• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bobkový list

Bobkový list

Podobné ingredience

  • Čajové lístky
  • Černý rybíz - listy
  • Kapustové listy
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

20 minut
Králík - jakoby bulharský

Králík - jakoby bulharský

Naporcovaného králíka rozložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou cibulí, mrkví a konzervovanými rajčaty. Maso pokapeme sojovou omáčkou, okořeníme... více o Králík - jakoby bulharský

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a... více o Rýžový pilaf

Zamudlanka

Zamudlanka

Brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, zalijeme vařící vodou (šetří se tak vitamín C), přidáme kmín, kuličky... více o Zamudlanka

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny.... více o Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

60 minut
Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Papriku umyjeme a vykrojíme semena se stopkou. Nakrájíme si na jemno cibuli (jen jednu), smícháme s mletým masem, rýží, prolisovaným česnekem.... více o Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky na smetaně

Plněné papriky na smetaně

Osmahneme 1/2 cibule na oleji, vmícháme do mletého masa spolu s krátce povařenou rýží, opepříme, osolíme. Směsí naplníme papriky a přiklopíme... více o Plněné papriky na smetaně

Majoránková bramboračka

Majoránková bramboračka

Na oleji a másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme brambory nakrájené na kostičky a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme koření a... více o Majoránková bramboračka

Fazolový guláš IV.

Fazolový guláš IV.

Cibuli si nakrájíme na hrubší kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme párek a klobásu nakrájené na kolečka a papriku nakrájenou na proužky a mírně... více o Fazolový guláš IV.

30 minut
Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Čočku vaříme v cca 1-1,5 l vody spolu s kořením, ale bez soli, asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme na 1 cm kousky kořenovou zeleninu a oloupeme... více o Čočková polévka s rajčaty

20 minut
Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem

Pikatní králík

Pikatní králík

Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem... více o Pikatní králík

Dětská svíčková aneb když děti nechtějí zeleninu

Dětská svíčková aneb když děti…

Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po uvaření vyndáme koření a... více o Dětská svíčková aneb když děti nechtějí zeleninu

Boršč II.

Boršč II.

Maso dáme vařit, přidáme k němu bobkový list (cca 2), pepř (cca 6-8 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček), cibuli vcelku. Vše vaříme, dokud maso... více o Boršč II.

Čočka dřevorubce

Čočka dřevorubce

Naklíčenou nebo namočenou čočku spolu s ostatními surovinami uvaříme do měkka, cca 10-15 minut. Ano, je to kacířský recept, bez jíšky apod. Ale... více o Čočka dřevorubce

Fazolová uzená omáčka

Fazolová uzená omáčka

Uzené žebro dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Přidáme fazole, kuličky koření a bobkový list. Vaříme, až do změknutí. Vyndáme... více o Fazolová uzená omáčka

45 minut
Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Cibulku orestujeme na oleji, přidáme špek, klobásu, červenou papriku, sterilovanou řepu, zelí a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme koření. Necháme... více o Polévka z červené řepy

Rybí salát bez ryb

Rybí salát bez ryb

Maso vařit v nálevu, až je měkké (vyzkoušené mám kuřecí prsa ve vaničce). Nechat 8 hodin odležet, nadrobno nakrájet a smíchat se směsí, vše dobře... více o Rybí salát bez ryb

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,... více o Skvělá pasta na pizzu

90 minut
Zdivočelé kuře

Zdivočelé kuře

Kuřecí (nebo krůtí) maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Do pekáče dáme olej, na něm rozškvaříme slaninu, zpěníme cibuli, vložíme... více o Zdivočelé kuře

45 minut
Rajčatová polévka s kroupami

Rajčatová polévka s kroupami

Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit. Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox.... více o Rajčatová polévka s kroupami

45 minut
Sója v omáčce s nudlemi

Sója v omáčce s nudlemi

Na másle pomalu do světle zlata usmažit cibuli krájenou na kostičky, zasypat moukou, opražit. Zalít vodou, rozmíchat a chvíli provařit. Do tohoto... více o Sója v omáčce s nudlemi

Marčákovi utopenci

Marčákovi utopenci

Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí,... více o Marčákovi utopenci

Utopení utopenci

Utopení utopenci

Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na... více o Utopení utopenci

Strouhaná bramboračka

Strouhaná bramboračka

Na oleji si orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček, osolíme a podlijeme vodou - vaříme... více o Strouhaná bramboračka

Vepřové řízky od babičky

Vepřové řízky od babičky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, prolisovaný česnek, hladkou mouku,... více o Vepřové řízky od babičky

Lehké papriky se sýrovou náplní

Lehké papriky se sýrovou náplní

Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním vydlabané papriky a skrojené... více o Lehké papriky se sýrovou náplní

