Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa,...
více o Babiččina zbojnická pečeně
Nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na oleji/másle. Přidáme na plátky nakrájený česnek a šunku, minutku smažíme a pak přidáme mouku.
Půl minutky...
více o Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu...
více o Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
V pánvi zpěníme cibulku a k ní přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvíli přidáme maso a orestujeme. Maso s cibulkou a klobásou vyndáme z...
více o Ondrův Katův šleh
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný...
více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Rybí filety omyjeme, pokrájíme na porce, dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme cca hodinu odležet, pak je vyjmeme, osušíme, osolíme a obalíme v...
více o Filety na víně a cibuli
Rýže:
Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna.
Zeleninová pánev:
Nejdříve pořádně...
více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
V hrnci si rozehřeji máslo a zpěním cibulku. Nakrájím si dýni na malé kostičky. Dělám z dýně Hokaido, ta se nemusí ani loupat. Odstraním semínka. Na...
více o Dýňová polévka podle Anet
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální.
Poté...
více o Vegetariánská rýže
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Kýtu nasolíme a vložíme do hluboké nádoby s 0,3 l octa a 0,3 l vody. Vložíme nakrájenou cibuli, pár bobkových listů, trošku tymiánu, kousek zázvoru,...
více o Vepřová kýta naložená
Vaříme tenhle domácí hamburger s přítelem a moc nám chutná.
1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno, kterou smícháme s mletým masem, které...
více o Domácí hambáč
Uvařená vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozšleháme tyč. mixérem s pomazánkovým máslem a tav. sýrem, bílky nastrouháme na jemném struhadle a...
více o Jemná vajíčková pomazánka
Konzervu lančmítu otevřeme po obou koncích, obsah vytlačíme a nakrájíme na hranolky. Osmažíme do červena na tuku z konzervy, vmícháme mletou papriku,...
více o Rychlý „guláš“ z lančmítu
Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme,...
více o Řízky v zeleninové omáčce
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran...
více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Maso pokrájíme na plátky a ty pak ještě na zhruba stejné kousky, jako budeme krájet špekáčky, papriku, cuketu, cibuli a slaninu. Maso osolíme a...
více o Maxi špízy z trouby
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme...
více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Cibuli nakrájíme nahrubo. Maso musí být z jednoho kusu dobytka a stejného druhu (nelze kombinovat přední a kližku, už vůbec ne se zadním, protože by...
více o Kotlíkový guláš ala DoPe
Pokrájenou cibuli a slaninu dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat. Pak přidáme nasekaný česnek, pokrájenou mladou neloupanou cuketu (plátky...
více o Cuketová mléčná omáčka se slaninou a Nivou
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku a římský kmín a chvíli promícháme.
Osmahneme mleté maso, poté to celé...
více o Chilli Con Carne - mexická specialita
Na másle zpěníme cibulku doměkka. Přidáme žampiony, kmín a pepř. Chvíli podusíme. Podlijeme vývarem, chvíli vaříme a přidáme smetanu. Zahustíme a...
více o Velmi snadná žampionová omáčka
1. Nakrájíme cuketu a oloupané brambory (asi 5 cm pod okraj hrnce).
2. Zalejeme vodou.
3. Přidáme kari, sůl a oloupanou a na půlky rozkrojenou cibuli....
více o Krémová cuketová polévka
Pokrájenou cibuli se slaninou necháme orestovat na malém množství oleje. Přidáme na kostky pokrájenou cuketu a restujeme za občasného zamíchání do té...
více o Cuketa snadno, rychle a chutně
Do pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, očištěné a pokrájené hříbky. Přidáme porce osoleného a okořeněného kuřete (králíka) a máslo....
více o Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli (může být nahrubo). Necháme společně na malém plameni smažit (není ani potřeba tuk,...
více o Fazole na slanině
Na trošce oleje necháme v pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme osmažit dozlatova na nudličky pokrájené špekáčky, přidáme zpěnit nasekaný...
více o Cuketové špekáčky
Těstoviny uvařím skoro doměka, osmažím cibulku s česnekem na plátky se slaninou, poté přidám rajčata a ještě chvilku smažím, než změknou. Zasypu...
více o Zapékané těstoviny s cuketou
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní...
více o Cuketové topinky (tousty)
Rozpustíme sádlo, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidejte hříbky, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete...
více o Guláš z hub
1/2 květáku a celou cibuli nastrouháme na struhadle s velkými oky. Přidáme vejce, otruby, sůl, pepř a důkladně promícháme.
Na silně rozehřátou...
více o Květákové placky (DUKAN)
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve...
více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si...
více o Podzimní houbová bramboračka
Jidášovo ucho spaříme horkou vodou a necháme 15 minut odstát. Potom tvrdší část nakrájíme nadrobno.
Všechny ingredience kromě piva a rýžového papíru...
více o Jarní závitky z Vietnamu
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, proužky nebo co se vám povede. ;) Plechovku mandarinek nebo ananasu slejeme do skleničky.
Na pánev dáme...
více o Kuřecí s mandarinkami nebo ananasem
Nejdříve pečlivě vykostíme kuře. Nakrájíme na kostky cca 2 cm. Osolíme a můžeme posypat kořením (kmín, bazalka). Ve vařící vodě spaříme rajčata,...
více o Pikantní kuře s rajčaty a houbami
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat.
Na konci...
více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,...
více o Krkonošský hubník
Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme...
více o Houbová omáčka s masem
Brokolici dáme spařit do vroucí vody na cca 3 minuty. Pak propláchneme studenou vodou. Rozebereme na drobné kousky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na 1...
více o Uzené s brokolicí
Nejdříve si připravíme těstíčko na "nudle". Mouku smícháme s vejci, aby těsto nelepilo, poté vyválíme placku a dle své fantazie pokrájíte a necháme...
více o Katčina "cikánská" polévka
Brambory ve slupce omyjeme a nakrájíme na čtvrtky (větší brambory na menší kousky). Dáme na plech (jen tak nebo na pečící papír) a přidáme dle chuti...
více o Pečené brambory se zeleninou
Kostky salámu orestujeme na oleji.
Cuketu nahrubo nastrouhanou necháme spěnit na cibulce a přidáme k salámu.
Přidáme kečup, osolíme, osladíme a...
více o cuketa "Bězděk"
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
je lepší když si naložíte maso den nebo dva dříve.Nakrájíme maso na kostičky nebo plátky, podle toho jak to komu vyhovuje.Do mísy si mezitím nalijeme...
více o Babičina čína
Dáme na pánev olej orestujeme zlehka klobásu pak přidáme nakrájenou cibuli (na kostičky) a necháme zpěnit. Přidáme celou plechovku paštiky a...
více o Míchaná vajíčka s paštikou
Vše pomlet na masovém strojku. Dát do hrnce a 1-2 hodiny dusit. Na konci dušení se může přisladit. Směs se dá do sklínek a sterilizuje se 30min při...
více o Ďábelské tousty III