Kuře uvaříme a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme ho na porce a rozprostřeme po talíři, který předem ozdobíme listy hlávkového salátu. Mezitím...
více o Milionářské kuře
Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici dáme rozmrazit, čerstvou...
více o Karbanátky plněné brokolicí
Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do...
více o Králík pečený po domácku
Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed...
více o Svíčka - zabijačková pečeně
Nové brambory omyjeme a necháme slupku! Pak je nakrájíme na tenoučké plátky, tak 3 mm silné. Nejlépe to jde na WS kráječi, můžete také zkusit kráječ...
více o Smažené brambůrky s pikantními omáčkami
Rozšleháme vejce, přidáme oříšek, pepř, rozinky, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočívat. Potom vmícháme všechnu zeleninu, kterou...
více o Zeleninové placky s omáčkou
Na oleji krátce podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a bazalku, majoránku a oregáno, osolíme a podusíme asi 7 minut. Houby...
více o Zapékaná zelenina s houbami
Brokolicové růžičky povaříme asi 4 minuty a scedíme. Na oleji podusíme do měkka zelí, cuketu, na kolečka nakrájený pórek, hrášek a prolisovaný česnek....
více o Zelené těstoviny s pikantní zálivkou
Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme na másle, dokud se nevydusí šťáva. Potom pórek zalejeme vývarem, přidáme sýr a za mírného varu ho rozpustíme ...
více o Pórková polévka se sýrem
Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky,...
více o Polévka z červené čočky s koňakem
Brambory nastrouháme na hrubo, přidáme kmín, osolíme, vmícháme prolisovaný česnek a na oleji opékáme za stálého míchání asi 10 minut. Odstavíme z ohně...
více o Pečené papriky k masu
Salát: očištěné mrkve nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Smícháme všechno ostatní a polejeme tím mrkve rozložené na 2 talíře....
více o Večeře pro dva bez přílohy
Maso smíchat s vejcem, česnekem, solí, pepřem a solamylem. Rozdělíme na 12 dílů, ze kterých uděláme válečky. Z těsta vyválíme 3-4 mm silný plát, ...
více o Rohlíčky s masovou náplní
Zapékací nádobu vymazat máslem, rozložit filé, osolit, opepřit, posypat kmínem, grilovacím kořením a česnekem na plátky. Navrch dát scezené lečo, dát...
více o Zapečené filé
Máme před sebou krásné tři kusy masa, které si naklepeme a okořeníme steakovým kořením. Připravíme si špičatou špejli, na kterou napíchneme všechny...
více o Copánek krásné slečny
Do mletého masa přidáme vejce, mléko, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, sůl, pepř, malinko majoránky a drcený kmín. Promícháme, rozdělíme na...
více o Mleté maso v bránici s přílohou
Cuketu nebo dýni nastrouháme nahrubo, uzeninu nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme krupičku, olej, prášek do pečiva, vejce, sůl,...
více o Sekaná z cukety nebo dýně
Bůček uvařím s kořením (tj. bobkový list, celý pepř, nové koření, trochu tymiánu) a česnekem(počet česneků se řídí chutí). Nechám zchladnout a na...
více o Televizní bůček
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo...
více o Zelňáky IV.
Máslo necháme rozpustit a všechny ostatní suroviny přidáme a chvíli zahříváme. Nakonec nalejeme do pekáče na králíka a dbáme na to, aby všechny kousky...
více o Kanadský králík
Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme ji s česnekem a solí (5 min.). Přisypeme karí a nadrobno nakrájené brambory. Přidáme kousky masa, podlijeme 2...
více o Ostré somálské karí
Odebereme trochu mouky, promícháme s teplou vodou a špetkou soli. Pak postupně přidáváme další mouku, až máme hotové těsto. Nakrájíme pórek na kolečka...
více o Ašak (z Afghánistánu)
Na orestovanou cibulku vložíme maso, které také mírně orestujeme. Poté dáme asi 2-3 stroužky lisovaného česneku, na kostičky nakrájenou zelenou i...
více o Vepřové s ananasem
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme,...
více o Plněná kachna
Na trošce olivového oleje osmažime pokrájený česnek a po chvilce zalijeme vývarem z kostky. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata z plechovky a...
více o Španělská česnečka
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme.
