Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut....
více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Bryndzu s mlékem rozšleháme, přidáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience. Vše opět rozšleháme.
Baštíme s čerstvým chlebem a čajem....
více o Bryndzová pomazánka II.
Cuketu, sýr, salám nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, olej, cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou s práškěm do pečiva. Osolíme a dochutíme...
více o Cuketový nákyp I.
Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme na struhadle nahrubo, k bramborům přistrouháme vejce, okurky, cibuli a gothaj. Osolíme, opepříme a...
více o Pomazánka na chlebíčky I.
Nakrájíme slaninu a mozzarellu na kostičky, mrkev, celer a cibuli nadrobno.
V širokém kastrolu rozpustíme 50 g másla. Když začne pěnit, přidáme...
více o Lasagne
Mleté maso si přendáme do větší misky, aby se nám lépe zpracovávalo. Přidáme k němu najemno nakrájenou půlku menší cibule, 2-3 stroužky česneku,...
více o Karbenátky po našem
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte...
více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Nejříve všechno nakrájíme - maso na nudličky, cibuli na větší kousky, jarní cibulku na kolečka a špek (slaninu) na nudličky.
Rozpálíme pánev, vložíme...
více o Kuřecí s jarní cibulkou
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a...
více o Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak...
více o Pravé řecké Pasticcio
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší...
více o Dublin Coodle
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Na oleji zlehka osmahneme nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme nakrájené a odsemínkované papriky, rajčata, koření papriku i protlak. Vařte 10-15...
více o Těstoviny pepperoni
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou...
více o Snadné brambory
* nakrájíme cibuli na (půl)kolečka
* brambory oškrábeme a nakrájíme na kousky (ideální tenké plátky nebo kostičky)
* žampiony pokrájíme na menší...
více o Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Kraličí maso uvaříme spolu s kořením, obereme a pokrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme a dáme do něj povařit na kolečka nakrájenou zeleninu a na...
více o Králičí kyselo Dočík
Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového...
více o Kuskus s tuňákem a zeleninou
Otevřeme si obě plechovky fazolí. Obsah jedné i s nálevem rozmixujeme.
V hrnci orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky...
více o Fazolová polévka III.
Brambory oškrábeme, dáme do hrnce (přidáme sůl a kmín) a vaříme, dokud nezměknou. Až budou brambory hotové, uděláme z nich kaši, do které dáme mléko a...
více o Cottage Pie
Nakrájíme a osmažíme cibuli nakrájenou najemno. Zalijeme mlékem, přidáme muškátový květ a pepř. Přivedeme k varu.
Přidáme nahrubo nastrouhaný eidam a...
více o Sýrová omáčka se špagetami
Na osmaženou cibulku dám dětskou krupici a trochu opražím, přidám nahrubo nastrouhanou mrkev, hrášek, oloupané a na kostičky pokrájené brambory.
Vše...
více o Krupičková polévka
Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme s pomazánkovým máslem a bílým jogurtem.
Pomazánka je vynikající jak na chlebíčky, tak k pečivu třeba...
více o Pomazánka z jogurtu
PEČENÍ
1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a...
více o Nejlepší vánoční krůta
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný...
více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Papriky očistíme od semínek a naplníme je směsí z mletého masa, vejce, koření, pokrájené cibule, čerstvé strouhanky, dochucené dle chuti solí.
Na...
více o Plněné papriky ve smetanové omáčce
Žervé osolíme, opepříme a rozmícháme s troškou smetany na hustší kašičku, do které vmícháme drobně pokrájenou cibuli, papriku a rajčata a nastrouhaný...
více o Zeleninové žervé
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Hovězí maso dle vlastního výběru očistíme, rozkrojíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, zabalíme a pevně zavážeme nití. Necháme alespoň 2...
více o Hořčicové hovězí na špeku a zelenině
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná.
Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší...
více o Rýže s kari na smetaně
Na oleji zesklovatíme cibulku, vylejeme na ni fazole a vodu, přisolíme dle chuti a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minutek....
více o BLESKOVÁ fazole na kyselo - vynikající
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Čočku si namočíme a v té samé vodě poté také přivedeme k varu. Osolíme, opepříme.
Na pánvi osmahneme slaninu (párek), přidáme pokrájenou cibuli a...
více o Čočková novoroční polévka
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
* krabí tyčinky a cibuli nakrájíme na jemno
* dáme do mísy a smícháme s pomazánkovým máslem
* dochutíme pepřem s solí
* necháme v lednici odpočinout...
více o Krabí rychlo-pomazánka
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,...
více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
2 kostky zeleninového bujonu rozpustíme v 1 litru vody a necháme na nejmenším hořáku na minimum, aby nám vývar zůstával teplý.
Maso nakrájíme na...
více o Risotto s masem a zeleninou
Namočenou cizrnu dáme vařit a uvaříme do měkka. Nesolíme, aby dříve změkla.
Nakrájíme cibulku a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou a chvilku smažíme...
více o Luxusní cizrnová polévka
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakrájíme si také cibuli a na kostičky uzenou krkovičku.
Na oleji si osmahneme doměkka cibuli,...
více o Moniččina zelňačka
Dýni HOKAIDO vydlabat (loupat se nemusí) a s nakrájenou cibulí osmažit, nechat trochu změknout, posolit a až dýně pustí trochu barvu, zalít vodou (cca...
více o Pikantní dýňová polévka HOKAIDO se zázvorem
Přihlížejíc pro kolik osob vaříme, rozpěníme v dostatečně velkém hrnci na extra panenském oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
Až cibule začne být...
více o Lilková krémová polévka
* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení
* na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
* k cibuli na pánev přidáme špenát,...
více o Těstoviny se špenátem a masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a krátce...
více o Kari guláš s hovězím masem
Nejprve si přichystáme kuskus dle návodu na balení. (Lžíce oleje, zalít horkou osolenou vodou, nechat chvíli ustát atd.)
V hlubší pánvi rozpálíme olej...
více o Kuskus s tuňákem