Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a... více o Pečené vepřové koleno
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra. Po osmažení jater přidáme... více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Na malém množství oleje osmažíme očištěné, opepřené kuřecí srdíčka dozlatova, ke kterým následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli... více o Pikantní kuřecí srdíčka
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem. Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda,... více o Kančí karbanátky / sekaná
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky pokrájené cibule dozlatova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme. Po... více o Guláš (nejen) se žampiony
Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájenou mrkev a celer na kostičky lehce dozlatova. Pak přisypeme osmažit drobně pokrájenou cibuli a na závěr... více o Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může... více o Vepřové se zelím v minutkové verzi
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a smažíme do povadnutí. Pak... více o Polévka z hlívy s vinnými nočky
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou... více o Jednohubky / chlebíčky s drcenou treskou
Na másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova, ke které přidáme osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do... více o Gulášová polévka s vinnou klobásou
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso... více o Uzené se zelím
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. V... více o Krkovice se zelím
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou (jen první slupka) cibulí. Během vaření sbíráme... více o Kuřecí kaldoun - polévka
Cibulku lehce opražíme na másle. Přidáme brambory s mrkví nakrájené na kostičky. Dále přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Prohodíme v hrnci a... více o Brokolicová polévka
2)Vývar přecedíme, nakrájíme zeleninu a obereme maso. Na kostičky brambory přidáme k polévce a vaříme než brambory změknou, přidáme masox, obrané maso... více o Uzena polévka se zeleninou a bramborem.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dorůžova. Přidáme na plátky pokrájené osolené, opepřené, po stranách nakrojené plátky masa, které osmažíme... více o Vepřový plátek s listovým špenátem
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které... více o Bylinkové vepřové na houbách
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme dozlatova osmažit pokrájenou farmářskou slaninu na nudličky nebo kostičky. Přidáme okapané... více o Farmářské špecle
Vychladlá vařená vejce oloupeme a nastrouháme do mísy, kam přidáme i jemně pokrájenou cibuli a drobně pokrájenou šunku. Následně přidáme majolku a... více o Sýrovo-šunková pomazánka
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě... více o Bylinková játra (nejen) se slaninou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme... více o Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme... více o Plněné knedlíky uzeným masem
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Mleté maso s cizrnou
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené a kari kořením ochucené maso. Osmažíme ze všech stran, ke konci přidáme rozvonět i... více o Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Jablka nakrájejte na větší kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Připravte si cibuli na opravdu jemné kostičky, aby v čatní nebyly... více o Vánoční čatní
Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru s uzeného masa se snítkou tymiánu. Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení... více o Pohanka s uzeným masem
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájenou slaninou dosklovata. Pokud máme slaninu libovou, přidáme i trochu oleje. Po osmažení přidáme nasekaný... více o Cizrnová polévka - vydatná
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Cibuli pokrájíme a na... více o Dušené kotlety na paprice
Nadrobno nakrajenou cibuli osmazime do zlatova, na to dame maso na vetsi kostky zatahnout. Posypeme korenim (chilli, paprika, kmin) Jakmile se zacne... více o Guláš
Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření... více o Burgery po našem
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme... více o Mleté maso s řapíkatým celerem
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného... více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme,... více o Rajčatové šišky
Sádlo pokrájíme na kostičky zhruba stejně velké a dáme do kastrolu. Tam ho zahříváme na teplotu cca 120 stupňů (více není vhodné, škvaříme zvolna) a... více o Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Nejprve si omyjeme maso a nakrájíme ho na nudličky. Maso okořeníme a necháme chvíli odležet. Nakrájíme cibuli a česnek (přibližně stejné množství, ale... více o Rychlá Čína po Česku
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova... více o Vepřové maso s celerem
Dáme vařit brambory ve slupce. Necháme vařit tak aby byly na zkus. Nesmí být moc měkké, kvůli dopékaní v troubě. Mezi tím co se brambory vaří, si... více o Francouzské brambory
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme obě cibule, česnek a kmín. V... více o Eintopf Vepřová plec z trouby
Drobně pokrájenou slaninu necháme osmažit společně s cibulí. Pokud máme slaninu hodně libovou, přidáme pod cibuli trochu oleje nebo másla. Po osmažení... více o Fazolová polévka se slaninou
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za... více o Drožďová polévka s houbami a quinoou
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Fazolová směs s mletým masem
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme... více o Bramborovo-celerový salát
Vychladlé předem uvařené fazole nasypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou uvařenou vychladlou kořenovou zeleninu (lze použít například i směs na... více o Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Vše (kromě salátové okurky) mixujeme dohromady. Ručně smícháme umixovanou směs s hrubě nastrouhano salátovou okurkou. Dochutímě solí, pepřem dle chuti... více o Vajíčkovo - okurková pomazánka EXTRA zdravá
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa
Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto... více o Gyros krkovice na cibuli
Na másle či sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté na ní rozdrobíme obě droždí, které za občasného promíchání necháme pozvolna... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit.... více o Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou