Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku...
více o Vepřové závitky plněné sýrem
Žraločí steaky si na 3 hodiny namočíme do vody spolu s citronovou šťávou.
Na oleji zpěníme na půlměsíčky cibuli, na plátky česnek (2 minuty).
Steaky...
více o Žralok
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,...
více o Špagety "pasta suita"
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom...
více o Dušené červené zelí
Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl).
Zapékací misku vylejeme...
více o Zapečené buřty s nivou a cibulí
Nakrájíme si anglickou slaninu, cibulku a česnek nadrobno, osmahneme krátce na pánvičce, přidáme na proužky nakrájenou papriku, dochutíme a necháme...
více o Paprikový salát na pánvi
V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a...
více o Smetanová žampionová omáčka
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut....
více o Pečené sladké brambory s řepou
Oloupanou cibuli najemno nakrájejte, řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, očištěný pórek na kolečka.
Na rozehřátém oleji osmažte cibuli...
více o Řepná polévka s křenem
**Na 500 ml:**
Řepu povařte v osolené vodě asi 55 minut doměkka. Pak ji vyjměte, oloupejte a nadrobno pokrájejte.
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte...
více o Řepný kečup
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat.
Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě...
více o Bramboračka s malými kapustičkami
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem...
více o Česnečka trochu jinak
Očištěná králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a nasypeme do zapékací...
více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem...
více o Dobré kuře na paprice
Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte...
více o Písmenková polévka
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou...
více o Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na...
více o Česnekové plecko na hruškách
Rozpustíme máslo v kastrůlku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.
Přidáme mraženou zeleninu a necháme osmahnout s cibulkou, potom...
více o Polévka z rybích filetů
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky
* brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť)
* na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou...
více o Zelňačka studentská
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi...
více o Kuře v drnech
Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také orestovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme...
více o Kapustová polévka s vločkami a klobáskou
Nastrouhané brambory vložte do mísy, usmažte 8 středně velkých cibulí (na drobno pokrájených) na vepřovém sádle do zlatova, promíchejte s brambory,...
více o Zemákové kotletky
Rozehřejte olej, přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou, nahrubo...
více o Závin z listového těsta s červenou řepou
Naklepané maso osolte a opepřete.
Oloupané brambory nakrájejte na plátky a v míse promíchejte se solí, pepřem, paprikou, kmínem, jemně nakrájenou...
více o Frýdecká kotleta v alobalu
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut.
**2)** Do...
více o Dýňová svíčková omáčka
Roštěnou pokrájíme na tenké nudličky, v misce je promícháme se sojovou omáčkou a nasekaným zázvorem. Necháme v chladu asi 2 hodiny proležet.
Zeleninu...
více o Hovězí nudličky se zeleninou - minutka
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a...
více o Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Maso pokrájíme na kostky, cibuli a česnek nesekáme nahrubo, dáme do mísy, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme, zakapeme polovinou koňaku a...
více o Srnčí paštika s pistáciemi
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a...
více o Zaječí sekaná pečeně
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Kýtu pokrájíme na větší špalíčky, špek dáme do mrazáku ztuhnout. Každý kus kýty protkneme jedním nebo dvěma klínky špeku. Maso osolíme, opepříme a...
více o Dančí kýta na pivu
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou...
více o Houbovo-zázvorové hovězí
Dýni oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme 20 minut stát.
Cibuli osmahneme, přidáme kopr, česnek a dýni. Trošku podlijeme a...
více o Dýně s koprem a kysanou smetanou
Maso nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a osmahneme. Zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme, až je maso...
více o Vepřová plec s fazolkami
Poměr masa a cibule - 1:1 (20 dkg masa = 20 dkg cibule)
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s rozpáleným...
více o Cibulové vepřové - minutka
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, okořeníme a osmažíme na oleji.
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo měsíčky a dáme do pekáče.
Na cibuli dáme kuřecí prsa a...
více o Cibulové řízky II.
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na...
více o Eintopf s červenou řepou
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem....
více o Kuře nejen s brusinkami
1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky.
2. Kolečka cibule podusíme na másle.
3. Jakmile cibule...
více o Kančí guláš v pomalém hrnci
Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí...
více o Hovězí znojemská omáčka
Vejce nakrájíme na kostičky, stejně tak nakládačky, cibuli a hermelín. Přidáme majonézu, hořčici a máslo a poté dochutíme pepřem a solí.
Dobrou chuť!...
více o Vajíčková pomazánka s hermelínem
Tvrdší chleba si nakrájíme na plátky a namočíme ho do vody. Po pár minutách nacucaný chleba rozmačkáme do mísy (zbylou vodu si ponecháme, bude...
více o Bramboráky z chleba
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájenou...
více o Květák se slaninou v bešamelu s nivou
Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40...
více o Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou
Brambory s houbovou směsí můžeme zapékat v alobalu, pečícím papíru nebo vymazané zapékací míse. Na dno dáme vařené brambory, všechny ostatní...
více o Brambory s houbovou směsí - zapečené