Kuřecí řízky nakrájíme na tenké proužky, přidáme lžíci vegety a rozmačkaný česnek a necháme přes noc v lednici. Druhý den přidáme majonézu, vajíčka a...
více o Kuřecí "něco jako" placičky
Cuketu nastrouháme, posolíme a necháme uležet, pak vymačkáme vodu. Přidáme nastrouhaný sýr a salám, pokrájenou cibuli a ostatní suroviny a koření. Vše...
více o Sekaná z cukety na plechu
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř, paprika, cibule nakrájená na...
více o Béřovický králík
Horké brambory rozmačkáme vidličkou. Na oleji krátce osmažíme nakrájenou feferonku a česnek. Cibuli jemně nasekáme a vše promícháme s kečupem na...
více o Ďábelská bramborová omáčka
Maso a klobásu nakrájíme na kousky a promícháme s plátky brambor (nemusí být oloupané). Posypeme kroužky cibule, přidáme prolisovaný česnek, plátky...
více o Podzimní masová směs
Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený...
více o Salát z mořského ovoce
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý...
více o Mořské rizoto II.
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme....
více o Mořské ovoce s těstovinami
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat....
více o Ďábelské kotlety
Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky, osušíme v utěrce a poskládáme na plech. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Brambory se krásně...
více o Kropáčkovy brambory
Oba druhy sýra nastrouháme, přidáme vejce, špetku majoránky a podle chuti česnek. Uděláme placičky, obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek.
Výhoda...
více o Sýrová pochoutka
Do mísy dáme bůček nakrájený na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, posolíme, popepříme a poprášíme majoránkou.
Zakápneme...
více o Bůček zase jinak
Tence vyválíme listové těsto (asi 2 mm) a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm a na každý dáme lžíci náplně. Těsto přeložíme a okraje dobře...
více o Listové taštičky plněné mletým masem
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do...
více o Kotlety na rozmarýnu
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře.
Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi...
více o Faustovo kuře
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Maso nakrájíme na nudličky nebo malé kostičky, zprudka orestujeme na oleji, maso osolíme a opepříme a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme na drobno...
více o Masová minutka
Maso nakrájíme na platky a naklepeme. Do rozšlehaných vajec přidáme sůl,koření,solamyl,utřený česnek, zamícháme. Směsí polijeme maso a necháme 24...
více o Pikantní plátky
Cuketu omyjeme a oloupeme (mladou cuketu nemusíme loupat). Pak ji nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy a necháme chvíli stát, až pustí vodu....
více o Cuketové bramboráky
Do vlažného mléka postupně přidáváme oloupané a najemno nastrouhané brambory bez vody, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku,...
více o Bramborka
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kapii a česnek (pozor ať ten se nepřipálí - potom zhořkne)....
více o Zapečená brokolice - výborná
Papriku podélně rozkrojíme, pouze na jedné straně, aby se dala naplnit. Vnitřek vymažeme solí, třeným česnekem (může být větší množství česneku, pak...
více o Papriky plněné česnekem a nivou
Maso nakrájíme na velikost hranolků a na malé kostičky, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici,...
více o Guláš speciál II.
Kuřecí maso osolíme a naložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do marinády a můžeme i občas promíchat, aby se vůně dostaly pěkně do masa....
více o Dietní karibské kuře
Maso nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením a restujeme rozpáleném oleji asi na 2 minuty a pak přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí guláš II.
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené maso. Podusíme, poprášíme hladkou moukou a...
více o Kuřecí guláš
Hermelín nahrubo nastrouháme, vidličkou všleháme pomazánkové máslo a majolku.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme i s nahrubo posekanými vlašskými...
více o Hermelínová pomazánka s vlašskými ořechy
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby, chvíli vaříme. Na tuku osmažíme...
více o Znamenitá bramborová polévka
Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme...
více o Kolínko mnicha Přibíka
Na cibulce orestujeme žampióny, uzené maso, feferonku.Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, česnek a kečup.Necháme...
více o Půlnoční silvestrovská polévka
Nejprve si naložíme maso asi na 2 hodiny do lednice, nakrájíme prsíčka na nudličky, pokapeme sojovou omáčkou a posolíme, opepříme. Můžeme dát i...
více o Kuřecí řízky ve smetanovosýrové omáčce
Cibuli najemno nakrájíme, kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, stejně tak i obě papriky. Česnek nakrájíme na jemné plátky nebo nasekáme na drobno....
více o Kuřecí prsíčka se smetanovo-sýrovou omáčkou
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme...
více o Pálihuba - podkrkonošská polévka
Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou...
více o Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Cuketa dle Kavky
V pánvi na oleji necháme zpěnit nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky jemně nakrájenou papriku a necháme zesklovatět (cca...
více o Cuketa dle Kavky
Zelí zalijeme 1 litrem vody a uvaříme do měka. Brambory nakrájíme na kostičky. Maso nebo klobásu pokrájíme a vše vložíme do kastrolu, dolijeme 500ml...
více o Polévka ZELNAČKA ll
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme...
více o Zapečený bramborák se zelím
Nakrájená, opepřená játra rychle opečeme, vyndáme, na zbylý olej na pánvi dáme plátky česneku a zpěníme (nesmí zhnědnout, zhořkl by). Přidáme...
více o Játra ála Alcron
Rajčata pokrájíme na osminky, přidáme nudličky paprik a cibule, trochu utřeného česneku, sůl pepř petrželku, trošku octa a nakonec olej. V létě je to...
více o Rýžový salát španělský
Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku, do mezer dáme několik lžic kečupu, posypeme...
více o Filé po cikánsku
Do mletého masa přidáme nastrouhané brambory, 1 vejce a ostatní přísady a necháme nejlépe přes noc odležet, pak tvarujeme podélné placičky, které...
více o Mleté řízky
Na sklovitou cibulku dáme na kolečka nakrájenou, cuketu, česnek a kmín. Asi za minutku přilejeme vodu a víno. Pod pokličkou vaříme do měkka....
více o Cuketová polévka - jednoduchá
Na olivový olej dáme cibulku a česnek, usmažíme do sklovita, přidáme cukety nakrájené na tenká kolečka, kmín a mícháme. Osolíme, opepříme.
Jednoduché,...
více o Cukety na cibulce
Rajské přelijeme vařící vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky do kastrolu spolu s posekaným česnekem a ostaními ingrediencemi (tavený sýr ...
více o Výborná omáčka na špagety
Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme...
více o Kapr nakládaný ála Prcek
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme papriku, pokrájené brambory, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Pak vmícháme fazole, pokrájenou uzeninu a zavaříme...
více o Nouzová polévka
Do studené vody dáme vařit maso, aby vývar byl silný. Pak maso vyjmeme, do vývaru dáme utřený česnek se solí a koření, přidáme na proužky nakrájenou...
více o Česneková polévka III.
Brambory oloupeme, nakrájíme na centimetrové plátky, klademe na plech vymazaný olejem. Brambory na povrchu potřeme olejem s utřeným česnekem a na...
více o Česnekové brambory