Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám... více o Houbová polévka se zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, ke které pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního... více o Masové kostky s bedlovou omáčkou
Na jemně pokrájeném uzeném špeku osmažíme na kostičky pokrájenou velkou cibuli dorůžova a ke konci smažení přidáme rozvonět i nasekaný česnek. Přidáme... více o Houbové flíčky / houbofleky
Uvaříme těstoviny v osolené vodě. Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět.... více o Těstoviny "co dům dal"
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájenou uzenou krkovičku. Po osmažení přidáme a... více o Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Silnější plátky krkovice po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme je a opepříme drceným pepřem sedmi druhů. Uzený špek jemně... více o Pepřová krkovice na houbách
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,... více o Pestrý zeleninový salát
Vychlazenou okurku oloupeme do mísy, ale pokud je čerstvá se svěží slupkou, loupat se ani nemusí a můžeme ji nastrouhat i s ní. Okurku v míse ochutíme... více o Okurkový salát s Kyškou
Vepřovou plec nakrájejte na kostky velké asi 10 x 10 cm. Osolte a opepřete. Dvě cibule a paličku česneku oloupejte a překrojte napůl. Přidejte k masu... více o Trhané vepřové
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a nechte 15 minut marinovat v sójové omáčce a javorovém sirupu s česnekem a zázvorem. Nasucho opražené arašídy... více o Kuřecí satay a arašídovou omáčkou
Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy. Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak... více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky. Velkou pánev trochu vymažte olejem a... více o Italský hříbkový salát
Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve... více o Kořeněné houbové karí
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku oloupeme je celé... více o Carpaccio z okurek
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o... více o Carpaccio z rajčat
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájený pórek, řapík celeru a nastrouhanou mrkev. Až nám zelenina trochu změkne a zavoní, přidáme česnek a muškátový... více o Pórková polévka s cizrnou
Dáme vařit těstoviny. V pánvi rozpustíme tavený sýr ve smetaně. Pak přidáme špenát a česnek. Povaříme asi 5 minut. Pak dochutíme solí. Nakonec přidáme... více o Těstoviny se špenátem
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná. Do mísy přistrouháme sýr a česnek,... více o Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, na kterou pak dáme očištěné, na plátky pokrájené houby, které po... více o Cizrnovo - houbová polévka
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka orestujeme společně s najemno nasekanou cibulkou a česnekem na slunečnicovém... více o Kuřecí nudličky se špenátem a nivou
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá... více o Dušené pepřové karé v cibuli
Hrubě pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme pokrájenou papriku a dále smažíme asi 2-3 minuty. Přisypeme pokrájené uzené maso a pokračujeme ve... více o Lečo s uzeným masem
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené krůtí maso, orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Cuketu očistíme,... více o Cuketová omáčka se smetanou a krůtím masem
V míse smícháme rajský protlak, med, olivový olej a citronovou šťávu. Do marinády naložíme kuřecí stehna a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Do... více o Kuřecí stehna v rajčatové marinádě
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a pokmínujeme je. Na rozpálené pánvi nebo v kastrolu si... více o Česnekové kotlety na špeku
V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty... více o Nakládané karotky
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky. Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte... více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu najemno nasekejte a nadrťte. Rozdělte do sklenic. Do každé přidejte bylinky, česnek a koření a zalijte olejem.... více o Bylinkový olej
Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho... více o Uszka s houbami
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z... více o Lilek s hovězím po japonsku
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo a houby zvolna duste, dokud se neodpaří tekutina, asi 5 minut. Část hub... více o Krémová houbová polévka
Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce
Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky... více o Cuketové kari kuře (nejen z remosky)
Mladou neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájené uzené maso, vejce, majoránku,... více o Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Škvarky rozmixujeme (jestli nepůjde rozmixovat (dle mixéru), tak přidáme trochu rozpuštěného sádla a pak to jde lépe). Dáme do mísy a přidáme všechny... více o Škvarkovka
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, dobře promícháme a necháme odležet alespoň 10... více o Kuřecí prsa s cuketou
Do hrnce vložte kořenovou zeleninu, celer, libeček a cibuli. Zalijte 2 l vody. Přidejte sůl, pepř, nové koření a bobkový list a vařte odklopené asi 30... více o Polévka z fazolí a hub s topinkami
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky. Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek... více o Králík v rajčatové omáčce
Kukuřice napíchněte na špejle. Smíchejte máslo, parmazán, bazalku a drcený česnek, podle chuti osolte. Každou kukuřici obalte ve směsi, zabalte do... více o Kukuřice v alobalu
Na sádle orestujte nadrobno nakrájený špek spolu s nasekanou cibulí, česnekem a kmínem, přidejte hovězí nakrájené na kostičky o hraně asi 1 cm a... více o Gulášová polévka
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou... více o Fritatta s cuketou
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na... více o Špagety s cuketou a olivami
Cuketu nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z ní vodu. Petržel nasekejte nahrubo, česnek utřete, chilli papričku nasekejte na jemno a semínka opražte... více o Cuketová pomazánka
Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc... více o Krůtí stehno s okurkami