Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku....
více o Mangold podle tchýně
Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích).
Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou...
více o Rabínův šoulet
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku ...
více o Špagety aglio olio
Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka...
více o Lasagne s mangoldem v bešamelu
Artyčoky necháme okapat a podélně rozkrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme, pokapeme trochou oleje, promícháme...
více o Kuřecí kousky s artyčoky
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájeno na drobno). Zalijeme...
více o Cizrna s tuňákem a šalvejí
File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.
V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a...
více o Krémové rizoto s lososem
Cizrnu si namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (asi 3/4 hodiny až hodinu ).
Na troše olivového oleje osmahneme...
více o Lahodná cizrna s česnekem
Do uvařené čočky přidáme prolisovaný česnek, na kostičky pokrájený měkký salám a ostatní suroviny, zahustíme strouhankou, vytvarujeme sekanou, vložíme...
více o Čočková sekaná
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek...
více o Cuketové lasagne
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové omáčky. Omytou a osušenou cuketu si...
více o Kuřecí prsa s cuketou
Kuřecí díly očistíme, nasolíme a dáme péct společně s kouskem másla a pokrájenou cibulí. Dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem. Během pečení...
více o Pečené kuře v sýrové omáčce
Do hrnce si dáme 1l studené vody. Oloupeme a nakrájíme si brambory, dále nakrájíme mrkev, celer a rozdrtíme česnek. Vše dáme do hrnce s vodou a...
více o Aragonova bramboračka
Houby očistíme, pokrájíme a dáme do hrnce s vodou krátce povařit. Pak scedíme. Zralá rajčata přepůlíme, dáme je do hrnce a za občasného míchání dusíme...
více o Houby v rajčatech - nakládané
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením.
Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do...
více o Kuřecí tyčinky s dipy
Nejprve vytvoříme klasické palačinky, bez cukru, se špetkou soli. Poté na rozpáleném oleji orestujeme 2 celé stroužky česneku po dobu asi 2 minut, kdy...
více o Slané palačinky s rajčatovou náplní
Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát)....
více o Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem
Nivu, tavený sýr a mascarpone rozmačkáme vidličkou, aby to šlo lépe přidáme 2 polévkové lžíce mléka. Přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku (1...
více o Nivová pomazánka s mascarpone
V hrnci na olivovém oleji osmahneme celé stroužky dozlatova. Mezitím spaříme rajčata horkou vodou oloupeme a nakrájíme na kousky. K česneku přidáme...
více o Špagety Pomodoro
Zeleninu (okurku, papriky a rajčata) očistíme a pokrájíme na středně velké kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nasekáme a...
více o Zeleninový salát s česnekem
Mušle dobře opereme, odstraníme řasu a drátěnkou nečistoty. OTEVŘENÉ MUŠLE VYHODIT!
Cibulku i česnek nakrájíme na jemno, osmažíme na dvou lžících...
více o Mušle (Slávky) s rajčaty
Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,...
více o Kuře s cuketovou nádivkou
Stehna očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s máslem a pokrájenou cibulí péct za občasného podlití a přelití výpekem.
Po 30-ti minutách pečení přidáme...
více o Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně
Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté...
více o Úžasné kuřecí plátky
Maso jemně naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem, zaprášíme kari kořením a necháme alespoň hodinu proležet. Pak plátky...
více o Kari plátky s cuketou a rajčaty
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, které následně nakrájíme na asi 2-4mm tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek...
více o Brambory jako hlavní chod
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme...
více o Cuketové špagety
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k...
více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a...
více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)...
více o Chilli omáčka II.
Brambory oloupeme, uvaříme - ne úplně doměkka a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.
Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekaný pórek/jarní cibulku,...
více o Malajské brambory s česnekem
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou...
více o Cuketová směs - bezmasá
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Na něm zlehka osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Na cibuli nasypeme mraženou zeleninu, přidáme utřený česnek,...
více o Smažené špagety se zeleninou
Nastrouhanou mrkev společně s plátky řapíkatého celeru(nebo nastrouhaného kořenového) a jemně pokrájeným salámem orestujeme na lžíci másla. Pak...
více o Rychlá uzeninová polévka s rýží
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z...
více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Papriky nakrájíme na nudličky a promícháme je s jemně nasekaným česnekem a pórkem, nakrájeným na tenká kolečka. Salát zalijeme jogurtem, osolíme,...
více o Pórkový salát s jogurtem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si zvlášť uvaříme kroupy do měkka.
Na sádle (v mém případě na olivovém oleji) si orestuje...
více o Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme papriku,...
více o Červená čočka se zeleninou (salát)
Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ...
více o Pangasius v sýrovém kabátku
Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.
Na teflonové pánvi lehce potřené olejem je osmahneme ze všech stran, přidáme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Kuřecí játra s pórkem
Nejprve připravíme dresing - ingredience smícháme a dáme odležet do ledničky. Poté nachystáme náplň - zeleninu a sýr pokrájíme na malé kousky. Maso...
více o Tortilly s kuřecím masem
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a...
více o Rychlé bramboráky