Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na... více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem... více o Tagliatelle se žampiony
Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C,... více o Zapečené croissanty s kadeřávkem
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,... více o Pizza z arabského chleba
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí... více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Čočku dobře propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina sahala alespoň 2 cm nad čočku, vařte asi 25 minut doměkka. Ve velké míse... více o Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte... více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Nejprve zpracujte těsto. Droždí, cukr, sůl a mouku promíchejte v míse. Přilijte mléko s rozšlehanými vejci a vypracujte hladké pružné těsto. Zhruba 8... více o Briošková roláda s masem a sýrem
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat.... více o Mac and cheese
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem.... více o Hovězí bourguignon
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli... více o Lasagne se třemi druhy sýra
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu. Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k... více o Nakládaná červená cibule
Rajčata pokrájejte na poloviny, rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte... více o Karamelizovaná rajčata v olivovém oleji
Cukety omyjte a škrabkou na zeleninu nakrouhejte na tenké pátky. Dejte je do cedníku, důkladně osolte, rukama opatrně promíchejte, ať je nepolámete, a... více o Cuketové pickles s koprem
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout. Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky.... více o Krupicová kaše s jablky a mandlemi
Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Cibuli nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Polovinu chilli papričky nakrájejte na kolečka, polovinu... více o Kari omáčka z jablek
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vánočku nakrájejte na širší plátky, jablka zbavená jádřinců na tenké plátky. Zapékací mísu vymažte máslem. Zbylé máslo... více o Žemlovka z vánočky
Zelí pokrájejte na proužky a růžičky kapusty přepulte. Vše nasypte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem. V... více o Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a... více o Reuben sendvič s červeným zelím
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno. V hrnci... více o Vegetariánský boršč
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky. Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15... více o Pastýřský koláč
Čočku propláchněte a uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. Zbylou tekutinu slijte. Cibuli nasekejte najemno, mrkev nastrouhejte a česnek nakrájejte na... více o Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky. V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli.... více o Čočková polévka s batáty
Kaki dobře umyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka.... více o Letní salát s kaki a mozzarellou
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se dvěma lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím sezamového oleje. Na pánvi nasucho opečte... více o Asijské nudle s pak choi a lososem
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte... více o Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech... více o Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00