Cibulku dáme do většího kastrůlku a smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje. Osolíme. Tofu rozlámeme na menší kousky a přidáme k cibulce,...
více o Uzená tofu pomazánka
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme částečně rozmražený špenát a na plátky pokrájený česnek a dusíme, dokud se voda ze špenátu neodpaří....
více o Vinná klobása ve špenátu
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a poté je nakrájíme na malé či větší kostičky (kdo chce, může před krájením naklepat). Tyto kuřecí kousky osmažíme na...
více o Čertovské špagety
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,...
více o Ryba s těstovinami
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, opepříme a přidáme špetku gyros či grilovacího koření. Na jednolivé plátky naskládáme podušený listový špenát,...
více o Vepřové roládky
Přebrané a umyté fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě dáme vařit. Uzené maso vložíme do vroucí vody a uvaříme do měkka.
Během...
více o Kyselá fazolová polévka s uzeným masem
Kuře naporcujeme, nasolíme, potřeme olejem a posypeme kari (1 kuře = 1 lžíce kari), dáme do misky a necháme nejlépe přes noc proležet v chladu. Do...
více o Šťavnaté kari kuře
Housky pokrájíme, namočíme do mléka, vymačkáme a smícháme s jemně pokrájenou cibulí, česnekem, vejci a mletým masem. Osolíme, opepříme, ochutíme...
více o Sekaná pečeně s ovčím sýrem
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10 minut....
více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Na špeku a anglické slanině osmažit cibulku, přidat kuřecí maso osolit a dusit do měkka. Přidat omytý špenát překrájený na jemno a spařený. Zalít...
více o Široké nudle v omáčce z čerstvého špenátu
Játra umeleme a po nich ve strojku umeleme i housky navlhčené ve vodě (vymačkané). Přidáme žloutky, vlažné máslo, sůl, pepř, česnek a prášek do pečiva...
více o Svítek játrový
Na másle podusíme drobně pokrájené houby s petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, žloutek, housku, mléko a zamícháme. Nakonec vmícháme zlehka...
více o Svítek houbový
Uvařenou, vymačkanou kapustu pomeleme nebo posekáme a zamícháme se změklým máslem a žloutkem. Pak přidáme nastrouhanou housku a mléko (trošku), sůl,...
více o Kapustový svítek
Droždí smažíme v tuku, až zavoní a zrůžoví. Odstavíme a přidáme nastrouhanou housku, navlhčenou mlékem, vajíčko, prášek do pečiva, utřený česnek,...
více o Svítek a nočky z droždí
Maso nakrájíme na kostky, fenykl omyjeme, odřežeme stonky a tvrdé vnější části a nakrájíme na kousky. Trochu fenyklové natě si ponecháme stranou....
více o Kuřecí prsíčka s fenyklem
Tykve oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na nudličky a s kostkami tykve opečeme na horkém tuku. Přidáme nakrájená...
více o Tykev s paprikou a rajčaty
Tagliatele dáme vařit dle návodu. (Mohou být samozřejmě i jiné těstoviny - dle chuti).
Než se uvaří těstoviny připravíme si větší pánev ve které...
více o Pikantní těstoviny a la Lenka
Hovězí maso smícháme s jemně nasekanou cibulkou, česnekem, solí, pepřem, oregánem, vajíčkem a strouhankou. Maso propracujeme a vytváříme kuličky o...
více o Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou
Kuře polijeme a namočíme na noc do citronové šťávy. Špek osmažíme na oleji - kuře vysolíme a dovnitř dáme provensálské koření a česnek. Dáme do pekáče...
více o Kuře na citronu
Maso pokrájíme na kostičky, posypeme kořením, zakapeme lžičkou oleje, přidáme česnek, scezené žampiony a promícháme. Masovou směs si můžeme připravit...
více o Masíčko v hermelínu-minutka
Na sádle si uděláme z mouky tmavší jíšku (nespálit!), kterou zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme česnek, majoránku, kmín, dochutíme solí, pepřem,...
více o Česnečka - jíšková
Řepu uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout, oloupeme. Česnek utřeme se solí (nebo nastrouháme). Cibuli najemno pokrájíme.
Řepu nastrouháme na...
více o Pomazánka z červené řepy s česnekem
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme olejem. Vše promícháme a...
více o Česnekovo-žampionové masíčko: minutka
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme česnek, trochu nakrájené bazalky a přidáme rajčata, osolíme, opepříme a...
více o Rajčatová kaše s chlebem
Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj rybu, kterou okořeníme podle chuti (např. rozmarýn dodá krásnou vůni). Poté ji posypeme na...
více o Pangasius v alobalu se zeleninou
Zeleninu můžeme použít čerstvou i mraženou, přibližně půllitrový hrnek. Máslo (kousek si necháme na osmažení krutonů) si rozpustíme v hrnci, nasypeme...
více o Zeleninová česnečka s krutony
Vepřové maso: 1 l vody, 30 dkg vepřového plecka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, sůl
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do...
více o Vánoční zelí
V misce smícháme olej, hořčici, worcestr, sojovku, česnek, chilli a zeleninové lečo. Ve směsi obalíme naklepané a nasolené plátky masa a necháme přes...
více o Marinované plátky s bramborem-zapečené
Králíka rozdělíme na porce, osolíme a naložíme na 24 hodin do marinády.
Marináda: olej, šťáva z jednoho citrónu, med, sójová omáčka, kari koření,...
více o Králík v medové marinádě
Plátky jemně naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a jemně pokrájenou slaninou je posypeme. Necháme v chladu...
více o Česnekové plátky se slaninou
Prolisovaný česnek vložíme do misky s dalšími ingrediencemi a zalijeme vařící vodou
Po vychladnutí provedeme konzumaci. Dobrou chuť!...
více o Česnečka vojenská
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme...
více o Marinované špízy
Maso uvaříme ve slané vodě, vývar přecedíme a odstraníme z masa kosti. Na rozpáleném másle osmahneme kolečka cibule s kostičkami slaniny, okořeníme...
více o Maďarská rybí polévka
Tenké plátky pórku, nastrouhaný celer a mrkev osmahneme na másle. Přidáme rybí vývar, lisovaný česnek, rajčatové pyré a koření. Vaříme 5 - 10 minut....
více o Lososová polévka z Ruska
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme nakrájenou cibuli a šunku na kostičky. Přidáme oloupané brambory na kostičky, nakrájenou mrkev,...
více o Minestrone-se šunkou
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak...
více o Gulášová polévka z předního hovězího masa
Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a nasolíme, pak je potřeme rozetřeným (nastrouhaným...
více o Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo...
více o Uzeninové brambory s česnekem-zapékané
Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou. Pak je scedíme a pokrájíme. Cibuli si drobně pokrájíme a na sádle orestujeme dozlatova. Uvařené těstoviny...
více o Houbové flíčky-zapečené
Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán ...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, pórek na kolečka dáme do misky, osolíme, posypeme kari, zakápneme cca 2 lžícemi oleje a necháme odležet alespoň 2...
více o Kuře ,,MACO“
Připravíme si klasické palačinky,doporučuji z polohrubé mouky. Potom si uděláme špenát - na másle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájený špenát,...
více o Výborné palačinky naslano
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené...
více o Bramborová polévka bez hub
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem,...
více o Pomazánka ze zelených oliv
Množství surovin záleží na počtu strávníků. Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky),...
více o Myslivecká směs
V kastrolu si rozehřejeme máslo a s moukou zaděláme jíšku. Zalijeme převařenou vodou a řádně rozmícháme aby nebyli hrutky. Vhodíme bujon. Po...
více o Bramboračka podle mě