Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a podusíme do měkka. V mléce...
více o Zeleninový štrůdl
Smícháme všechny ingredience na marinádu a dle chuti dosolíme. Omytá stehna mírně osolíme a opepříme, a vložíme do vymazaného pekáčku kůží dolů....
více o Mexické kuře
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200...
více o Slavnostní houbový závin
Nastrouhanou nivu a sýr promícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, hladkou moukou a bazalkou. Z těsta tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a...
více o Placičky z nivy
Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše rozmícháme na sředně hustou hmotu....
více o Hermelínové karbanátky
Osmahneme cibulku na oleji. Přidáme klobásku, opečeme. Mezitím dáme vařit brambory. Až je klobáska pěkně opečená, přidáme do hrnce obě plechovky...
více o Jednoduchý fazolový guláš s brambory
Těstoviny uvaříme jako obvykle. Na rozpálenou pánev bez oleje dáme slaninu nakrájenou na proužky, orestujeme do zlatova, přidáme česnek a asi půl...
více o Těstoviny - slanina, česnek, sýr
Brambory pečlivě očistíme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Naskládáme je do pekáčku a pečeme asi 45 minut. Mezitím rozmícháme kysanou smetanu a...
více o Americké brambory II.
Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na...
více o Tlučený baklažán
Lilky propíchat vidličkou a upéct v troubě na sucho. Péct zhruba půlhodiny (záleží na velikosti lilku) na 180 °C v předem nahřáté troubě. Pečené lilky...
více o Výborná omáčka z lilku
Pečivo podélně rozřízneme a poklademe na vymaštěný pekáč, upečenou stranou dolů tak, aby byl pokrytý celý pekáč, trochu osolíme. Pomažeme kečupem a...
více o Pizza chudobka
Z přísad připravíme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout a rukou tvarujeme kuličky - žemličky s průměrem asi 3 cm. Uložíme na plech a upečeme....
více o Žemličky s česnekovou pomazánkou
Tavený sýr vyšleháme s máslem, vmícháme strouhaný ementál, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou cibuli a nastrouhaná vejce. Dobře promícháme. Není...
více o Ementálská pomazánka
Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém...
více o Ajvar tety Milice
Rohlíky rozkrojíme, namažeme máslem, potřeme rozdrceným česnekem - stroužek na 1 rohlík, poklademe šunkou, rajčátkem na tenké plátky, na to nivu na...
více o Rohlíky v alobalu - plněné
Vyklepeme tvaroh do hluboké mísy a mícháme v jednom směru dřevěnou vařečkou - přidáváme olej po lžičce než se vytvoří majonéza - nebo to hodíme do...
více o Ochucená bezvaječná majonéza z tvarohu
Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dáváme kávovou lžičku,...
více o Povedené řízky z kýty
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro...
více o Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Dáme vařit těstoviny do osolené vody s kapkou oleje. Mezitím si připravíme omáčku: mírně osmažíme cibulku, přidáme česnek, 3 sýry, kolečka jarní...
více o Mafova těstovinová mňamka
Zvlášť v hrnci dáme vařit kysané zelí s cibulí, bobkovým listem a novým kořením - já dávám na 500 g zelí jednu velkou cibuli, 5 bobkových listů a asi...
více o Valašská kyselica jinak
Zeleninu nakráíme na středně velké kousky, příp. použijeme mraženou dle chuti. Na slabém plameni si roztopíme tak 50-100 g másla nebo ramy. Když je...
více o Zeleninová fantazie
Kuřata naporcujeme na malé kousky, osolíme je a okořeníme. Osmahneme v hlubokém pekáči, aby se udělala kůrčička. Vyjmeme je a dáme stranou. Ve výpeku...
více o Dimovo bulharské kuře
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a namáčíme v těstíčku. Těstíčko: nastrouhaný sýr, vejce, mléko, hladká mouka - okořenit, osolit, nastrouhaný česnek ...
více o Sloní uši
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin....
více o Česnekové buchty
Listové těsto dáme do zapékací mísy předpéct na 10 minut, potom poskládáme na ni mrkev, šunku (nakrájenou) česnek, v misce smícháme vejce (nešlehat!)...
více o Quiche
Kuře omyjete, osušíte, osolíte a opepříte zevnitř a potřete olejem. Plechovku otevřete otvírákem na konzervy tak, že odstraníte celou vrchní část....
více o Sedící kuře II.