Nakládané pečené vepřové koleno

Nakládané pečené vepřové koleno

Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé... více o Nakládané pečené vepřové koleno

Moje rajská

Moje rajská

Říkáte si rajská..., já si to říkala taky, než tu mou začali naši známí opěvovat. Tak se podělím. Klasika, cibuli zeskovatět, přidat hnedle všecko... více o Moje rajská

40 minut
Bosáky s houbovou omáčkou

Bosáky s houbovou omáčkou

Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě. Houbová omáčka... více o Bosáky s houbovou omáčkou

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Do dvou kastrůlků nalejeme po 1 lžíci oleje, 1 prolisovaném stroužku česneku a 1 nakrájené cibuli. Do jednoho přidáme nadrobno nakrájenou žlutou... více o Kuře s dvěma omáčkami

(Ne)chutná příloha

(Ne)chutná příloha

Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev a celer - uvaříme do měkka. Když je mrkev s celerem skoro měkká, dáme vařit na kostky pokrájené brambory.... více o (Ne)chutná příloha

Žitomírské holubce

Žitomírské holubce

Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše... více o Žitomírské holubce

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší... více o Šťovíkový boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou... více o Červený boršč oblast Žitomír

Novoroční kyselica

Novoroční kyselica

Do většího hrnce dáme vařit sterilované zelí, zalijeme vodou, po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, nové koření, pepř, kmín, majoránku,... více o Novoroční kyselica

Rajská polévka II.

Rajská polévka II.

Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer a přilijeme rajčatové pyré. Osolíme a přidáme koření, podlijeme vodou, vaříme cca 45... více o Rajská polévka II.

Lahůdkové domácí pečenáče

Lahůdkové domácí pečenáče

Ocet společně se 100 ml vody, vínem a kořením svaříme. Cibuli, okurky nakrájíme na slabá kolečka. Z ryby vyndáme páteř (můžeme je nechat v celku a... více o Lahůdkové domácí pečenáče

Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit do poloměka. Poté přidáme... více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny

Hovězí na jablkách II.

Hovězí na jablkách II.

Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli necháme zesklovatět.... více o Hovězí na jablkách II.

Bavorská svíčková

Bavorská svíčková

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do... více o Bavorská svíčková

Polévka, která nikdy nezbyde

Polévka, která nikdy nezbyde

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme křídla, mrkev, celer, petržel, bobkový list, hřebíček a dostatečně osolíme. Vaříme na mírném ohni cca hodinu a půl.... více o Polévka, která nikdy nezbyde

60 minut
Vánoční rajská omáčka

Vánoční rajská omáčka

Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s... více o Vánoční rajská omáčka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Obecné informace: Kozí brada (dále jen KB) je z řady polévek tzv. vyprošťováků. Vyhovuje i slabším povahám nesnášejícím tzv. zaručené "česnekačky"... více o Kozí brada - novoroční zelňačka

Couračka z Luk

Couračka z Luk

Zelí pokrájíme, ale nemusíme, pak zachováme i důvod názvu "couračka", je-li moc kyselé pak trochu propláchneme, ale ponechejme si láku na dochucení a... více o Couračka z Luk

Králík (zajíc) na černo

Králík (zajíc) na černo

Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka.... více o Králík (zajíc) na černo

Nedělní pochoutka

Nedělní pochoutka

Den předem rybu naložíme do marinády. Druhý den ji osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a koření. Rozpálíme olej a pečeme dozlatova.... více o Nedělní pochoutka

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Myslivecká roláda

Myslivecká roláda

Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu... více o Myslivecká roláda

Buši rajská

Buši rajská

Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle s máslem do sklovata. Zatrousíme hladkou moukou, až je světlá jíška (můžeme mít jíšku udělanou předem).... více o Buši rajská

Pstruh na tokajském víně

Pstruh na tokajském víně

Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni... více o Pstruh na tokajském víně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • ...
  • 23
  • Další stránka

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
19
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Nedávno navštívené recepty:

Tuňákový salát II. Americký koláč II. Buchty kynuté
Jahodové pokušení Polévka s červenou řepou paštika z pečeného masa
Vařený brzlík Dvoubarevný smetanový piškotový dort Čína s vepřovým
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou Zelňačka pro přátele Chřest smažený v trojobalu

Další doporučené ingredience:

Bílý rum Bílý sýr Bílý vermut Bílý vinný ocet Bio atlantské koření
Bio sušená syrovátka Biokys Blaťácké zlato Blendea Bluma
Boloňská omáčka Bonbony Bonpari Boquet garni Borové šišky
Borůvková marmeláda Borůvkový džem Borůvkový kompot Borůvky Bounty
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bobkový list
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact