Nejdříve na oleji osmažíme cibulku,po chvíli přidáme salám,nakrájený na kostičky.
Půlku hlávky středně velkého zelí nakrájíme,rozdělíme,na proužky....
více o Dušené zelí se salámem
Nakrájíme nadrobno cibulku a smažíme ji na olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme pórek, zeleninu, maggi a chvilku smažíme. Pak přidáme maso obalené v...
více o Vepřové na pórku s rýží
Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj rybu, kterou okořeníme podle chuti (např. rozmarýn dodá krásnou vůni). Poté ji posypeme na...
více o Pangasius v alobalu se zeleninou
Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl
Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik, aby byly hlavy celé pod vodou....
více o Slavnostní rybí polévka
Kapustu uvaříme v osolené vodě, asi tak půl hodinky podle toho jak máte velkou kapustu, aby byla měkkoučká. Po uvaření rozkrájíme na malé kousky,...
více o Kapustové karbanátky jak je dělám já
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak...
více o Utopenci podle Martina Kohouta
Maso uvaříme ve slané vodě, vývar přecedíme a odstraníme z masa kosti. Na rozpáleném másle osmahneme kolečka cibule s kostičkami slaniny, okořeníme...
více o Maďarská rybí polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dorůžova. Přidáme na kolečka pokrájené párky a také je orestujeme. Na závěr restování zaprášíme moukou a...
více o Frankfurtská polévka - smetanová
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme nakrájenou cibuli a šunku na kostičky. Přidáme oloupané brambory na kostičky, nakrájenou mrkev,...
více o Minestrone-se šunkou
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak...
více o Gulášová polévka z předního hovězího masa
Kuře nasolíme den před plněním a pečením. Rozšleháme žloutek s mlékem. Křížaly si pokrájíme na větší kousky a s rozinkami je v mléku necháme asi 1 - 2...
více o Kuře s nasládlou nádivkou z křížal
Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme...
více o Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Na másle opečeme na kostičky nakrájená játra a drobně nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citr. šťávou, promícháme se...
více o Játra na ananasu
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny...
více o Houbové flíčky-zapečené
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,...
více o Výborné palačinky naslano
Na másle zpěníme dorůžova cibulku, přidáme rajský protlak a zalijeme horkou vodou. Přidáme koření a necháme povařit, potom vlijeme šlehačku a uděláme...
více o Lenčina skvělá rajská omáčka
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené...
více o Bramborová polévka bez hub
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko,...
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Plátky veky si namažeme máslem.Tresku si natrháme nebo nařežeme na kousky a poklademe jimi namazané plátky veky. Dozdobíme pokrájenou cibulí na plátky...
více o Chlebíčky (jednohubky) treska ala losos
Bagetu (veku) nakrájíme na plátky, které potřeme máslem. Hermelín nakrájíme na plátky a poklademe jimi namazané plátky bagety. Nakonec dozdobíme...
více o Hermelínové chlebíčky
V kastrolu si rozehřejeme máslo a s moukou zaděláme jíšku. Zalijeme převařenou vodou a řádně rozmícháme aby nebyli hrutky. Vhodíme bujon. Po...
více o Bramboračka podle mě
Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a...
více o Ajťácké Chilli con carne
Tak v půl litru vody do měka uvaříme tak 3/4 pórku, 3 brambory, půlku cibule a bujón. Po té rozmixujeme a zředíme vodou dle libosti, do požadované...
více o Krémová pórková polévka II.
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou...
více o Zapekané těstoviny tety Luciany
Umyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, připravené maso, osolíme,...
více o Telecí maso na paprice
Maso dáme vařit do vody společně s chilli, česnekem, solí a uvaříme doměkka, vybereme z vývaru - ten si dáme stranou a vychlazené maso nakrájíme...
více o Salát prsatého muže
**Nádivka: **Nakrájíme 6 starších rohlíků, nebo přiměřené množství veky či toustového chleba. Přelijeme mlékem, rozpuštěným máslem a přidáme 3 žloutky...
více o Pečené kuře s nádivkou podle Kumbála
Bůček zbavíme kůže a odkrojíme vrchní prorostlou část, ze které si vyškvaříme škvarečky (masové žvýkačky). Během škvaření si nakrájíme zbytek masa na...
více o Guláš s červenou řepou
Osmažíme nakrajenou cibuli a česnek do růžova. Namleté maso, propláchnutou rýži, protlak, a koření promícháme. Přidáme osmaženou cibuli a česnek. 15...
více o Plněné zelné listy II
Troubu zahřejeme na 200°C. Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do ní stočíme vinnou klobásu a začneme péct ještě dřív než připravíme těsto....
více o Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené...
více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím nakrájíme maso na menší, stejně velké kousky které osolíme a opepříme.Cibuli pokrájíme na kostičky,...
více o Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem
Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned...
více o Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku
Předpokládám, že uvařit rýži umí každý a proto se vrhneme rovnou na smažení ;)
Vše smažit na rostlinném oleji.
1) na rozpáleném woku rozklepněte dvě...
více o Asijská smažená rýže
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je...
více o Kapr na modro
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,...
více o Domácí chléb VI.
Zelné listy (větší) spaříme krátkým povařením a tvrdší střed jemně naklepeme plochou stranou paličky. Vláčné zelné listy naplníme směsí masa, cibule,...
více o Zelné závitky s mletým masem a sýrem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté kuřecí řízky (můžeme je ještě...
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků
Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata....
více o Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Červenou čočku propláchneme vodou a s hrnkem vody, solí a kořením vaříme zprudka pod pokličkou cca 15 min až do změknutí. Mezitím si na proužky...
více o Dhál
Dáme vařit vodu, ve které uvaříme těstoviny dle návodu. Mezitím rozehřejeme pánev, na té zlehka na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. 3...
více o Těstoviny s tuňákem - lehký
Rozpulte a vypeckujte avokáda, vydlabejte dužinu a dejte do misky s citronovou šťávou (zabrání aby avokádo nezhnědlo). Rozmačkejte vidličkou, nebo...
více o Guacamole - klasika
Suchý kuskus promícháme se lžící oleje a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 a přiklopíme. Po cca 10 minutách je kuskus připraven. Na pánvi osmažíme...
více o Kuskus s kuřecím masem
Krůtu nasekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce krůty, po obou...
více o Krůta na víně se zeleninou
Plíčka umyjeme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Uvařená plíčka i se zeleninou...
více o Plíčková polévka