Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Brambory oloupeme, přidáme vodu, osolíme a dáme vařit.
Mezitím si na jemno nakrájíme jarní cibulku a dáme spolu s kousky kuřecího masa na pánev...
více o Falešné zapečené brambory
Oloupaný česnek nadrobno nasekejte. Rajčata rozmixujte přímo v plechovce tyčovým mixérem. V kastrolu rozehřejte olej, osmažte na něm česnek a krevety....
více o Rajčatová omáčka s krevetami
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl.
Troubu předehřejte na...
více o Chlebová pizza se špenátem
Do osolené vroucí vody vhodíme 200 g těstovin - nejlépe penne.
Na pánvi si rozpustíme máslo a přídáme kostky špenátu. Až se špenát rozpadne, osolíme,...
více o Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak...
více o Pravé řecké Pasticcio
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném...
více o Dušené jehněčí Irish Stew
Nejprve v silnostěnném kastrolu bez tuku opražte na malé hranolky nakrájenou slaninu. Vyjměte. Omyté brambory rozpulte, očištěnou mrkev nakrájejte na...
více o Dušená zelenina s lanýži
Oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě s trochou kmínu. Vytřeme pekáč (zapékací mísu) trochou oleje a předehřejeme troubu na 200. Až jsou...
více o Snadné brambory
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou...
více o Bystřická kyselica
Vykoštěné kuře nasolíme a plát masa rozložíme na pomaštěný alobal kůží dolů. Do středu nandáme nádivku, pevně zabalíme pomocí alobalu a dáme do pekáče...
více o Kuřecí roláda s dýní
Maso nakrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, osolíme, zalijeme marinádou, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet.
Marináda: smícháme...
více o Medové maso se zázvorem a hruškou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nastrouhaný...
více o Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Žervé osolíme, opepříme a rozmícháme s troškou smetany na hustší kašičku, do které vmícháme drobně pokrájenou cibuli, papriku a rajčata a nastrouhaný...
více o Zeleninové žervé
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s...
více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Vypadá to divoce, ale moc nám to doma chutná.
Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší...
více o Rýže s kari na smetaně
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a...
více o Krůta na víně
Čočku si namočíme a v té samé vodě poté také přivedeme k varu. Osolíme, opepříme.
Na pánvi osmahneme slaninu (párek), přidáme pokrájenou cibuli a...
více o Čočková novoroční polévka
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky...
více o Radíčo
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,...
více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme na proužky pokrájenou cibuli a na mírném ohni 30 minut restujeme (bez pokličky). Po 10...
více o Krémová česneková cibulačka
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci, vložíme na pánvičku s rozehřátým...
více o Rybí filé na česneku
V míse smícháme mouku, 2 vejce, mléko a šlehačem vyšleháme na tekuté těsto.
Na pánvi si rozpálíme pár lžic oleje a naběračkou nabereme trochu těsta a...
více o Špenátové palačinky II.
Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme lehce vychladnout. V misce utřeme tavený sýr s rostlinným máslem (může být i pomazánkové), přidáme...
více o Těstoviny s česnekovou pastou
* dáme vařit těstoviny dle návodu na balení
* na 1 lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku (dozlatova)
* k cibuli na pánev přidáme špenát,...
více o Těstoviny se špenátem a masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme maso a krátce...
více o Kari guláš s hovězím masem
Množství surovin si každý může přizpůsobit podle sebe. Papriky dávám jen asi 1/4 z každé, kuskus "odměřuji" sklenicí (1/3 - 1/2).
1. Na olivovém oleji...
více o Kuskus s krabími tyčinkami
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,...
více o Špagety "pasta suita"
Nakrájíme si anglickou slaninu, cibulku a česnek nadrobno, osmahneme krátce na pánvičce, přidáme na proužky nakrájenou papriku, dochutíme a necháme...
více o Paprikový salát na pánvi
Troubu předehřejte na 200°C.
Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut....
více o Pečené sladké brambory s řepou
**Na 500 ml:**
Řepu povařte v osolené vodě asi 55 minut doměkka. Pak ji vyjměte, oloupejte a nadrobno pokrájejte.
Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte...
více o Řepný kečup
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat.
Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě...
více o Bramboračka s malými kapustičkami
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem...
více o Česnečka trochu jinak
Čtvrtky kuřete si očistíme a osolíme, popř. pokud máte kuřecí prsíčka, tak nakrájet na větší kostičky a také osolíme. Přidáme postupně med, sojovou...
více o Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Očištěná králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme.
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a nasypeme do zapékací...
více o Pečená králičí stehna na cibuli a česneku
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a vaříme v osolené vodě 10 minut.
Mezitím si oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na...
více o Bramborová frittata
Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte...
více o Písmenková polévka
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho...
více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a nakonec v rozšlehaných vejcích. Ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou...
více o Česnekové řízky nakládané ve vývaru
Plec pokrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu, nastrouhaný nebo nasekaný česnek a promícháme. Maso dáme do pekáčku na...
více o Česnekové plecko na hruškách
Paličky potřené marinádou smíchanou ze všech uvedených přísad grilujte dozlatova.
Podávejte s kousky limetky k zakápnutí a s čerstvým bílým pečivem,...
více o Kuře Huli-Huli
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy...
více o Brambory s kapustou a sýrem - zapečené
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi...
více o Kuře v drnech
Naklepané maso osolte a opepřete.
Oloupané brambory nakrájejte na plátky a v míse promíchejte se solí, pepřem, paprikou, kmínem, jemně nakrájenou...
více o Frýdecká kotleta v alobalu