Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno. V hrnci... více o Vegetariánský boršč
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky. Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15... více o Pastýřský koláč
Čočku propláchněte a uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. Zbylou tekutinu slijte. Cibuli nasekejte najemno, mrkev nastrouhejte a česnek nakrájejte na... více o Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky. V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli.... více o Čočková polévka s batáty
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka.... více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se dvěma lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím sezamového oleje. Na pánvi nasucho opečte... více o Asijské nudle s pak choi a lososem
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte... více o Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech... více o Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Jahody nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte maliny, cukr a pektin a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte... více o Jahodovo-malinová zavařenina
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a... více o Hrušková povidla
Meruňky odpeckujte, nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte cukr a pektin, dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu.... více o Meruňková zavařenina s vanilkou
Podle návodu na obalu uvařte rýži. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci zpěňte na lžíci olivového oleje. Přidejte římský kmín a minutu... více o Cizrnové ragú s rýží
Kokosovou smetanu dejte přes noc do ledničky, aby se oddělilo tučné kokosové mléko od vody. Na přípravu krému potřebujete pouze ztuhlé kokosové mléko.... více o Mrkvový chlebíček s kokosovým krémem
Vidličkou si na prkénku rozmačkejte zralé banány. V malé misce smíchejte ovesné vločky, kokosové mléko, raw kakao, vanilku, hrst nahrubo nasekaných... více o Čokoládové vločky naložené přes noc
Předehřejte si troubu na 200 °C. Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno. Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do... více o Květákové kuku
Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky a přesuňte ho do misky. V malé misce si smíchejte česnek, sůl, pepř, šťávu z citronu, skořici, nové koření a... více o Kuřecí špízy se skořicí a pistáciemi
Fazole namočte alespoň na 6 hodin. Následně je propláchněte a vařte přibližně 45 minut v osolené vodě s římským kmínem. Zatímco se fazole vaří,... více o Fazolový salát s cuketou
Předehřejte si troubu na 160 °C. V menší míse si smíchejte všechny ingredience. Míchejte asi 1 minutu, nebo dokud nebude mít směs mazlavou konzistenci... více o Semínkové krekry
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny
Cibuli a česnek nasekejte najemno a do změknutí orestujte na olivovém oleji. Přidejte najemno nasekaný špenát, promíchejte a restujte další 2 minuty.... více o Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenká kolečka a dejte do misky spolu s tymiánem. Pak ji zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená.... více o Chlebíčky s ančovičkami
Dýni dobře umyjte, vydlabejte a pokrájejte na menší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a... více o Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou. Žitný chléb nakrájejte na plátky, nivu na trojúhelníky, ořechy... více o Chlebíčky s hruškami
Kukuřičný klas potřete olejem a opečte ze všech stran na pánvi. Klas postavte na výšku na prkénko a větším ostrým nožem z něj několika řezy odkrojte... více o Chlebíčky s avokádem a kukuřicí
Připravte karamelovou omáčku. V kastrolu se silným dnem rozpusťte cukr. Přilijte 60 ml vody a míchejte, dokud nezíská světle hnědou barvu. Může to... více o Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Vlažné mléko, 100 g rozpuštěného másla, cukr, droždí a 2 vejce dobře promíchejte. Přisypte mouku a sůl. Vařečkou nebo v kuchyňském robotu hákem... více o Monkey bread se sýrovým fondue
Mléko prošlehejte s vejci, máslem, cukrem a solí. Přisypte mouku promíchanou s práškem do pečiva a zpracujte na hladké těsto. Asi 30 minut ho nechte... více o Vaflové jednohubky s kaviárem a avokádem
Ve velké míse smíchejte mouku se solí. V hrnku rozpusťte ve lžíci teplé vody droždí, vmíchejte mléko s cukrem, pak směs přilijte k mouce. Přidejte 1... více o Krevetové knedlíčky
Papričky podélně rozkrojte a vydlabejte semínka. Lučinu vyklopte do misky, promíchejte s jemně nastrouhanou goudou, mlékem a oreganem. Lodičky... více o Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Do misky vyklepněte vejce, přidejte sójovou omáčku a wasabi. Dobře prošlehejte metličkou Pánev o průměru asi 24 cm vytřete olejem a rozehřejte. Na ni... více o Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
 
        
        Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00 
        
        Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00 
        
        Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00 
        
        Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00 
        
        Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00 
        
        Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00 
                    
                 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    