Na tuku (oleji) orestujeme cibuli,pak přidáme žampiony (slabé plátky) a česnek. Vaříme tak dlouho, až se voda vypaří, pak odstavíme. Mandle částečně...
více o Mandlová paštika se žampiony
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme...
více o Plněné žampiony špenátem
Mrkev, brambory, celer, česnek a cibulku vše najemno nakrájené zasmažíme na slze oleje - vše musí vonět a co nejvíce změknout. Zalijeme vodou (cca 2 l...
více o Rychlá levná zeleninová polévka
Do vroucího vývaru dáme drobně nakrájenou mrkev, sůl i muškátový květ (dle chuti) a uvaříme do měkka. Pak vše propasírujeme (rozmixujeme), čímž se...
více o Mrkvový krém s ředkvičkami a česnekem
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř....
více o Pečené francouzské kuřátko
Uvaříme špagety (používám já) v osolené vodě - caa 8 min. Zároveň na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kuřecí maso s cibulkou. Přidáme vegetu a...
více o Penne con polo
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10...
více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.
Brambory uvaříme ve slupce, vlažné oloupeme a rozmačkáme. Přidáme celé vejce, změklé máslo (30 - 40 g), parmazán (30 g), sůl, pepř, muškátový oříšek a...
více o Bramborový pekáček nejen z brambor 2
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky...
více o Lilková směs s nivou
Ušleháme půl smetany ke šlehání, přišleháme 1 tvaroh. Ochutíme 2 stroužky prolisovaného česneku, lžičkou sladké papriky, půl lžičkou soli, pepřem...
více o Tvarohová pomazánka levně
Rajčata spaříme v horké vodě,ve studené je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Česnek s...
více o Dýňová rajčata - příloha k masu
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit, otřeme. Omytou cuketu pokrájíme na plátky, cibuli a pórek na kolečka....
více o Zapékaná zelenina se sýrem
Nové brambory necháme se slupkou,staré můžeme oloupat. Uvařené menší brambory opečeme na přepuštěném másle dozlatova, přidáme očištěný, osušený...
více o Špenátové brambory - příloha
Očištěného králíka prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme zevnitř i navrchu rozetřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Pokud použijeme kuře,...
více o Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Šalotku a 50 g šunky nakrájíme na drobno. Z poloviny melounu ořežeme slupku, odstraníme jádra a nakrájíme jej na kousky. Sýr nakrájíme taktéž na...
více o Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme na proužky nakrájený suchý salám a mícháme. Přidáme protlak, mletou papriku,...
více o Pikantní zapečené těstoviny
Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme žampiony, sojovou omáčku, podlijeme vodou...
více o Topinka se směsí z vepřové panenky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem a necháme vychladnout. Ideální jsou penne.
Papriky, čerstvou mrkev a okurku nakrájímé na nudličky a smícháme...
více o Těstovinový salát s jogurtovou zálivkou
Na oleji orestujeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, mletou papriku, podlijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Poté přidáme na...
více o Rychlé špagety s mletým masem
**Nejdříve si připravíme těsto:** Smícháme hladkou mouku, sušené droždí, cukr a sůl, přilejeme olivový olej a postupně přidáváme vlažnou vodu. Mělo by...
více o Domácí pizza koláč
Z mletého masa, vejce, koření na mletá masa a soli si promícháme směs,ze které tvoříme mokrou rukou malé kuličky. Na dno zapékací misky si dáme...
více o Mleté maso na žampionech
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme...
více o Cizrna na italský způsob III.
Půlky očištěných paprik dáme do předehřáté trouby opéct nasucho, až začne slupka černat. Pak papriky dáme krátce zapařit do igelitového sáčku a...
více o Plněné žitné chlebánky (žemle)
Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme...
více o Smažené grundle s rajčatovou omáčkou
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na...
více o Italská caponata
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme....
více o Bujabéza z Francie
Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na...
více o Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme...
více o Lilek s rajčaty a sýrem
Nejprve si připravíme zeleninu (pórek, mrkev, celer) na tenké proužky dlouhé cca 5 cm - julienne. Kousek zelenější části pórku nakrájíme na silnější,...
více o Kuřecí nudličky se zeleninou
Smíchejte ingredience a před podáváním dejte na chvilku chladit...
Vynikající na těstovinové a zeleninové saláty....
více o Jogurtová zálivka s česnekem
Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po...
více o Arista - vepřová pečeně
Dle počtu strávníků, vybereme množství králičího masa (nohy, hřbet, celý králík)
Maso opláchneme, nasolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou na...
více o Králičí v zelenině
Vybereme ty nejmenší brambory (nejrychleji se pečou), omyjeme je (neškrábeme) a poklademe je na plech (nejlépe ještě na pečící papír). Na ně dáme sůl,...
více o Myši (šibůrky) neboli pečené brambory
V jedné lžíci oleje rozmícháme všechno koření a sůl(vše dle chuti) a tuto směs vetřeme do vysušených kuřecích paliček (můžeme připravit den předem). V...
více o Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Kuřecí stehna omyjeme a osolíme. Dáme do pekáče a podlijeme vodou a necháme upéct v troubě. Smícháme jogurt, olej, česnek, sůl a mouku. Když je kuře...
více o Albánské kuře
Lilky omyjeme, zbavíme šťopek a rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme do misky (využijeme později).
Nakrájíme cibulky na drobno, česnek na plátky...
více o Plněný lilek
Masový vývar přivedeme k varu. Nálev z kápií smícháme se škrobovou moučkou, feferonkovou pastou, rozetřeným česnekem a strouhaným zázvorem. Směs...
více o Pikantní polévka
Do hrnce s vroucí vodou vhodíme drobně pokrájená játra, která ihned vyndáme, necháme okapat a zchladnout. Pak je zaprášíme Solamylem, opečeme v...
více o Žampionová játra
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny...
více o Cizrna na italský způsob II.
Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme...
více o Hovězí podle Fabrizia
Hrách a čočku namočíme přes noc do vody, ráno slijeme vodu a propláchneme a přidáme mrkev, vaříme a poté přidáme fazole a kroupy. Zvlášť v hrnci...
více o Hrstková polévka II.
V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata ...
více o Domácí lečo s česnekem
Očištěné stroužky česneku dáme do zavařovací sklenice. Marinádu povaříme a dokud je ještě teplá (ne vařící), zalijeme s ní česnek. Po vychladnutí...
více o Marinovaný česnek II.
Maso pokrájíme na kostky. Cuketu pokrájíme na větší kostky. Poté střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Z oleje, chilli, česneku a...
více o Cuketové špízy s masem
Hlívu zbavíme tuhých třeňů a nakrájíme na nudličky. Podusíme ji na sádle, osolíme a sejmeme z plamene asi na 5 minut. Na sádle orestujeme cibuli,...
více o Dršťková polévka z hlívy
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince.
Dle chuti můžete...
více o Babiččin falešný tatarák
Maso pokrájené na nudličky orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme česnek a zázvor pokrájený na kostičky a bílou část pórku (kolečka). Společně...
více o Masové nudličky s pórkem na zázvoru