Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření,... více o Rajská omáčka z džusu
Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím... více o Quiche s tuňákem a cibulí
Cibuli, česnek a anglickou nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme alespoň na hodinu uležet do lednice. Pak ze směsi... více o Holandský řízek
Jáhly několikrát propláchněte a zalijte vroucí vodou. Slijte a dejte do osolené vody vařit na 20 minut. Pak nechte dojít. Mrkev očistěte a... více o Jáhlové placičky s mrkví
Větší kuřecí prso pokrájíme šikmo na menší medailonky, které osolíme, okořeníme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Medailonky... více o Kuřecí burger nebo bagetka s nivou a cibulkou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič
Den předem si namočíme ve vodě cizrnu. Pak vaříme 40-60 minut dle instrukcí na obalu + osolíme (až když je skoro měkká). Dále si osmahneme zvlášť... více o Cizrna s kuřecím masem II.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, špenát omyjeme, spaříme a necháme okapat. Do větší mísy si rozklepneme všechna vejce. Na pánvi si... více o Špenátová omeleta
Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme na kolečka nakrájený párek (klobásu) a na malé... více o Pikantní bramborový guláš
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer. V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte... více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Cibuli nakrájejte najemno. Všechny ingredience smíchejte. Tato marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, protože jablka a vepřové jdou k sobě velmi... více o Marináda k vepřovému podle Z. Pohlreicha
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout, podlít vodou a dusit aspoň hodinu... více o Vynikající kuře na paprice
Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření jí smícháme s dušenou hlívou, kterou si připravíme následně: Na oleji nebo másle a jemně pokrájeném špeku... více o Hlíva s rýží
Na kousku másla si dosklovata osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme na plátky pokrájené houby. Restujeme nejprve zprudka, pak zvolníme, přidáme... více o Houbové těstoviny s tymiánem
Na oleji nebo másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, ke kterou dáme osmažit na kostky (nudličky) pokrájené a osolené maso dle vlastního... více o Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí
Maso (vepřové, drůbeží, králičí) pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve větší pánvi osmažíme dozlatova. Maso... více o Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu. Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na... více o Boloňské fazole pro vegany
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou. Poté přidáme předem namočené fazole ... více o Fazolový guláš pro vegany
HOVĚZÍ GULÁŠ: Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu... více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony.... více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
Cibule a špek pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme dosklovata. Hlívu nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli společně s nasekaným nebo nastrouhaným... více o Česneková hlíva s těstovinami
Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme na malých slzách. Cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a... více o Pomazánka z kyselého zelí
Že muži saláty neradi? Tenhle si zamilují! Obzvlášť, když jim ho naservírujete „nesalátově“. Troubu zapněte na 190 °C. Brambory uvařte v osolené vodě.... více o Bramborový salát s kuřetem
Na pánev dáme olej, na kterém orestujeme maso nakrájené na centimetrové kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme s masem. Okořeníme uvedeným... více o Vepřové kostičky k pivu
Kuře očistíme a nasolíme. Můžeme ho i naporcovat na porce nebo použít místo celého kuřete například stehna, paličky... Do pekáče naskládáme na větší... více o Adžika zeleninové kuře
Růžičky květáku krátce povaříme v osolené vodě (na skus), scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a... více o Květákovo - okurkový salát
Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a... více o Cottage sardinky - pomazánka
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat. Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody... více o Lilek se sýrem feta
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.... více o Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Na dvou lžících másla zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidat rozmrazený špenát a rozmíchat. Zalít vývarem a nechat vařit cca 10 minut, poté... více o Krémová špenátová polévka se zázvorem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky s olejem, česnekem, kari a grilovacím kořením. Dáme si vařit těstoviny. Cibuli nakrájíme najemno a... více o Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Vše nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací mísy. Okořeníme a zakápneme olejem. Dáme péct na 250°C. Po 15 minutách zalijeme smetanou. Po dalších... více o Barevný pekáč
Na pánvičce si rozpustíme máslo, přidáme cibuli a česnek. Necháme cibulku zezlátnout a přidáme protlak. Spojíme protlak s cibulkou a česnekem a... více o Ďábelské těstoviny
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Já ji vařím 5 minut na mírném ohni, vypnu a pak 30 minut za občasného promíchání nechám pod pokličkou dojít.... více o Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem
Přes noc si namočíme cizrnu, asi hrst na porci. Pak ji uvaříme v nové vodě se solí. Je to asi za 30 minut. Na pánvi osmažíme trochu špeku na kostičky ... více o Cizrnová omáčka
Je to recepis, který mamka kdysi opsala z TV a nám tak zachutnal, že už mu zůstal název. Je možné, že se originál nějak jmenuje, ale já jej neznám.... více o Televizní
Dle strávníků svineme z vinné klobásy požadovaný počet "šneků". Dáme na pečící papír a upečeme dozlatova (cca,15min/(200C). Hlavičky žampionů oloupeme... více o Zapečená vinná klobása se zeleninou a žampiony
Mleté maso dáme do nerozehřáté pánve spolu s najemno nakrájenou cibulí. Mícháme až do zhnědnutí masa a oddělení se na malé kousíčky (jako když děláme... více o Americké "Sloppy Joes"
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso (lze použít i šunku) . Uvařené těstoviny na skus... více o Těstoviny se špenátem a uzeným masem
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do... více o Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Nadrobno si nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce dáme sádlo, přidáme cibuli s česnekem a necháme zpěnit. Do hrnce přidáme smetanu a špenát. Přikryjeme... více o Luxusní špenát
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a nastrouhaný česnek, vše ještě krátce osmažíme, vmícháme fazolky,... více o Brambory (těstoviny) s fazolkami
1. Uvaříme maso. Oloupeme cibuli a česnek. Slaninu nakrájíme, pár plátků si dáme zvlášť. Kešu oříšky nasucho opražíme na pánvi, pár si jich necháme na... více o Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Na rozpálený olej hodíme cibuli nakrájenou na kostičky, necháme zesklovatět (nezhnědnout!). Poté na pánev hodíme slaninu (na kostičky) a necháme za... více o Gnocchi s pestem a houbami
Na másle a pokrájeném špeku osmažíme dosklovata cibuli. Pak přidáme osmažit naklepané, po straně nakrojené, osolené a opepřené řízky z obou stran. Ke... více o Zeleninové řízky
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i... více o Hořčicoví utopenci se zelím
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě krátce povaříme, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout. Část růžiček (asi čtvrtinu) ponecháme na... více o Květákový salát nebo pomazánka
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (nebo na kostky, chcete-li), osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm osmažíme a vyjmeme. Mělo by být lehce... více o Murgh curry
Brambory vařte ve slupce v osolené vodě doměkka asi 30 minut. Zbytečně do nich nepíchejte, abyste je nepoškodili. Mezitím si orestujte na másle... více o Brambory plněné bramborami a zlatou cibulkou