Do pekáčku nakrájíme na hrubá kolečka 2 středně velké cibule, asi tři stoužky česneku napůl rozkrojené - poklademe je na dno, abychom z nich...
více o Vepřový jazyk na divoko
Těstoviny:
Vařící se vodu osolíme a dáme vařit špagety dle návodu. Měkké špagety slijeme a prokápneme několika kapkami oleje.
Masová směs:
Na pánvi...
více o Špagety s masovou směsí
Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme....
více o Falešný tatarák z junioru
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku.
Poté přidáme vodu...
více o Polévka z medvědího česneku
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací...
více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
Připravíme si potřebné ingredience.
Na pánev: Nasekáme si cibuli (cibuli a půl) a nakrájíme oloupané česnekové stroužky na cca 0,3 cm plátky. Do této...
více o Cibulovo-česneková polévka
Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3...
více o Vepřová kotleta
Nejprve si rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme si na malé kostičky nakrájenou cibulku. (Dozlatova, aby masu dodala správnou chuť.)
Dále si dáme vařit...
více o Kuřecí nudličky se sýrovou salsou
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř....
více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme osolené kuřecí kousky do zlatova, vyndáme a osmahneme slaninu. Přihodíme ke kuřeti a na pánvi 3 minutky...
více o Kuřecí pie
Nakrájíme brokolici (hlavičky), omyjeme, očistíme, osolíme - dáme vařit do změknutí.
Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a vložíme na rozpálenou hlubší...
více o Chicken - Brocolli
Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule...
více o Kuřecí špíz se švestkami II.
Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na...
více o Kančí gulášek od Veru
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte.
Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte noky, vmíchejte špenát a sušená rajčata....
více o Noky se špenátem a ricottou
Hrnec vytřeme mastným papírovým ubrouskem (nebo kápnem kapku oleje) a zahříváme 3 minuty na středním stupni tepelného zdroje. Přidáme olej a nadrobno...
více o Krémová zeleninová polévka
Na oleji orestujeme cibulku, česnek a kuřecí maso nakrájené na nudličky (restujeme, dokud maso není hotové). Přidáme grilovací koření, kari, sůl,...
více o Rychlé kuřecí na kari s pórkem
Na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, osmahneme, dále přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsa, kysané zelí,...
více o Kuřecí prsa v kysaném zelí
Maso s celerem, cibulí a česnekem pomeleme. Přidáme sůl, pepř, žloutek, kari a dvě lžíce olivového oleje. Z hmoty vytvoříme placky a dáme na páru - 5...
více o Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)
Cibuli očistíme. Hrášek scedíme. Salám a okurky nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
Do mísy dáme připravené suroviny. Přidáme hrášek,...
více o Dobrý pařížský salát
Kuřecí stehna omyjeme, ze strany lehce nařízneme. Prsty oddělíme kůžičku od masa na vrchu stehna, aby nám vznikla "kapsa", kterou naplníme nivou...
více o Kuřecí stehna plněná nivou
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a opečeme.
Po osmažení přidáme sladkou a pálivou papriku a na...
více o Buřtguláš II.
Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem. Přidáme mleté maso, sůl pepř a orestujeme. Když je maso hotové, přidáme...
více o Špenátové řízky s mletým masem
Pokrájíme 1 menší cibuli na drobné kostičky. Kuřecí stehna si vykostíme a nakrájíme je na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V nižším...
více o Kuřecí maso na žampionech
Nakrájíme jednotlivé suroviny na kousky / nadrobno.
Do pekáče vložíme naspod nakrájenou cibuli, na ni maso, na to žampiony, následně šunkový salám a...
více o Skládané kuře
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.
Mezitím si uděláme zásmažku - na...
více o Dušené zelí jako příloha
Cibuli nakrájíme nadrobno, poté ji osmahneme na oleji s trochou sladké papriky a solí. Po chvilce smažení přidáme játra, která též smažíme asi tak 4-5...
více o Omáčka z vepřových jater
Z konzervy tuňáka odlijeme skoro všechen olej. Cibuli si nakrájíme najemno a nebo ji můžeme nadrtit v česnekovači.
Do misky si dáme plechovku tuňáka,...
více o Tuňáková pomazánka s tousty
Na pánev dáme smažit kuřecí kostičky a cibuli. Maso osolíme (příp. opepříme). Smažíme dozlatova. Přidáme lžíci balz. octa, promícháme. Přidáme med a...
více o Kuřecí kousky se zakysanou smetanou
Nakrájíme si půlku cibule najemno. Totéž uděláme s jarní cibulkou. Cibulku pokrájíme CELOU! Promícháme s tvarohem, přidáme sůl dle chuti, trošinku...
více o Jednoduchá jarní pomazánka z tvarohu
Kroupy uvaříme dle návodu. Mrkev nakrájíme na kolečka, vložíme do vroucí vody a necháme změknout.
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme...
více o Krupkové rizoto
Špaldová zrna dobře propereme pod tekoucí vodou a pak je uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
Brokolici očistíme, rozebereme...
více o Zapečená špalda s brokolicí
Toto jídlo je časově náročné, ale velice chutné. Dejte si pozor, abyste měli vše dodělané najednou. Carvery od slova "carve" - porcovat maso.
Maso si...
více o Anglická pečeně (Carvery)
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a...
více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs...
více o Orientální mrkvová polévka
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na...
více o Čína s kuřecím masem ve WOKU
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce...
více o Fazolkové těstoviny
Kuře očistíme, jemně osolíme (šunka i sýr jsou slané!). Žampiony pokrájíme na plátky. Šunku a sýr srolujeme do pevných ruliček tak, že na šunku...
více o Dobré kuře
Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit.
Do mísy dáme nastrouhané...
více o Houbové karbanátky s pečeným masem
Ovarovou plec ze všech stran nasolíme a necháme přes noc odležet.
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme cca 1 dcl vývaru nebo...
více o Cibulovo-česneková plec
Maso nakrájíme proti vláknu na menší kousky, osolíme, oprepříme a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozškvaříme špek nakrájený na kostičky (kdo nemá...
více o Kuřecí prsa na česneku
Játra si nakrájíme a můžeme je namočit do mléka, pokud je chceme měkčí. Dále si nakrájíme na kostičky cibuli, anglickou slaninu, salám.
Na sádlo nebo...
více o Játra na cibulce
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím, co se nám vaří voda a těstoviny, nakrájíme cibuli a česnek nadrobno, šmakouna dle preference velikosti kousků ...
více o Kapusta na kari se šmakounem
Tortellini uvaříme dle návodu.
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme.
Rozehřejeme máslo....
více o Tortellini se zeleninou
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Základ zeleninového vývaru:
zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma. Pak můžeme přidat i další zeleninu,...
více o Zeleninová polévka se smetanou
Namočené fazole slijte a v nové vodě uvařte doměkka. Nahrubo je rozmixujte s trochou tekutiny, prošlehejte s ořechy, dochuťte, přidejte celer a cibuli...
více o Fazolová polévka (Lobio)