V míse smíchejte pevnou část smetany, strouhaný kokos, med, kokosový olej a mouku. Ze směsi vypracujte kompaktní hmotu. Tvarujte kuličky, obalujte je... více o Kokosové kuličky
Troubu předehřejte na 170°C A plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte mleté pistácie se zbylými ingrediencemi. Ostatní pistácie nasekejte... více o Pistáciové sušenky
Batáty vydrhněte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou, díky tomu bude moci během pečení unikat pára. Pečte je v troubě předehřáté na 200°C asi... více o Plněné batáty
Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící... více o Cuketové placky
Květák rozeberte na růžičky, dejte do pekáče, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Dejte péct do trouby předehřáté na... více o Polévka z pečeného květáku
Puky čekanky opláchněte a odkrojte jim konce. Část rozeberte na jednotlivé listy, část pokrájejte na tenká kolečka. Sýr nalámejte na malé kousky,... více o Čekankový salát se sýrem a ořechy
Maso očistěte, pokrájejte na kostky o velikosti sousta, osolte a opepřete. Cibuli nesekejte na jemno a restujte na 100 gramů másla do tmavě zlatavé... více o Kančí guláš s bramborami
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut... více o Pečené kuře s čočkou beluga
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi... více o Pečený květák s kari
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,... více o Pečená dýně
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně... více o Pečená řepa s česnekem a fetou
V hrnci na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Přidejte na malé kostičky nakrájenou dýni. Vmíchejte kari a ještě 1 minutu... více o Dýňový krém s kari
Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce do druhého dne odpočinout. Z odleželého těsta... více o Ořechy s krémem
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhé dne odpočinout v ledničce. Z těsta vytvarujte malé... více o Plněné sádlovky
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v ledničce, nejlépe do druhého dne. Z těsta vyválejte... více o Perníčky
Z mouky, moučkového cukru, kokosu, prášku do pečiva a másla vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a odložte na noc do ledničky. Formičky... více o Kokosové kytičky
Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky... více o Banánový koláč s karamelem
Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně... více o Losos ve slanině s bramborovou kaší
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,... více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Do mísy prosejte oba druhy mouky, uprostřed udělejte důlek, do něj rozdrobte droždí a přilijte asi 2/3 vlažného mléka. Lehce promíchejte a nechte v... více o Vánočka
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také... více o Smažený kapr
Brambory uvařte ve slupce ideálně už den předem. Mrkev oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky,... více o Bramborový salát
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v... více o Kapří polévka
Troubu předehřejte na 190°C, na dno formy dejte kruh pečicího papíru a formu vytřete máslem. Vejce umíchejte s cukrem a máslem do pěny. Přidejte... více o Mandlový dort s jogurtem a ovocem
Nasypte sodu do vody a počkejte, dokud se nerozpustí. Poté ji vmíchejte do melasy a dejte směs stranou. Utřete máslo s cukrem a do mouky přisypejte... více o Perníkové hvězdičky
Jablečnou šťávu nalijte do šejkru. Přidejte 2 snítky rozmarýnu, citronovou šťávu a pár kostek ledu. Roymixujte, přelijte do sklenic a rozmarýn... více o Jablečný koktejl s rozmarýnem
Limetkovou šťávu, vodku a mučenkovou šťávu se sirupem vložte do šejkru. Doplňte ledem a protřepejte. Rozdělte do sklenic, doplňte proseccem a ozdobte... více o Porn Star Martini
Pekáček vyložte potravinovou fólií a lehce ji potřete olejem. Želatinu namočte ve 120 ml vody. Asi 90 ml vody ohřejte a svařte s krupicovým cukrem a... více o Marshmallows
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájen kaštany a vše ještě krátce orestujte, část kaštanů... více o Kaštanový krém
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00