Maso pokrájet na kostky, osolit, okmínovat a péct podlité vodou do měkka. Mezitím propláchnout kroupy a nechat okapat. Orestovat na sádle posekaný...
více o Vepřové s kroupami na česneku
Housky pokrájíme na kostky a zalijeme trochou mléka tak, aby šly "rozňahnat na řidší kaši". Vmícháme pokrájenou cibulku a nasekaný česnek, mleté maso,...
více o Lasagne bez Lasagní aneb maso pro lenochy
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a část česneku, přidáme nakrájený salám, osmahneme, přidáme mletou papriku (kdo rád přidá si pálivou), kmín,...
více o Guláš z uzeniny s paprikami
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu zahříváme a rozpouštíme sýr....
více o Švýcarské fondue
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně...
více o Francouzské brambory podle Honzy
Připravíme palačinky do kterých jsme přidali špenátu tolik, aby byly krásně zelené.
Plníme je vychladlé a podáváme k vínu nebo aperitivu....
více o Kravské palačinky
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme česnek, čubricu, čínu, sojovku, olej. Vše smícháme. Nejdříve naložené maso zprudka asi 5...
více o Kuřecí topinka
Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, smícháme s trochou olivového oleje...
více o Křidélka v pivní omáčce
Jemně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme oloupaná, namletá rajčata a dusíme tak dlouho (za občasného míchání), až se vypaří šťáva. Mezitím...
více o Lutěnice mé babičky
Nakrájené brambory na kostičky dáme vařit do zastudena rozmíchané gulášové polévky. Přidáme nakrájenou cibuli a vaříme tak dlouho, až jsou brambory...
více o Rychlá zelňačka III.
Kotlety naklepáme, osolíme a opepříme. Na každou stranu kotlety rozetřeme 1 stroužek namačkaného česneku a zakapeme sójovou omáčkou. Hladkou mouku a...
více o Kotlety po jesenicku
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
Rajčata je dobré...
více o Sušení zeleniny v sušičce
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo...
více o Česnekové kapsy
Kuře rozporcujeme na 4 díly. Do velké mísy dáme jogurt, rozetřený česnek, pepř, sojovou omáčku, sůl, chilli a papriku a pořádně rozmícháme. Do...
více o Kuře palivec
Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky. Na rozpáleném oliv. oleji necháme trochu orestovat, přidáme jemně nakrájenou slaninu a necháme...
více o Těstoviny Pimpinela
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit. Mezitím olejem vymažeme větší pánev a na středně velkém ohni zahřejeme. Přidáme papriky, olivy a...
více o Slavnostní bramborová kaše
Avokáda rozmačkáme na kaši, přidáme pár kapek citronu, jogurt, utřený česnek se solí a nakonec rajčata nakrájená na malé kostičky. Jogurt se dá...
více o Guacamole II.
Cibuli, česnek a salám nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, pak přidáme nakrájené zelí, osolíme a okořeníme, přilejeme trochu vody a dusíme, až...
více o Chilli con carne rychlovka
Nejdříve si uvaříme těstoviny. Připravíme vývar zeleninový a předvaříme brokolici, kterou rozřežeme na drobno. Na oleji zarestujeme česnek, na něj...
více o Václavovy těstoviny
Očistěné syrové brambory nastrouháme na hrubo a smícháme s moukou a prolisovaným česnekem (můžeme trochu osolit, ale ne moc - niva je slaná). Plech ...
více o Bramborák s nivou - harula
Listové těsto rozválíme na obdélník cca 20x40 cm. Jednu delší stranu potřeme vejcem, zbytek potřeme špenátovou náplní: špenát rozehřejeme, ochutíme,...
více o Šneky