Přidáme vývar, ocet a bobkový...
více o Zapečená polévka z červené řepy
Najemno nastrouhanou zeleninu dáme vařit do osolené vody.
Mezitím si uděláme drožďové knedlíčky. Na oleji osmažíme do růžova drobně pokrájenou cibulku...
více o Drožďová polévka III.
Aby byla pohanková "kaše" sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek,...
více o Pohanková kaše II.
Houby namočíme na 5 minut do vlažné vody, cibuli a česnek nakrájíme na drobno, kořenovou zeleninu nakrajíme na nudličky (já strouhám na hrubém...
více o Polévka s růžičkovou kapustou
Králíka naporcujeme a dáme na plech. Ostatní přísady spolu smícháme a vlijeme na králíka. Přiklopíme a necháme 1-2 dny uležet. Pak plech dáme do...
více o Moravský králík
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky česneku a...
více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Nakrájím cibule na větší kousky, osmahnu na oleji (sádle), míchám, až chytne barvu vlastních slupek. Přidám na kousky nakrájený česnek, na úhledné...
více o Guláš na černém pivu
Cuketu najemno nastrouháme, vymačkáme, přidáme rohlíky pokrájené na kostky, naškrábaná nebo pomletá játra a ostatní suroviny podle chuti. Když je...
více o Záhorácké placky
Chléb opečeme na oleji, do kterého jsme přidali nakrájenou polovinu paličky česneku.
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a pokrájíme na...
více o Johanovy tousty
Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme cuketovou omáčku - omyté, neokrájené cukety nakrájíme na malé kostičky, vhodíme na pánev, kde jsme...
více o Rychlé těstoviny s cuketou
Kuřecí prsa rozklepeme tak, aby se z nich později dala utvořit kapsa. Osolíme, opepříme, vložíme nakrájené olomoucké tvarůžky, pórek, kápii a zabalíme...
více o Kuřecí kapsy s olomouckými tvarůžky
Dáme vařit takové množství vody podle množství jelit a požadovaného množství polévky. Polévka nemá býti moc řídká. Nastrouháme jelita (lépe se...
více o Jelitová polévka (Prdelačka)
V misce rozmícháme vajíčko, přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku a do toho rozdrobíme droždí.
Vidličkou...
více o Rychlé drožďové knedlíčky
Do hrnečku dáme všechny ingredience, kromě strouhanky. Vše smícháme a namažeme na jednu stranu chleba.
Poté obalíme ve strouhance a obalenou stranu...
více o Sýrové topinky
Maso rozklepat na tenké plátky, nakrájet na proužky cca 3x7 cm, opepřit, osolit a zprudka osmažit na cibulce.
Přidat nakrájená rajčata, papriky na...
více o Telecí fazole
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme...
více o Čočka po "chlapsku"
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou.
Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Uvidíte že se toho vždy...
více o Česneková pomazánka - nejlepší
Smícháme rúzné druhy sýrů, přidáme kečup a dochutíme solí a pepřem.
Listové těsto rozválíme a potřeme vrstvou připravené směsi. Těsto zabalíme do...
více o Pizza kolečka
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.
Na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme cibulku. Až lehce zrůžoví, přidáme do základu maso a...
více o Ohnivé fazole se švestkami
Řízky naklepeme a osolíme. Jednu stranu potřeme bohatě česnekem, na česnek přilepíme plátek sýra a obalíme v trojobalu. Smažíme na oleji. Místo...
více o Kuřecí smaženky se sýrem a česnekem
Bagetu podélně nařízneme spodní stranu mázneme mascarpónem a vrchní stranu jemnou dijónskou hořčicí. Na mascarpóne rozložíme listy baby špenátu a...
více o Bageta No Landareto
Brokolici i těstoviny uvaříme v osolené vodě (každé zvlášť).
Na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou brokolici a krátce...
více o Těstoviny s brokolicí a nivou
Z kotlety si připravíme steak 200 g, okořeníme steakovým kořením a orestujeme na pánvi. Přidáme cibulku, česnek, žampiony, oregano, chilli, zalijeme...
více o Mikova pompézní mlaskačka
Na malé kousky pokrájenou rybu a šlehačku povaříme asi 10 minut.
Přidáme koření, česnek a křen, dle chuti osolíme.
Nakonec přidáme na 5 mm nakrájené...
více o Tagliatelle s lososem