Rajčata omyjeme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriky na nudličky a všechno vložíme do salátové mísy....
více o Balkánský zeleninový salát II.
Jemné orestujeme cibulku, mrkev a hrášek a s vývarem a solí dusíme. Když je zelenina měkká, přidáme najemno nakrájený pórek. Nakonec přidáme cizrnu a...
více o Zeleninová omáčka na nudle s cizrnou
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, nakrájenou cibuli, sůl a zpracujeme těsto. Rozkrojíme ho na několik větších kousků, které...
více o Bramborové placky se zelím
Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme troškou vody a za občasného podlévání pečeme doměkka. Mezi...
více o Pečené mňam kuře
Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
Pak přidáme na sádle osmahnutou...
více o Moravské zelí
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, papriku trošku osolíme a posypeme bazalkou a 5 minut dusime.
Pak přidáme...
více o Těstoviny se zeleninou III.
Zpracujeme maso a vejce ve vodě nebo v mléce, přidáme housku, sůl a vše ostatní(kromě strouhanky a oleje) a vytvoříme hmotu. Z hmoty mokrýma rukama...
více o Sekané karbanátky
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a...
více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Na sádle osmahneme dozlatova porce kuřete a cibulku. Zasypeme kořením, osolíme, přidáme nakrájené papriky a podlijeme, dusíme doměkka.
Zahustíme...
více o Kuře po selsku
Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,...
více o Kuře na divoko II.
Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku...
více o Hovězí maso na česneku
Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme.
Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme...
více o Románkovo hovězí na víně
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme.
Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod...
více o Pepřové ragú
Na pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni osmažíme stehýnka ale vyjmemeje dokud nezhědnou a odložíme je stranou.
Na pánev do oleje po stehýnkách...
více o Mexické kuře II.
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,...
více o Rajčatová polévka s nudlemi
Tvaroh utřeme s máslem, podle chuti osladíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl a papriku. Narůžovělý krém naplníme do paprik, které jsme podélně...
více o Papriky plněné tvarohovým krémem
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití...
více o Hovězí balenka plněná
Brambory uvaříme a oloupeme. Uzené, brambory a cibuli nakrájíme na kostky, olivy nakrájí-me na plátky. Ze „šumavské majonézy Spak“, láku a koření...
více o Zelný salát ,, KUJEBÁK ’’
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky.
Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,...
více o Bramborový salát na statkářský způsob
Do cca půl litru vroucí vody vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek na kolečka, přidáme nakrájené feferonky a papriku a na kostičky nakrájené...
více o Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)
Kuře, buď celé nebo stehna, či jakékoli díly okořením směsí koření "Divočina" a prošpikuji anglickou slaninou.
Na pekáček dám anglickou slaninu a...
více o Kuře a la bažant II.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a...
více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme...
více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do...
více o Čertovské roštěnky
Makrely očistíme, částečně vykostíme a nakrájíme na čtverečky (asi 2 cm). Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, necháme odležet. Slaninu...
více o Rybí jehly
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které...
více o Fazole na kyselo se žampiony
Porce kuřete osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Přidáme papriku, jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Přidáme...
více o Bulharské kuře s lilkem
Na tuku osmahneme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. K poloměkkému masu přidáme...
více o Vepřové maso s celerem po řecku
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený...
více o Krakonošův guláš
Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme...
více o Čalamáda II.
Oloupanou cibuli překrojíme a nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu.
Ze sardinek slijeme olej, přidáme je k cibuli a krátce promixujeme. Dále přidáme...
více o Rybí pomazánka bez kostí
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu a kuřecí maso pokrájíme na kostičky. V pánvi...
více o Barevná rýže se slaninou a kuřecím masem
Bůček celý zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 4 zrnka pepře, sůl a vaříme. Česnek prolisujeme a promícháme s chilli kořením nebo jemně nasekanými...
více o Ostrý bůček
Kořenovou zeleninu očistíme, (1/3 celeru, 2 mrkve, 1 petržel) cibuli nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme vejce, mleté maso, drobně...
více o Maso v mase
Rajčata a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše rozkrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Přidáme sůl, cukr, ocet a...
více o Kečup sladký
Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem,...
více o Vydlabané brambory
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme a naplníme dílkem cubule, řezem okurky a plátkem slaniny. Kotlík vymastíme olejem, přidáme velmi...
více o Opilé špekáčky
V kotlíku rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm cibulku a nakrájený česnek. Pak přidáme na kostičky pokrájený chleba, osolíme a zahustíme...
více o Šumavská specialita
Papriky rozpůlíme, vyjmeme jádřince a bílé přepážky a lusk pokrájíme na nudličky. Z rajčat vykrojíme tvrdá lůžka a rozkrájíme je na čtvrtky. Zelí...
více o Čalamáda
Z vajec a mouky vypracujeme nudlové těsto, které vyválíme na tloušťku cca 2mm a rádlem nakrájíme na črvetce o velikosti cca 8x8cm. Doprostřed čtverce...
více o Pirohy
Maso nakrájíme na kostičky, salám a cibuli na kolečka. Osolíme, opepříme, přidáme olej, kečup, vodu. Vše dobře v pekáči promícháme, přikryjeme...
více o Guláš v pekáči
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15...
více o Červené fazole s bazalkou
Cuketu omyjeme a nakrájíme z ní 4 špalíky, vysoké cca 4-5 cm, vnitřek vykrojíme, aby zbyla slupka cca 1 cm silná, jadérka odstraníme. Na pánvi...
více o Cuketové pařízky se žampiony
1. Cibuly varime po dobu peti minut a nechame okapat.
2. Polozime cibuli na dno melke zapekaci misy
3. Smichame rozmaryn, cesnek, sul a pepr a...
více o Pecena cibule s rajcaty
1. Oddělíme žloutek a bílek.
2. Na dresink promačkáme do mísy přes síto žloutek, přidáme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř a dobře promícháme.
3....
více o Salát ze špenátu a slaniny
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a...
více o Jambalaya
1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda.
2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne...
více o Cilli con carne