Uzeninu pokrájíme na slabé nudličky a nasucho v rozpálené pánvi orestujeme dozlatova. Nudličky necháme vychladit (bez vysmaženého tuku).
Majolku s...
více o Bramborový salát s osmaženou uzeninou
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na...
více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty
Pangasie necháme rozmrazit a okapat na ubrousku popřípadě osušíme. Nakrájíme na porce, obalíme v hladé mouce a poté namažeme směsí z másla, sýra,...
více o Obalovaný pangasius s bylinkami
Oloupané brambory si nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je (né úpně). Pak brambory scedíme a opečeme je do zlatova na másle v pánvičce. Osmažíme si...
více o Brambůrky na másle
Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži...
více o Zelí z trouby
Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí...
více o Houbový guláš na špeku s paprikou
Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev s celerem, zaprášíme moukou a paprikou, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Přidáme nastrouhaný...
více o Debrecínská polévka
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Po vypocení nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi...
více o Lilek s rajčaty
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků....
více o Kosmatice naslano
Nejprve si necháme vzejít kvásek z vlažného mléka, cukru, trošky mouky a droždí. Poté přidáme majonézu, sůl, zbylou mouku a těsto propracujeme. Na...
více o Slaný krokodýl z majonézového těsta
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a...
více o Staročeská krupicová hlavička
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou,...
více o Pečené jehněčí s mátovým jogurtem
Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte,...
více o Gratinované brambory III
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete....
více o Jehněčí pečeně
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala...
více o Mátová vignarola
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do...
více o Parmice nachová s mátou a citronem
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou...
více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
Rajčata omyjeme a rozpulíme, opatrně vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na drobno. V misce smíchame dužinu se strouhankou, nasekaným česnekem (1-2...
více o Plněná rajčata se strouhankou
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte...
více o Orientální kuřecí salát
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka...
více o Chlebový salát Panzanella
Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a...
více o Kuře pečené na medu a citronu
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky...
více o Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme.
K masu nasypeme...
více o Sedlácký guláš
Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme...
více o Tulácký guláš
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek...
více o Debrecínské závitky
Kopřivy: použijeme pouze listy, které opláchneme, vhodíme na pár vteřiv spařit do vroucí vody, ihned zchladíme, scedíme a drobně nasekáme.
Syrové...
více o Kopřivové bramboráčky
Příprava kopřiv: Z kopřiv použijeme jen listy, které vypereme a hodíme na pár vteřin spařit do vroucí vody. Pak ihned zchladíme, vyždímeme a jemně...
více o Bramborovo-kopřivové placky
Na másle (oleji) si orestujeme dorůžova nastrouhanou zeleninu. Ke konci smažení přidáme krátce orestovat i nudličky salámu a česnek. Vše pak zaprášíme...
více o Uzeninová polévka s vejcem
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem,...
více o Bramborová bašta - zapečená :-)
Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky (měsíčky) a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, při smažení občas promícháme. Osmažené ředkvičky vyndáme...
více o Smažené ředkvičky
Nejprve si dáme uvařit vajíčka. Ředkvičky a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidame nasekanou pažitku, dále prolisovaný česnek, tavený sýr,...
více o Ředkvičková pomazánka s okurkami
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou na jemno s vymačkaným česnekem a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou....
více o Břeclavská česnečka
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty.
Na...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče.
Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme....
více o Pečený králík- jednoduše a chutně
Do těsta připraveného smícháním vajec, mléka, mouky, prášku do pečiva, plátků česneku, muškátového oříšku a soli přidáme na plátky nakrájené ředkvičky...
více o Lívance s ředkvičkami
Lilek nakrájíme na kolečka (1 cm), osolíme a necháme vypotit. Po vypocení osušíme a nakrájíme na kostky, cuketu taktéž nakrájíme na kostky. Vše dáme...
více o Gratinovaný lilek a cuketa
Lilek nakrájime na cca půl centimetrove plátky, nasolíme a necháme vypotit. Pečivo rozmixujeme. Petrželku, bazalku a česnek nakrájíme na drobno a...
více o Zapečený lilek 3
Rajčata necháme okapat a spolu s česnekem a tymiánem nakrájíme na drobno, přidáme fenyklová semínka a vše smícháme. Do masa vyřízneme po celé délce 2...
více o Vepřová kýta se sušenými rajčaty
Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout...
více o Majoránkové karbanátky
Do misky vyklopíme tvaroh z vaničky, přidáme trojúhelníček sýra a majonézu (množství dle chuti). Přidáme nasekanou petrželku, nakrájenou zeleninu,...
více o Výborná tvarohová pomazánka
Jednotlivé díly králíka osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu, ale pouze z jedné strany. Na pekáč poskládáme neobalenou stranou dolů....
více o Poloobalovaný králík
Z červené řepy ukroutíme listy, nic neokrajujeme a dáme vařit do vody. Až je řepa vařená, tak stáhneme ze zdroje tepla a přelijeme studenou vodou....
více o Růžová polévka z červené řepy
Vývar z ovaru necháme vychladnout a přebytečný tuk odebereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu na nudličky (hranolky),...
více o Ovarová polévka se zeleninou
Uzené stehýnko si dáme uvařit doměkka, pak vyndáme, necháme zchladnout, sundáme kůži, maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Vývar...
více o Polévka z uzeného stehýnka
Mouku a rozmarýn, sůl a pepř dejte do sáčku a dobře promíchejte. Vložte maso nakrájené na medailonky a obalte ve směsi. Na velké pánvi rozpalte olej a...
více o Rozmarýnové medailonky
Rozehřejte troubu na 190 °C. Na třech lžících oleje opečte cibuli a česnek lehce dorůžova. Přidejte rajčata, osolte a nechte 10 minut probublávat....
více o Zapečené kuře na rajčatech