky se sýrem
Do hrnce s osolenou vodou dáme špagety. Vedle na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a po zahřátí vhodíme na drobno nakrájenou cibuli a 2...
více o Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou
Rozpustíme sádlo na pánvi, přidáme cibuly, smažíme dozlatova. Mezitím nakrajíme část slaniny a přidáme do panve, chvilku restujeme.
Přidáme hrášek,...
více o Hrášková polévka od Vaška
V pánvi na sádle dozlatova osmažíme cibuly. Po zezlátnutí přidáme maso. Smažíme dokud se nevysmaží sťáva (dokud není maso "téměř připálené")
Přidáme...
více o Chlapský guláš od Vaška