Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme....
více o Dušená mrkev v mletém mase
Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo...
více o Brambory s ochuceným tvarohem
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,...
více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té...
více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek...
více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Červené papriky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata a chilli papričky včetně semínek nakrájíme stejně. Dávám pálivé chilli papričky...
více o Adžika - chilli pasta
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a...
více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a...
více o Ádovy koule
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že...
více o (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,...
více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu...
více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na...
více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět...
více o Zázvorové karbanátky s dýní
Pohanku uvaříme dle návodu. Osolíme, můžeme přidat zeleninový bujón.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek, postupně přidáme šunku
a žampiony,...
více o Pohanka se smetanou
Na trošce rozpáleného oleje, v pánvi se širokým dnem, osmažíme zprudka cuketu dozlatova. Když je cuketa osmažená, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a...
více o Cuketové nudle
Dýni omyjeme, odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme. Pokud je dýně křivá, zkrojíme spodek do roviny, aby mohla stát, ale nesmíme ji poškodit, aby...
více o Nadívaná dýně
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici.
Mezitím si nakrájejte...
více o Brokolicové špagety s ořechy
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také...
více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky.
Cukety ...
více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme...
více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z...
více o Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme...
více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu...
více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle...
více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme plátky žampionů a zprudka je osmažíme. Přidáme pokrájená rajčata a okapaného tuňáka a za občasného...
více o Listové šátečky (nejen) s tuňákem
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře...
více o Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení...
více o Guláš s hlívou ústřičnou
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15...
více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,...
více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a...
více o Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou...
více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)...
více o Řízky v klobásovém zelí
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené...
více o Filety na zelenině - zapečené
Asijské nudle uvařte podle návodu - u mě to vyšlo na 12 minut. Mezitím si oloupejte mrkev a škrabkou na brambory nebo sýr nastrouhejte na proužky...
více o Sezamový nudlový salát
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!...
více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky. Sporák zapneme na č. 6. Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce...
více o Hovězí gulášek
Připravíme si směs, kterou pomažeme ryby. Do misky dáme rajčatový protlak s majonézou, přidáme jednu polívkovou lžíci kari, trochu pepře a promícháme....
více o Pečený Pangasius
Bůček bez kosti pokrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s pokrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme téměř doměkka za...
více o Bůček na zelenině II.
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které osmažíme na plátky pokrájené žampiony. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, česnek a...
více o (nejen) Tuňáková směs s mozzarellou
Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by...
více o Celerový krém s celerovými lupínky
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,...
více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3)
Na pánev nalijte olivový olej....
více o Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví
Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce...
více o Pikantní kořeněná mrkev
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte...
více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
2. Přidáme protlak a cca 4 lžíce vody. Důkladně rozmícháme, podle chuti osolíme,...
více o Špagety s medovou omáčkou
Na másle nebo oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájené žampiony a slaninu a za občasného promíchání krátce podusíme. Pak vmícháme...
více o Žampionové placičky (karbanátky)